2020-04-20 Hírek

Bemutatjuk az Alfa Laval ThinkTop® V50 és V70 szelepérzékelő- és vezérlőegységet

Az Alfa Laval piacra bocsátotta a vállalat egyik legkeresettebb termékének, a tej-, élelmiszer- és gyógyszeriparban, az italgyártásban, valamint az otthon- és szépségápolási iparágakban használt higiénikus szelepekhez alkalmazható Alfa Laval ThinkTop® szelepérzékelő- és vezérlőegységnek a korszerűsített és újratervezett változatát. A prémium kategóriás vezérlőegységek második generációját, az új Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 sorozatú modelleket a vevői igényeknek megfelelően újraterveztük, ugyanakkor a legújabb technológiai fejlesztéseket is beépítettük.

 

„Figyelmesen meghallgattuk, hogy vevőink mit várnak el egy szelepérzékelő- és vezérlőegységtől” - mondta René Stietz, az Alfa Laval Szelep és Automatizálás divíziójának higiénikus áramlástechnikai termékekért felelős igazgatója. „A ThinkTop termékcsaládon végrehajtott módosításokra a vevői igények alapján került sor, és ezért felhasználói szempontból nagyon lényegesek - az egyik új megoldás például a gyorsabb és intuitívabb beállítás a tartósság és a megbízhatóság veszélyeztetése nélkül.” 

 

A vevők igényeinek megfelelően áttervezve

A korszerűsített Alfa Laval ThinkTop első ízben kínálja az alábbi előnyöket a vevők számára: gyors és intuitív beállítás és üzembe helyezés; továbbfejlesztett, 360°-ban látható LED-es vizuális állapotkijelzés; áthelyezett Gore Vent szellőztető technológia; kompaktabb és esztétikusabb kialakítás; löketszerű üléktisztítási funkció; valamint QR-kód a segédanyagok és a közvetlen támogatás egyszerű online eléréséhez.

  • Gyors és intuitív: Az új automatikus beállítási funkció gyors és egyszerű üzembe helyezést biztosít a gyártók számára - az előző generációnál akár 90%-kal gyorsabbat. Ezenfelül a valós idejű beállítási funkció és a pontos szelepfelismerés biztosítja a tökéletes illeszkedést bármely beállítás során.
  • Rugalmasan alkalmazható és intelligens: Az új ThinkTop bármilyen Alfa Laval szelepre felszerelhető, ezért tökéletesen alkalmas utólagos beszerelésre. Sőt mi több, ez egy „okosegység”. Jellemzői közé tartoznak többek között a non-stop öndiagnosztika - az ellenőrzés és szükség esetén a helyreállítási műveletek -, valamint a továbbfejlesztett, a kezelők számára a gyártási területen belül bárhonnan jól látható 360°-os, LED-es vizuális állapotkijelzés.
  • Tartós és megbízható: Az új ThinkTop ugyanolyan hosszú élettartamú és megbízható, mint az első generáció. A Gore Vent szellőztető technológia áthelyezésének köszönhetően azonban a ThinkTop a korábbinál tartósabb és megbízhatóbb, kiegyenlíti az egység házára ható nyomást, ugyanakkor kiküszöböli a víz behatolásának kockázatát.
  • Esztétikus kialakítás: Rendkívül praktikus, szigorú vonalvezetéssel rendelkező új minimalista ipari külső, fedélrögzítő csavarok nélkül. Kompromisszum-mentes geometriája az előző verzióhoz képest 30%-kal kompaktabb kialakítást tesz lehetővé az eredeti magasság megtartása mellett, így az új ThinkTop a nehezen hozzáférhető, szűk helyeken is felszerelhető. A belsejében egy érzékelő-vezérlőpanel kezeli az összes szelepfunkciót és kommunikációt; nincs szükség adapterre.
  • Löketszerű üléktisztítás: Használja ki azokat az előnyöket, amelyek a CIP folyadéknak az ülékemelés és az ülékvisszazárás pillanatában történő löketszerű befecskendezéséből fakadnak. Az optimalizált szelepaktiválásnak köszönhetően drasztikusan csökken a vízfogyasztás a CIP tisztítás során, és a tisztítószer-költségek akár 90%-a is megtakarítható.

 

„Folyamatos fejlődés” megközelítés

Az Alfa Laval ThinkTop 2000-ben történő bevezetése olyan technológiai áttörést jelentett, amely forradalmasította a higiénikus szelepérzékelő és -vezérlő technológiát. Most - közel 20 évvel később - az Alfa Laval a jól bevált eszköz működése során szerzett tapasztalatokat beépítette a fejlesztésre irányuló intézkedésekbe, és radikálisan megváltoztatta az egység megjelenését és funkcionalitását annak érdekében, hogy megfeleljen a változó vevői igényeknek és a nagy igénybevételt jelentő követelményeknek.

 

Az új Alfa Laval ThinkTop® V50 és V70 sorozat minden szelep követelményeinek megfelel, és a szükséges mágnesszelepek száma alapján kerül kiválasztásra. A ThinkTop V50 sorozat megfelel az Alfa Laval DV-ST, a pillangó-, az együlékes és a kettős tömítésű szelepek követelményeinek, míg a ThinkTop V70 sorozat a fent említett szelepeken kívül az Alfa Laval duplaülékes és a speciális szelepek követelményeit is teljesíti.

Továbbá az új Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 megfelel az IP66, IP67 és IP69K védettségi osztály előírásainak is.

 

Ha többet szeretne megtudni az Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 szelepérzékelő- és vezérlőegységről, látogasson el a www.alfalaval.hu/thinktop weboldalra.

 

Kapcsolódó tartalom: