Sustainability banner 200x400

Elősegítjük a változást a fenntarthatóbb jövő érdekében. Kulcsfontosságú technológiáinkra, szilárd alapunkra és innovatív gondolkodásmódunkra építve képessé tesszük ügyfeleinket és munkatársainkat arra, hogy egy jobb világot építsenek a mostani és a következő generációk számára.

Fenntarthatósági stratégiánk

A fenntarthatósági stratégia négy fő területre oszlik - gondoskodás, elkötelezettség, körforgás és éghajlat -, amelyek tükrözik azokat a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) kérdéseket, amelyek javításával foglalkoznunk kell.

road connecting dots 640

Fenntartható megoldások

A hőcsere, szeparáció és áramlástechnika területén alkalmazott technológiáink lehetővé teszik a természeti erőforrások felelős felhasználását, az ipari folyamatok környezeti hatásának csökkentését, az energiahatékonyság és a hővisszanyerés javítását, valamint a jobb vízkezelést és a kibocsátás csökkentését. Más szóval, a fenntarthatóság üzleti tevékenységünk középpontjában áll.

Sustainability business opportunities banner 640x360

Optimalizálás ma, fejlesztés a jövő számára

Az elmúlt évek sok mindent megtanítottak nekünk, de talán a legfontosabb tanulság az, hogy a változás az egyetlen állandó a világunkban. Az Alfa Laval alapvető szerepet játszik abban, hogy a fosszilis gazdaság fenntarthatóbb, dekarbonizáltabb és nyitottabb legyen. A fenntarthatóság terén elért eredményeinkről bővebben olvashat éves jelentésünk fenntarthatósági fejezetében.

plant with bubble 640x360

Hozzájárulásunk az ENSZ globális céljaihoz

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 17 fenntartható fejlődési cél elérését tűzte ki 2030-ig. Ezek olyan globális célok, amelyek megvalósítására a világ vezetői kötelezettséget vállaltak. E célok eléréséhez kulcsfontosságú a civil társadalom, a tudományos élet és az üzleti szféra közötti ágazatokon átívelő együttműködés. Az Alfa Laval alaptevékenysége nagymértékben hozzájárul a globális célok közül soknak az eléréséhez.

SDG Wheel v2

A fenntartható megoldások elősegítése

Képzeljünk el egy fenntarthatóbb világot. Egy olyan világot, amelyben kevesebbre van szükség ahhoz, hogy még többet termelhessünk. Egy olyan világot, amelyben hatékonyan fedezzük növekvő energiaigényünket, és egyúttal csökkentjük a CO2-kibocsátást. Képzeljünk el egy olyan világot, ahol úgy tudjuk kihasználni a természeti erőforrások erejét, hogy közben megőrizzük azokat. Az Alfa Lavalnál nem csak elképzeljük ezt a világot. Ügyfeleinkkel és partnereinkkel együtt építjük.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360

Szén-dioxid-semlegesség, együttműködve

Az Alfa Laval már régóta összpontosít a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, ez ma már fenntarthatósági stratégiánk egyik sarokköve.

carbon neutral 2030

Történetek és esettanulmányok

Az Alfa Laval csatlakozik a Metanol Intézethez, szakértelmünkkel hozzájárulva a hajózás jövőbeni szén-dioxid-mentesítéshez.

A hajóiparban a zöld metanol üzemanyagra való áttérés elősegítőjeként az Alfa Laval örömmel lett a Metanol Intézet tagja. Az 1989-ben alapított "Methanol Institute" a metanolipar globális kereskedelmi szövetségeként működik, és a világ vezető metanolgyártóit, forgalmazóit és technológiai vállalatait képviseli.

FCM Methanol 640x360

Az Alfa Laval együttműködik a Schneider Electric céggel a vállalat energiateljesítményének elemzése és javítása érdekében

Az Alfa Laval kiterjeszti globális együttműködését a Schneider Electric vállalattal az adatok digitalizálása és elemzése érdekében, hogy ezzel is javítsa a működési hatékonyságot. A két vállalat a telephelyek, országok és régiók közel valós idejű energiafogyasztási adatait fogja felhasználni az energiahatékonysági projektek azonosításához és meghatározásához. Az együttműködés része az Alfa Laval azon törekvésének, hogy 2030-ra a teljes értékláncban szén-dioxid-semlegessé váljon.

businessmen shaking hands-640x360