CB

A kimagasló hatékonyságnak, a kiváló mechanikai ellenállásnak és a kompakt kialakításnak köszönhetően az Alfa Laval CB forrasztott lemezes hőcserélők ideálisan használhatók azokban a magas követelményeket támasztó alkalmazásokban, ahol korlátozott a rendelkezésre álló hely. A fenti jellemzők miatt általánossá vált, hogy az épületgépészet, a hűtés, a folyamathűtés/-fűtés, az olajhűtés, a HMV, a napenergia és még számos alkalmazás esetében a más típusú hőcserélőket CB hőcserélőkkel helyettesítik.

CB series brazed plate heat exchanger

A CB hőcserélők előnyei

  • A modellek és konfigurációk széles választéka lehetővé teszi az alkalmazásokhoz és feladatokhoz való tökéletes illeszkedést.
  • Az Alfa Laval aszimmetrikus FlexFlow lemezkialakítás bármely típusú hűtőközeggel és bármely folyadék-folyadék alkalmazásban hatékonyan teljesít.
  • A szabadalmazott IceSafe kialakítás megvédi a CB berendezéseket a leolvasztást igénylő hűtőközeg-kondenzációs feladatok során a kikristályosodástól.
  • A gázkazánokkal használt másodlagos hőcserélőként az Alfa Laval extra kisméretű aszimmetrikus CB berendezéseket kínál
  • A 32 és 90 bar közötti nyomás kezelésére alkalmas modellek mindegyike kompakt kivitelben áll rendelkezésre
Az Alfa Laval CB hőcserélők számos előnyt kínálnak az ipari, épületgépészeti és hűtési alkalmazásokban használt hagyományos hőcserélőkhöz képest. A megnövelt hőhatékonyság és a kompakt kialakítás alkalmassá teszi ezt a típust a korlátozott hellyel rendelkező nagy teljesítményű feladatok kezelésére. A tömítések nélküli kivitel megbízható teljesítményt biztosít a nagynyomású és a magas hőmérsékletű alkalmazásokban is. A CB hőcserélők széles választéka egy-, két- és többjáratú konfigurációval, számos különböző méretben, kapacitással, lemezmintázattal és csatlakozással áll rendelkezésre, így gyakorlatilag végtelen azoknak a feladatoknak a száma, amelyek ellátására alkalmazható. Továbbá a CB modellek AHRI tanúsítvánnyal, valamint a nyomástartó edényekre vonatkozó jóváhagyással rendelkeznek.

Hogyan működik

A vékony, hullámosított rozsdamentes acéllemez továbbítja a hőt, miközben a rézforrasztás benntartja a közeget a lemezkötegben. Az eredmény egy kimagasló hatékonyságú hőcserélő, amely kizárólag olyan felületekből áll, amelyek aktívan hozzájárulnak a hőátadáshoz. A lemezek közötti érintkezési pontok szintén forrasztottak, ez a megoldás fokozza a hőmérséklet és a nyomás okozta anyagkifáradással szembeni ellenállást.

A lemezek között kialakított csatornák elrendezése biztosítja, hogy a közegáramlás alternatív csatornákon keresztül, általában ellentétes irányban történjen, amely tovább optimalizálja a hőátadás hatékonyságát. A berendezés párhuzamos konfigurációval is rendelhető.

Tekintse meg az animációt, és tudjon meg többet.

Minimális kockázat. Maximális hőteljesítmény.

Bemutatjuk a duplafalú forrasztott lemezes hőcserélőink új generációját. A hármas védelemmel ellátott új Alfa Laval duplafalú forrasztott lemezes hőcserélők a legmagasabb szintű védelmet biztosítják a közegek keveredése ellen. A hagyományos duplafalú kiviteltől eltérően ez a kivitel csak csekély mértékben csökkenti a hatékonyságot, ezáltal lehetővé teszi, hogy a rendszer a lehető legnagyobb hőteljesítményt érje el.

DW heat exchangers 640x360

A modern gondolkodás további lehetőségeket kínál

Bemutatjuk az Alfa Laval CB210 forrasztott lemezes hőcserélőt

A CB210 egy forradalmian új kialakítással rendelkező berendezésben egyesíti az Alfa Laval piacvezető hőcserélőinél alkalmazott összes innovációt. A kimagasló kapacitás, a nagyobb hatékonyság és a kiemelkedő hőteljesítmény több lehetőséget biztosít a korszerű fűtési és hűtési feladatok ellátására.

