MBUX

Az Alfa Laval MBUX ipari centrifugák ideálisan alkalmazhatók az élesztő és az egyéb mikroorganizmusok kinyerésére a gyógyszeripari alkalmazásokban. Különböző méretben állnak rendelkezésre, és viszonylag kevés energiát igényelnek a koncentrált szilárd anyagok kinyeréséhez. A szilárd anyagok iszapja pszeudoplasztikus, és a zárt rendszerben könnyen áramlik a dobban a centrifugális erő ellenében. A zárt konfiguráció magasabb szintű higiéniát biztosít.

MBUX 工业离心机-Industrial centrifuge

Gyógyszeripari gyártóberendezések a mikroorganizmusok higiénikus, nyomás alatt történő kinyerésére

  • Az önszabályozó vortex fúvókákkal az ürített szilárdanyag-fázis koncentrációja magas és egyenletes szinten tartható.
  • Nincs habzás - mind a könnyű, mind a nehéz fázis nyomás alatt ürül, ami megkönnyíti a telepítést (nincs szivattyúrendszer) és javítja a higiéniát
  • A szilárd anyag nem rakódik le - A dobban levő szilárdanyag-rekeszek a koncentrátumcsövekhez vezetik a szilárd anyagoka.
  • Költséghatékony működés - alacsony energiaigény a nyomás alatti zárt rendszerben
  • Hatékony - a dob szakaszosan nyitható a termelési és/vagy tisztítási ciklus alatt a szilárd anyagok eltávolításához.

A folyadékokkal érintkező összes alkatrész jó minőségű rozsdamentes acélból készül (beleértve a Super Duplex rozsdamentes acél dobtestet is), míg a gumitömítések anyaga az élelmiszeripari szabványoknak megfelelő EPDM vagy nitrilgumi. A szeparátor sebesség- és rezgésérzékelőkkel, a rögzítő lábak pedig rezgéscsillapítókkal vannak felszerelve. A szeparátort egy karimával szerelt motor hajtja. A szeparátort gyárilag előre szerelt motorral szállítjuk, ezért nincs szükség helyszíni beállításra.

Az MBUX szeparátorok különböző méretben kaphatók és a technológiai igények széles körét fedik le.

Az Alfa Laval vortex fúvókák automatikusan kompenzálják a termék áramlási sebességének vagy a termék szilárdanyag-koncentrációjának ingadozásait annak érdekében, hogy az ürített szilárdanyag-fázisnak állandó legyen a koncentrációja. Az önszabályozó funkció az örvénykamrába lépő folyadék viszkozitása és a forgási sebességének nyomásesésre kifejtett hatása közötti viszonyon alapul.

A koncentrátum a peremnél tangenciálisan lép a vortex fúvóka kamrájába, örvényt hoz létre az örvénykamrában, és a fúvóka közepén lévő nyíláson keresztül távozik. A folyadék bemeneti és kimeneti nyomása hasonló a normál nyomásesésekhez. Alapvetően ezeket a nyomáseséseket a koncentrátum viszkozitása nem befolyásolja. Az örvénykamrában a koncentrátum örvénylésével létrehozott nyomásesés mértéke magas forgási sebesség mellett magas, alacsony forgási sebesség mellett pedig alacsony lesz.

A szabadalmazott Alfa Laval önszabályozó vortex fúvókákkal az ürített szilárd anyag fázis koncentrációja magas és egyenletes szinten tartható a termékáram vagy termékkoncentráció ingadozásaitól függetlenül. A szeparátor ezért a dugulási ponthoz közelebb működtethető a dugulás kockázatának növelése nélkül.

Mind a könnyű, mind a nehéz fázis nyomás alatt ürül, ami megakadályozza a habzást, és egyszerűvé teszi a telepítést. Kiküszöböli a szivattyúrendszerek szükségességét és javítja a higiéniát. A dobban levő szilárd anyag rekeszek a koncentrátum csövekhez vezetik a szilárd anyagokat, ami megakadályozza az erősen tömörödött szilárd anyagok lerakódását, egyúttal egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a szeparálást és a CIP-tisztítást..

Automatizált CIP teljes sebességen

A dob szakaszosan nyitható a termelési és/vagy a tisztítási ciklus alatt a szilárd anyagok eltávolításához, miközben a gép továbbra is teljes fordulatszámon működik. A vázburkolat permetező fúvókával van ellátva a dob külsejének mosásához.

Standard kialakítás

Valamennyi, folyadékkal nedvesített alkatrész kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül, beleértve az dob testét, amelynek anyaga super duplex rozsdamentes acél. A gumitömítések anyaga pedig az élemmiszeripari szabványok álatl jóváhagyott EPDM vagy nitril gumi. A szeparátor sebesség- és rezgésérzékelőkkel van felszerelve. A rögzítő lábak rezgéscsillapítókkal vannak felszerelve. Az MBUX szeparátort karimával szerelt motor hajtja meg. A szeparátort gyárilag előre szerelt motorral szállítjuk, ezért nincs szükség helyszíni beállításra.

Előnyök

  • Önszabályozó vortex fúvókák biztosítják az optimális koncentrátum szárazságot és a minimális dugulás veszélyt
  • Higiénikus kialakítás

Hogyan működik

A szeparálás a tárcsás dobban megy végbe, amely koncentrátum csövekkel és vortex fúvókákkal van ellátva. A nehéz szilárd anyag fázist a centrifugális erő kifelé mozgatja az dob peremén levő szilárd anyag rekeszekbe és onnan a koncentrátum csöveken és belső vortex fúvókákon keresztül a hámozó csőkamrába, ahol a koncentrátumot a hámozócső lefölözi, az pedig nyomás alatt távozik. A tisztított folyadékfázis a tárcsasoron keresztül áramlik a dob közepe felé. Ezt a fázist ezután beépített hámozótárcsa üríti nyomás alatt.

A dob alatti szelep tolózár nyitja az ürítőszelepeket, ahol a szilárd anyagok távozni tudnak.

Önszabályozó vortex fúvókák

Az egyedi vortex fúvóka automatikusan kompenzálja a termék áramlási sebességének vagy a termék szilárd anyag koncentrációjának ingadozásait annak érdekében, hogy az ürített szilárd anyag fázisnak állandó legyen a koncentrációja.
Az önszabályozó funkció az örvénykamrába lépő folyadék viszkozitása és forgási sebességének nyomásesésre kifejtett hatása közötti viszonyon alapul.

A koncentrátum a peremnél tangenciálisan lép a vortex fúvóka kamrájába, örvényt hoz létre az örvénykamrában, és a fúvóka közepén levő nyíláson keresztül távozik. A folyadék bemenő és kimenő nyomása hasonló a normál nyomásesésekhez. Lényegében ezeket a nyomáseséseket nem befolyásolja a koncentrátum viszkozitása. Az örvénykamrában a koncentrátum forgásával vagy örvénylésével létrehozott nyomásesés nagy, ha a forgási sebesség nagy, és alacsony, ha a forgási sebesség kicsi.

 

Separator Innovator - tudásbázis

Szeretne többet megtudni a szeparáció terén bevezetett technológiai újításokról? Kattintson az alábbi hivatkozásra. Az Alfa Laval találta fel az első tárcsasoros szeparátort, és több mint egy évszázada vezető szerepet tölt be a centrifuga-technológia fejlesztésében. Örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk Önnel az út során szerzett szakértelmünket. Látogasson el a Separator Innovator elnevezésű tudásbázisunkra, és tudjon meg többet a szeparáció terén elért fejlesztésekről, valamint a technológia további forradalmasítására tett lépésekről.

hss clara separator innovator640x360