Fenntartható megoldások

Az Alfa Laval megoldásai a hőcsere, a szeparáció és az áramlástechnika területén hozzájárulnak az ENSZ Párizsi Egyezményben felvázolt fenntartható fejlődéshez. 

Négy területen segítjük elő a fenntartható megoldásokat: Energiahatékonyság, tiszta energia, fenntartható élelmiszer és körforgás.

sustainability focus areas 1500

Tiszta energia

A tiszta energia kulcsfontosságú a globális energiarendszerek átalakításában. Az Alfa Laval hőcserélőit, szeparátorait és elpárologtatóit már széles körben alkalmazzák. Meglévő megoldásainkat folyamatosan optimalizáljuk és finomítjuk, miközben úttörő szerepet vállalunk az új technológiák fejlesztésében, amelyekkel megfelelhetünk a holnap követelményeinek a Net-zero eléréséhez.

E_SDG goals_icons-individual07_75x75.png    E_SDG goals_icons-individual13_75x75.png

Fenntartható élelmiszer

A világnak 70%-kal több élelmiszerre lesz szüksége ahhoz, hogy 2050-ben további 2 milliárd embert tápláljon. Az Alfa Laval fenntartható és digitalizált megoldásai és szolgáltatásai lehetővé teszik az élelmiszerek és italok hatékony előállítását nagyobb hozammal, alacsonyabb víz- és energia ráfordítással és kevesebb hulladékkal. Az Alfa Laval szorosan együttműködik partnereivel és ügyfeleivel olyan innovatív eljárások és berendezések bevezetése érdekében, amelyek segítségével a meglévő és újfajta fenntartható élelmiszereket nagyobb mennyiségben és jobb tápértékkel lehet előállítani

E_SDG goals_icons-individual02_75x75.png   E_SDG goals_icons-individual03_75x75.png

Körforgás

A lineárisról a körforgásos gondolkodásmódra való áttérés része az ENSZ Párizsi Egyezményben felvázolt fenntartható fejlődési forgatókönyvének. Az Alfa Laval partnereivel és ügyfeleivel együttműködve azon dolgozik, hogy fenntartható megoldásait a lehető leghatékonyabb módon alkalmazza az erőforrások hatékonyabb kihasználása, újrafelhasználása és újrahasznosítása terén.

E_SDG goals_icons-individual12_75x75.png