BTUX

Az Alfa Laval BTUX szeparátor rendszer kifejezetten azzal a céllal készült, hogy optimális szeparálási és sűrítési hatékonyságot biztosítson biotechnológiai alkalmazásokban.

阿法拉伐 BTUX 喷嘴离心机-Alfa Laval BTUX nozzle centrifuge

A BTUX szeparátorok azt az előnyt használják ki, hogy a besűrített szilárd anyagok pszeudoplasztikus és könnyen folyik a dobban a centrifugális erő ellenében. Ez azt jelenti, hogy a szilárd anyag alacsony energiaigénnyel nyerhető ki a nyomás alatti zárt rendszerben. Ezért a higiénikus feltételek nagyon jók, amelyeket a teljes sebesség melletti CIP-eljárás még tökéletesebbé tesz.

Egyedi Vortex fúvókakialakítás 

A FEUX és MBUX szeparátor modellekhez hasonlóan, a BTUX szeparátor dob egyedi Alfa Laval vortex fúvókákkal van ellátva, ami a hagyományos fúvókás szeparátorokhoz képest páratlan teljesítményt nyújt. Az önszabályozó fúvókákkal az ürített szilárd anyag fázis koncentrációja magas és egyenletes szinten tartható a termékáram vagy termékkoncentráció ingadozásaitól függetlenül. A szeparátor ezért a dugulási ponthoz közelebb működtethető a dugulás kockázatának növelése nélkül.

A BTUX szeparátor rendszer a tisztítási ciklus alatt kimosott szilárd anyagokat automatikusan üríti, ami különösen alkalmassá teszi az automatizált CIP-tisztítással üzemelő technológiai folyamatokhoz.

Komplett szeparátor rendszer

A BTUX különböző méretekben áll rendelkezésre, amelyek a technológiai igények széles körét lefedik. A komplett BTUX szeparátor rendszer a BTUX szeparátorból, villanymotorból, szilárd anyag ciklonból, kapcsoló- és vezérlőszekrényből, szelepcsoportból, áramlásmérőből, nézőüvegekből, rugalmas csatlakozásokból és egyéb kapcsolódó berendezésekből áll.

 

Előnyök

  • Önszabályozó vortex fúvókák biztosítják a megfelelő koncentrátum szárazságot és a minimális dugulás veszélyt
  • Sterilizálható
  • Higiénikus kialakítás

Hogyan működik

A szeparálás a tányéros dobban megy végbe, amely koncentrátum csövekkel és vortex fúvókákkal van ellátva. A nehéz szilárd anyag fázist a centrifugális erő kifelé mozgatja az dob peremén levő szilárd anyag rekeszekbe, és onnan a koncentrátum csöveken és belső vortex fúvókákon keresztül jut a hámozó csőkamrába, ahol a koncentrátumot a hámozócső lefölözi, az pedig nyomás alatt ürül. A derített folyadékfázis a középpont felé tolódik a tányérsoron keresztül. Ez a fázis ezután a beépített hámozótárcsa nyomása alatt ürül.

A dob alatti szelep pillanatokra nyitja az ürítőszelepeket, ahol a szilárd anyagok távozni tudnak.

Önszabálozó vortex fúvókák

Az egyedi vortex fúvóka automatikusan kompenzálja a termék áramlási sebességének vagy a termék szilárd anyag koncentrációjának ingadozásait annak érdekében, hogy az ürítési szilárd anyag fázisnak állandó legyen a koncentrációja.

Az önszabályozó funkció a vortex kamrába lépő folyadék viszkozitása és forgási sebességének nyomásesésre kifejtett hatása közötti viszonyon alapul.
A koncentrátum a peremnél tangenciálisan lép a vortex fúvóka kamrájába, örvényt hoz létre az örvénykamrában, és a fúvóka közepén levő nyíláson keresztül távozik. A folyadék bemenő és kimenő nyomása hasonló a normál nyomásesésekhez. Lényegében ezeket a nyomáseséseket nem befolyásolja a koncentrátum viszkozitása. Az örvénykamrában a koncentrátum forgásával vagy örvénylésével létrehozott nyomásesés nagy, ha a forgási sebesség nagy, és alacsony, ha a forgási sebesség kicsi.