ClipLine

Az Alfa Laval ClipLine termékcsoport ugyanazokban a higiénikus alkalmazásokban használatos, mint a FrontLine termékcsoport, de a ClipLine kisebb feladatokra alkalmas. A ClipLine és a FrontLine a finom termékkezelést, hosszú üzemi időket vagy kiváló tisztíthatóságot igénylő tej-, élelmiszer-, és italipari alkalmazásokban használhatók.

clipline left side 640x360

Hatékony kialakítás

Az Alfa Laval ClipLine testreszabott lemezekből álló rugalmas kialakítással rendelkezik igényes higiénikus alkalmazásokhoz. Különösen kisebb feladatokra vagy laboratóriumi kísérleti próbapadokon végzett tesztekre használatos. A lemezmintázat és a nyomómélység kíméletes, egyenletes hőkezelést biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. A ragasztómentes tömítések az FDA követelményeinek megfelelő anyagokból készülnek, amelyek könnyen karbantarthatók és hosszabb üzemi élettartammal rendelkeznek.

A váz többszakaszos alkalmazásokhoz érhető el, és könnyen szétszerelhető ellenőrzéshez, tisztításhoz és szervizhez. A csatlakozólemez sarkok egymással felcserélhetők, és a hőátadó lemezek könnyen hozzáadhatók vagy eltávolíthatók. Ennek köszönhetően a ClipLine gyorsan és könnyen módosítható abban az esetben, ha a technológiai feltételek változnak.

 

Cserélhető sarok

Lemez higiénikus igényekhez

A ClipLine hőcserélőben Clip lemezek vannak, amelyek érzékeny higiénikus alkalmazásokhoz és páratlan tisztasághoz lettek tervezve.

  • A Clip lemez higiénikus feltételekhez tervezett halszálka lemezmintázattal rendelkezik. A belépési pontok, az elosztási terület és a préselt lemezmintázat formája és mélysége optimális teljesítményt biztosítanak. 

A ClipLine lemezmintázata és a nyomómélysége kíméletes, egyenletes hőkezelést biztosít az érzékeny tej-, élelmiszer-, és italipari termékek esetében. Példák az alkalmazásra:

  • Joghurt és jégkrém pasztőrözése
  • Rostos gyümölcslé-sűrítmény pasztőrözése
  • Alacsony viszkozitású termékek fűtése és hűtése

Az Alfa Laval BaseLine kevésbé igényes higiénikus alkalmazásokhoz javasolt.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata mindig közel van. 

Előnyök

  • Kiváló higiénikus biztonság
  • Érzékeny termékek kíméletes kezelése
  • Páratlan tisztaság
  • Rugalmas konfiguráció
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatának elérése

Multi-szekciós, higiénikus szerelt lemezes hőcserélő

Higiénikus hőcserélők

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. A lemezek között tömítések vannak. A lehető legnagyobb hőteljesítmény és a nagyon pontos hőmérséklet megközelítés érdekében a folyadékok általában ellenáramban folynak keresztül a hőcserélőn.

A ClipLine lemezek kifejezetten higiénikus igényekre lettek megtervezve. A lemezmintázat, a nyomómélység és a hullámosítás alakja gondosan lett megtervezve és kiválasztva az optimális teljesítmény elérése érdekében. A csokoládé mintázatú elosztási terület biztosítja, hogy a folyadékok eloszlása egyenletes legyen a teljes lemezen, és így elkerülhetők legyenek az eltömődést elősegítő pangó zónák.

A lemezek közötti nagy áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez; ugyanakkor ennek következménye a nyomásesés. Hőtani tervezőmérnökeink segítenek Önnek egy olyan modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában, amely megfelel az Ön alkalmazási igényeinek, miközben maximális hőteljesítményt biztosítanak, és minimálisra csökkentik a nyomásesést.

Alfa Laval higiénikus folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval multi-szekciós pasztőr

Jellemzők

Állítható láb

Csapágyház

Csatlakozó lemez görgő

Nyújtott csavaranya

Fix csavarfej

Csapszeg furat

Rugós alátét

Nyomólemez görgő

Feszítőcsavar bevonat

Tíz jó tipp - higiénikus szerelt lemezes hőcserélők

Tíz jó tipp - higiénikus szerelt lemezes hőcserélők

baselinefrontline 640x360

Normateremtő innovációk

Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

Demand new standards Webbanner EN

"Food Logic"

Az Alfa Laval higiénikus berendezései lépést tartanak az élelmiszeripari trendekkel. A kiváló teljesítményt és a kíméletes termékkezelést ötvözik az érzékeny összetevők megóvása érdekében. Emellett a következő négy fő kihívásra kínálnak megoldást; élelmiszer-termékek biztosítása a fogyasztók számára versenyképes áron, a nyersanyagok lehető legjobb felhasználása, a hulladék és a kibocsátás csökkentése, valamint biztonságos és higiénikus élelmiszer-termékek szállítása.

food logic 640x360

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360