Compabloc Free Flow

Az Alfa Laval Compabloc Free Flow egy rendkívül hatékony, teljesen hegesztett lemezes hőcserélő, amely kifejezetten gyógyszeripari alkalmazásokban való használatra készült. Könnyen tisztítható, teljesen higiénikus tulajdonságokat, kivételes teljesítményt, korrózióállóságot és kompakt méretet kínál. Az eredmény a vevő számára a jobb termékminőség és az alacsonyabb üzemi költségek.

阿法拉伐 Compabloc Free Flow 紧凑型冷凝器-Alfa Laval Compabloc Free Flow compact condenser

Nagyobb kondenzációs kapacitás, ugyanakkora helyen az API-gyártásban.

  • Könnyen validálható - teljes mértékben megfelel a cGMP folyamatok követelményeinek.
  • Teljesen hegesztett kialakítású és korrózióálló anyagból kapható.
  • A legkorszerűbb higiénikus kialakítás gyors, egyszerű és megbízható tisztítást tesz lehetővé, alacsonyabb tisztítószer szükséglettel.
  • A kompakt méret és a kis súly lehetővé teszi a kapacitás növelését még akkor is, ha korlátozott a hely - tökéletes utótelepítésekez.
  • Bizonyítottan alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek.

Az Alfa Laval Compabloc Free Flow kondenzátor korrózióálló anyagokat használ. Kompakt méretének köszönhetően tökéletesen alkalmas utótelepítésekhez, és alacsonyabb tisztítási költségeket jelent. A széles "free flow" csatorna nagyon alacsony nyomásesést eredményez, így ideális a mélyvákuumos kondenzációs feladatokhoz. A hűtőközeg felőli turbulens áramlás minimalizálja a vízkőképződést és megkönnyíti a CIP-tisztítást.

 

Kompakt méret

A Compabloc Free Flow kiváló hőátadási hatékonysága lehetővé teszi a szükséges hőátadó terület drámai csökkentését az egyenértékű csőköteges vagy grafit blokkhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a csőköteges blokk méretének akár csak egyötöde is lehet, és így is jobb hőátadást kínál. A kis méret különösen akkor értékes, ha Ön szeretné növelni a termelést, de kevés a hely. A Compabloc Free Flow bárhová beszerelhető, és könnyen integrálható a folyamatba.

Alacsony költségek és hosszú üzemidő

A kompakt méretnek köszönhetően a Compabloc Free Flow beruházási és telepítési költségei alacsonyak akkor is, ha az egységet olyan nagy ellenállású anyagokból gyártják, mint a Hastelloy. A robosztus, teljesen hegesztett kialakításnak köszönhetően, a Compabloc Free Flow érzéketlen a hősokkal és rezgésekkel szemben. Maximális megbízhatóságra készült, hosszú üzemidőt és jó beruházás-megtérülést kínál.

A nagy termikus hatékonyság miatt, a Compabloc Free Flow jobb hőmérséklet megközelítéssel tud működni, mint a csőköteges vagy grafit blokk. Ez kevesebb hűtőközeg és egyes esetekben melegebb, kevésbé költséges hűtőközeg használatát teszi lehetővé.

A legszigorúbb higiénikus szabványok betartása

A Compabloc Free Flow kiváló higiénikus tulajdonságokkal rendelkezik. Nincsenek érintkezési pontjai a termékoldalon, teljesen leereszthető, emellett könnyen tisztítható és ellenőrizhető. Teljesen megfelel a szerelési követelményeknek a szigorú cGMP eljárásokban. A kötegek közötti keresztszennyeződés kockázata minimális, az érintkezési pontok hiányának és a repedésmentes kialakításnak köszönhetően, ami megkönnyíti a gyors és alapos tisztítást.

Hogyan működik

Egyjáratú kondenzátor

 

Ez a verzió akkor használható, ha a gőz kis mennyiségben tartalmaz inert gázokat. A gőz a felső panel nagy bemenetén keresztül lép be, és a lemezeken kondenzálódik. A kondenzátum a lejtős, leereszthető fenéklemezen lép ki.

Két-járatú kondenzátor

Two-pass condenser

A kétjáratú változat akkor használható, ha a pára nagyobb mennyiségben tartalmaz inert gázokat. A fő kondenzáció az első járatban megy végbe, ahol a gőz kondenzálható része a lemezeken lecsapódik, mielőtt kilép a lejtős, leereszthető fenéklemezen keresztül.

A nem kondenzálható gőzök átmennek a második járaton, ahol túlhűtésük növeli maximálisra a kondenzációt. A második járatban turbulencia segíti a pára kiválasztását, a vákuum pedig könnyen távozik a második járatkivezetésén. A kétjáratú kondenzátor esetében nincs szükség további gőzleválasztóra, mivel a leválasztás az egységben megy végbe.