AXP

Az Alfa Laval AXP X-treme nyomáskövetelményekre termékcsoport kifejezetten arra a célra készült, hogy légkondicionálásban, CO₂ és egyéb olyan hűtőközeges alkalmazásokban használják, ahol rendkívül magas nyomáskövetelmények vannak.

阿法拉伐AXP钎焊板式换热器

A kapacitás-tartomány 2 és 300 kW között van, a maximális PED jóváhagyású nyomás pedig 167 bar 90° C-on, illetve a maximális UL jóváhagyású nyomás 2233 psi 400° F-on. Az Alfa Laval X-treme nyomáskövetelményekre termékcsoport hőhasznosítási feladatokra, gázhűtésre, kondenzációra, túlhűtésre és szívógáz-melegítésre alkalmas.

Alkalmazások

  • CO₂ forró víz hőszivattyúk
  • CO₂ szupermarket fagyasztó szerelvények
  • Kereskedelmi légkondicionáló rendszerek

Az Alfa Laval AXP X-treme nyomású termékcsoport kifejezetten R744/CO₂ hűtőközeghez készült, ami szubkritikus és transzkritikus alkalmazásokban használatos, de használható egyéb, magas nyomást igénylő folyadékokhoz is.

Jellemzők és előnyök

  • Kompakt, tartós kialakítás, megbízhatóan magas minőségben; könnyű beüzemelés
  • Ellenáll magas nyomással (akár 167 bar) szemben
  • Nagynyomású termékek széles választéka, 2-300 kW hűtési kapacitásokkal
  • Költséghatékony: helytakarékos (forrasztott lemezes kialakítás, csőköteges helyett)
  • Gyorsan reagál a hőmérséklet változásokra
  • Minden alkalmazásra optimalizált, a vevői specifikációk szerinti konfigurálással
  • Valamennyi forrasztott lemezes hőcserélő nyomás- és szivárgástesztelt a szállítás előtt 

Hogyan működik

Anyag

A forrasztott lemezes hőcserélőkben, az egyik közegből másik közegbe történő hőcseréhez használatos felületek egymásra helyezett vékony, hullámosított, AISI 316 rozsdamentes acéllemezekből állnak. A lemezegységen belül a két közeget forrasztott réztömítés szigeteli a lemezek éle körül. Ez olyan hőcserélőt eredményez, amely – eltérően a hagyományos kialakításoktól – kizárólag olyan felületekből áll, amelyek aktívan járulnak hozzá a hőcseréhez, jelentősen megnövelve az általános hatékonyságot.

Kialakítás

A lemezek és sarok csatlakozók között kialakított csatornák úgy vannak elrendezve, hogy a közeg az alternatív csatornákon keresztül, mindig ellenáramú áramlási mintában folyjon a lehető leghatékonyabb hőcsere elérése érdekében.

A lemezek közötti érintkezési pontok szintén forrasztottak, ami segíti az ellenállást a nagy nyomások és magas hőmérsékletek hatásaival szemben. A nyomáscsúcsok és gyors hőmérséklet-változások jelentős fizikai feszültségeket okoznak az anyagokon belül, és az Alfa Laval kutatás ezeknek a jelenségeknek a részleteire összpontosít annak érdekében, hogy rendkívül rugalmas és hosszú élettartamú konstrukciókat tudjon biztosítani.