Alfa Laval - ClipLine

ClipLine

Az Alfa Laval ClipLine termékcsoport ugyanazokban a higiénikus alkalmazásokban használatos, mint a FrontLine termékcsoport, de a ClipLine kisebb feladatokra alkalmas. A ClipLine és a FrontLine a finom termékkezelést, hosszú üzemi időket vagy kiváló tisztíthatóságot igénylő tej-, élelmiszer-, és italipari alkalmazásokban használhatók.

clipline left side 640x360

Hatékony kialakítás

Az Alfa Laval ClipLine testreszabott lemezekből álló rugalmas kialakítással rendelkezik igényes higiénikus alkalmazásokhoz. Különösen kisebb feladatokra vagy laboratóriumi kísérleti próbapadokon végzett tesztekre használatos. A lemezmintázat és a nyomómélység kíméletes, egyenletes hőkezelést biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. A ragasztómentes tömítések az FDA követelményeinek megfelelő anyagokból készülnek, amelyek könnyen karbantarthatók és hosszabb üzemi élettartammal rendelkeznek.

A váz többszakaszos alkalmazásokhoz érhető el, és könnyen szétszerelhető ellenőrzéshez, tisztításhoz és szervizhez. A csatlakozólemez sarkok egymással felcserélhetők, és a hőátadó lemezek könnyen hozzáadhatók vagy eltávolíthatók. Ennek köszönhetően a ClipLine gyorsan és könnyen módosítható abban az esetben, ha a technológiai feltételek változnak.

 

Cserélhető sarok

Lemez higiénikus igényekhez

A ClipLine hőcserélőben Clip lemezek vannak, amelyek érzékeny higiénikus alkalmazásokhoz és páratlan tisztasághoz lettek tervezve.

  • A Clip lemez higiénikus feltételekhez tervezett halszálka lemezmintázattal rendelkezik. A belépési pontok, az elosztási terület és a préselt lemezmintázat formája és mélysége optimális teljesítményt biztosítanak. 

A ClipLine lemezmintázata és a nyomómélysége kíméletes, egyenletes hőkezelést biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. Példák az alkalmazásra:

  • Joghurt és jégkrém pasztőrözése
  • Rostos gyümölcslé-sűrítmény pasztőrözése
  • Alacsony viszkozitású termékek fűtése és hűtése

Az Alfa Laval BaseLine kevésbé igényes higiénikus alkalmazásokhoz javasolt.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata mindig közel van. 

Előnyök

  • Kiváló higiénikus biztonság
  • Érzékeny termékek kíméletes kezelése
  • Páratlan tisztaság
  • Rugalmas konfiguráció
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Multi-szekciós, higiénikus szerelt lemezes hőcserélő

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. A lemezek között tömítések vannak. A lehető legnagyobb hőteljesítmény és a nagyon pontos hőmérséklet megközelítés érdekében a folyadékok általában ellenáramban folynak keresztül a hőcserélőn.

A ClipLine lemezek kifejezetten higiénikus igényekre lettek megtervezve. A lemezmintázat, a nyomómélység és a hullámosítás alakja gondosan lett megtervezve és kiválasztva az optimális teljesítmény elérése érdekében. A csokoládé mintázatú elosztási terület biztosítja, hogy a folyadékok eloszlása egyenletes legyen a teljes lemezen, és így elkerülhetők legyenek az eltömődést elősegítő pangó zónák.

A lemezek közötti nagy áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez; ugyanakkor ennek következménye a nyomásesés. Hőtani tervezőmérnökeink segítenek Önnek egy olyan modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában, amely megfelel az Ön alkalmazási igényeinek, miközben maximális hőteljesítményt biztosítanak, és minimálisra csökkentik a nyomásesést.

Alfa Laval higiénikus folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval multi-szekciós pasztőr