Bővebben a CB210 hőcserélőről

Főbb alkalmazási területek

Lakossági fűtés

A CB berendezések számos különböző lakossági alkalmazásban használhatók, ideértve a használati melegvíz és a napenergia előállítására szolgáló alkalmazásokat.

brazed residiential heating640x360

Hőszivattyúk

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők kondenzátorként, hővisszanyerőként, elpárologtatóként és még sok más feladatra is használhatók.

brazed heat pumps640x360

Motorhűtés

A hatékony, robusztus és kompakt kialakítás ideálissá teszi a CB berendezéseket a nagy igénybevételt jelentő feladatok ellátására a motorokban.

Transport cooling 640x360

AHRI-tanúsítvány az épületgépészeti alkalmazásokhoz

Az Alfa Laval CB hőcserélők tanúsítvánnyal rendelkeznek a Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) folyadék-folyadék üzemű hőcserélő-programjának való megfelelésről. Ez a program a gyártó által közzétett specifikációk alapján egy független, harmadik fél általi hitelesítést ad a HVAC alkalmazásokban használt hőcserélők hőteljesítményére vonatkozóan.

brazed alfanova ahri640x360

Egyedülálló jellemzők a teljesítmény fokozására

Az Alfa Laval több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a hőátadással kapcsolatos innováció terén, tehát pontosan tudjuk mi kell ahhoz, hogy minden alkalmazáshoz kimagasló teljesítményű megoldásokat tudjunk nyújtani. Szakembereink folyamatosan új innovációkat fejlesztenek ki, amelyek megbízhatóbbá és hatékonyabbá teszik a forrasztott lemezes hőcserélőket.

PressureSecure 

Páratlan erő a nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz

Innovatív lemezes kiviteleink a magas hőmérsékletű és nagynyomású alkalmazások széles köréhez használhatók. A berendezések kevesebb és vékonyabb lemezekkel üzemelnek, melynek eredményeként csökken a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg mennyisége, valamint alacsonyabb energiafogyasztás és hosszabb élettartam érhető el.

 

REFuture 

Időtálló befektetés: a holnap hűtőközegei

A természetes hűtőközeg-megoldások fejlesztésében vezető szerepet betöltő, innovatív Alfa Laval több éves tapasztalattal rendelkezik az olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek a fenntarthatósági célkitűzések és a jogszabályi követelmények teljesítése érdekében lehetővé teszik az alacsony globális melegítési potenciállal (GWP) rendelkező új generációs hűtőközegek használatát.

FlexFlow™ 

Kiemelkedő hőteljesítmény

Az Alfa Laval szabadalmazott aszimmetrikus lemezkivitele a számos egyedi innováció egyike, amely az optimális nyomásesésnek és a nagyobb turbulenciának köszönhetően jobb hőhatást biztosít. Az alacsonyabb energiafelhasználás mellett ez csökkenést jelent a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg tekintetében is.

IceSafe

Szabályozott, roncsolásmentes fagyasztás

Az Alfa Laval kínálatában megtalálhatók az olyan lemezes hőcserélők is, amelyek az érzékeny területektől távolabb elhelyezve adott üzemi körülmények között lehetővé teszik a jégkristályok kialakulását azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél ez követelmény. Ez a megoldás megbízható teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít.


A megfelelő Alfa Laval CB hőcserélő kiválasztása

Az Alfa Laval CB forrasztott lemezes hőcserélők öt típusa áll rendelkezésre, különböző maximális tervezési nyomásokhoz és különböző hűtőközeggel való használatra optimalizálva:

  • CB berendezések – 32 bar
  • CBH berendezések – 45 bar
  • CBK berendezések – 49 bar
  • CBP berendezések – 60 bar
  • CBXP berendezések – 90 bar

Az Alfa Laval útmutatást és hasznos eszközöket biztosít annak érdekében, hogy Ön az alkalmazásához legjobban használható modellt válassza. Első lépésként nézze át a termékkiválasztási útmutatónkat, amely az ideális megoldás gyors kiválasztásának megkönnyítésére kifejlesztett interaktív eszköz.

Az Online termékkiválasztó megnyitása


.

Kapcsolat

Kérdése van a forrasztott vagy fúziós hegesztési eljárással készült hőcserélőkkel kapcsolatban? Dolgozzunk együtt, hogy megtaláljuk az optimális berendezést, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek.