Culturefuge

A biogyógyszeripar számára kínált Culturefuge egy egyedülálló, alsó betáplálású hermetikus szeparátorokat (vagy teljes szeparátorrendszereket) magában foglaló termékcsalád, amelyet kifejezetten az emlős sejtkultúrákkal, mikrobiális sejtekkel és kicsapatott fehérjékkel dolgozó alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. Az adagolt termék kíméletes és hatékony felgyorsításával elkerülhető a nyírásra érzékeny sejtfal-membránok sérülése, így a fehérjék könnyebben és költséghatékonyabban tisztíthatók.

Culturefuge cell centrifuge

Szilárdanyag-leürítő szeparátorok, kifejezetten a sejtkultúrákhoz kifejlesztve

 • Állandó termékminőség - a teljesen hermetikus kialakítás hatékonyan kiküszöböli a levegő-folyadék keveredését a szeparátordobon belül
 • Csökkent nyírás- és szennyeződésveszély ¬ - az egyedülálló csőtengelyes betáplálás biztosítja a sejtek nagyon kíméletes szeparálását
 • Egyszerű méretezés - a kompakt, rugalmas kialakítás pontosan és megbízhatóan méretezhető a kísérleti üzemektől a teljes sorozatgyártásig.
 • Maximális higiénia - öblítőfúvókák permetezik a centrifugadob felületét, a ciklont és a vázburkolat belsejét
 • Az anyagok megfelelnek a feldolgozásra vonatkozó szabályozások követelményeinek - opcionális automatikus SIP/CIP rendszerek

A Culturefuge csúszótalpra szerelve szállítható, és megfelel a nyomástartó edényekre vonatkozó főbb specifikációknak. A rendszerverziók tartalmazzák a szerviz- és technológiai folyadékok csővezetékeit, valamint az integrált elektromos rendszert a PLC-vel és a pneumatikus egységgel. A berendezések opcionálisan rendelhetők olyan kivitelben is, ahol a termékkel érintkező felület szuperfinom, elektropolírozott megmunkálású, és a szilárd anyagok szállítását végző szivattyú gőzzel sterilizálható.

Kíméletes termékgyorsítás

A Culturefuge olyan speciálisan kialakított szeparátor, amely a sejtkultúrák és egyéb, nyírásra érzékeny biológiai anyagok kíméletes kezelésére szolgálnak. Az egyedi csőtengelyes koncepció lehetővé teszi az adagolt folyadék felgyorsítását a szeparátor forgási sebességére, így minimálisra csökken a sejtlízis. Ez megakadályozza a nemkívánt sejten belüli fehérjék kibocsátását, vagy minimálisra csökkenti a törékeny kicsapatott fehérjék pusztulását. Így növekednek a hozamok, és optimálisak lesznek a folyamat következő műveletei.

Méretezhető sejtkultúra szeparátor

A Culturfige szeparátort hermetikus kivitele alkalmassá teszi sejtkultúra fermentációra és folyamatos sejtgyűjtésre. Állandó termékminőséget biztosít és pontosan, megbízhatóan méretezhető kísérleti üzemektől a teljes sorozatgyártásig.

Légmentes sejtkultúra szeparátor

A Culturefuge egy teljesen hermetikus szeparátor, amely hatékonyan megelőz bármilyen levegő-folyadék keveredést a szeparátor dobon belül. Ezáltal megakadályozza a levegőbeszívást, ami problémákat okozhat a szűrési folyamat következő lépéseiben. Emellett áramlásszabályozó eszközök helyezhetők el a folyamat következő lépéseiben, ami lehetővé teszi az akadálymentes, teljes szelvényű áramlást. 

Higiénikus kialakítás

A Culturefuge olyan anyagok felhasználásával készült, amelyek megfelelnek a vonatkozó legszigorúbb törvényi követelményeknek. A higiénikus üzemi feltételek fenntartása érdekében, ez a sejtkultúra szeparátor automatikusan tisztítható és fertőtleníthető jelentős szétszerelés vagy összeszerelés nélkül, helyszíni sterilizáló (SIP) és helyszíni tisztító (CIP) rendszerek alkalmazásával. Emellett öblítő fúvókák permetezik a szeparátor dob felületét, a ciklont és a vázburkolat belsejét a maximális higiénia érdekében.

Komplett szeparátor rendszer

Az Alfa Laval Culturefuge keretre szerelt szeparátor rendszerrel van ellátva, amelynek részét képezi a vízszintes hajtótengelyt, a csigakerékhajtást, a kenőolajfürdő és üreges, függőleges dob orsót tartalmazó rögzített talpváz, illetve az kiszolgáló közegek és technológiai folyadék csővezetéke. Integrált elektromos rendszert tartalmaz motorindítással, programozható logikai vezérlő (PLC) rendszerrel és pneumatikus egységgel.

A sejtkultúra szeparátor kialakítása megfelel a legtöbb főbb nyomástartó edény specifikációnak, beleértve az ASME és PED specifikációkat.

 • Kialakítási lehetőségek
 • Szuperfinom, elektroploírozott termék érintkezési felület
 • Gőzzel sterilizálható szivattyú a szilárd anyag fázis szállításához
 • Keretre szerelt berendezés nyitott üzemhez, zárt alkalmazásokhoz, gőzzel sterilizálható aszeptikus üzemhez vagy csak gőzfertőtlenítési művelethez.

A Culturefuge sorozat

 • Culturefuge 100 kísérleti üzemekhez és 200-2 000 l/óra teljesítményű kisüzemi gyártáshoz.
 • Culturefuge 200 1 000-5 000 l/óra teljesítményű közepes üzemi gyártáshoz.
 • Culturefuge 300 2 000-8 000 l/óra teljesítményű közepes-nagy üzemi gyártáshoz.
 • Culturefuge 400 5 000-20 000 l/óra teljesítményű nagy üzemi gyártáshoz.

Kérésre az Alfa Laval validációt támogató szolgáltatásokat és szigorú gyári elfogadási tesztet (FAT) kínál házon belüli teszt létesítményünkben.

Előnyök

 • Kompakt és rugalmas kialakítás
 • Sterilizálható
 • CIP-tisztítható

A Culturefuge kialakítása

Hogyan működik

 

A Culturefuge szeparátor a sejtkultúrák és egyéb, nyírásra érzékeny biológiai anyagok kíméletes, teljesen hermetikus kezelésére szolgál.

A szeparálandó biológiai anyag egy csőtengelyes tbetápcsövön keresztül lép a szeparátorba és fokozatosan felgyorsul, ahogy felfelé a tárcsasor irányába halad, ahol a szeparálás a forgó szeparátordobban megy végbe.

A szeparált folyadékfázis a dob tetején levő folyadék-kivezetésen keresztül távozik. A szilárd anyag térben összegyűlt szilárd anyag szakaszosan ürül az dob pereméről.

Normál üzem alatt az üzemi víz zárva tartja a csúszó dobfeneket a dob burkolata ellenében. Ürítés alatt a csúszó dobfenék rövid (egy másodpercnél rövidebb) időre leereszkedik és a szilárd anyagok az ürítőnyílásokon keresztül távoznak.

Az első prémium minőségű szeparációs megoldás az egyszer használatos alkatrészeket igénylő biogyógyszeripari folyamatokhoz

Ismerje meg az Alfa Laval CultureOneTM megoldást: hatékony, jól bevált tisztítás, amely lehetővé teszi a nyírásra érzékeny biológiai anyagok kíméletes kezelését, valamint megnövelt hozamot és hatékonyabb fehérjekinyerést biztosít. Fedezze fel, hogy milyen új, páratlan teljesítményt nyújtó lehetőségek állnak rendelkezésre a kis tételben történő feldolgozáshoz.

Alfa-Laval-CultureONE-640x360

Separator Innovator - tudásbázis

Szeretne többet megtudni a szeparáció terén bevezetett technológiai újításokról? Kattintson az alábbi hivatkozásra. Az Alfa Laval találta fel az első tárcsasoros szeparátort, és több mint egy évszázada vezető szerepet tölt be a centrifuga-technológia fejlesztésében. Örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk Önnel az út során szerzett szakértelmünket. Látogasson el a Separator Innovator elnevezésű tudásbázisunkra, és tudjon meg többet a szeparáció terén elért fejlesztésekről, valamint a technológia további forradalmasítására tett lépésekről.

hss clara separator innovator640x360