FilmVap

A bevált és megbízható Alfa Laval FilmVap esőfilmes elpárologtató hatékonyan koncentrálja nagy mennyiségben az alacsony és közepes mértékben szennyezett folyadékokat – gazdaságosan és energiatakarékosan. Robusztus, könnyen kezelhető és karbantartható, ez a többlépcső csőköteges elpárologtató a rendkívül hatékony gőz-folyadék szeparátorok innovatív elrendezésének köszönhetően kevesebbet fogyaszt, mint a hasonló egységek.

FilmVap 640x360

Nagy mennyiségű minőségi koncentrátum hőérzékeny, lerakódásra hajlamos technológiai folyadékokból egy kompakt elpárologtatóban

  • Kiváló minőségű kondenzátum a hatékony folyadékelosztásnak és a vákuum alatti gőz-folyadék elválasztásnak köszönhetően
  • Alacsony karbantartási igény az alacsony hőmérsékletnek és a magas hőátadási hatékonyságnak köszönhetően, amelyek csökkentik a lerakódást
  • Robusztus, felhasználóbarát kialakítás széles működési tartománnyal a hosszabb üzemidő és az alacsony karbantartás érdekében
  • Sokoldalú, könnyen kezelhető, rendkívül sokféle alkalmazáshoz és akár 50 tonna óránkénti kapacitáshoz is illeszthető egyetlen egységben
  • Fokozott energiahatékonyság a többlépcsős elrendezés vagy a termikus vagy mechanikus gőzvisszasajtoló egységek hozzáadásával

Optimalizálja a hőmérséklet-érzékeny, alacsony és közepes viszkozitású technológiai folyadékok koncentrálását az Alfa Laval FilmVap esőfilmes elpárologtatóval. Az alacsony hőmérséklet-különbségek, a magas hőátadási hatékonyság és a termék felülettel való minimális érintkezési idejének köszönhető nagyfokú szennyeződéssel szembeni ellenállás teszi ezt a FilmVap esőfilmes csöves elpárologtatót a párologtatási feladatok széles körére alkalmas választássá. 

Kompakt, gazdaságos, könnyen kezelhető és könnyen karbantartható, ideális az alacsony és közepes viszkozitású technológiai folyadékok feldolgozásához 50 tonna/óra kapacitásig. További energiahatékonyságot érhet el többszörös hatású konfigurációk alkalmazásával vagy kombinálva az Alfa Laval FilmVap esőfilmes bepárló termikus gőzvisszasajtoló (TVR) és/vagy mechanikus gőzvisszasajtoló (MVR) egységekkel. 

A Pioneer vezetése nagyon elégedett az Alfa Laval csapat elkötelezettségével, műszaki hozzáértésével és elhivatottságával. – S.S. Tomar úr, vezérigazgató, Pioneer Industries Ltd., Pathankot Punjab, India (Energiamegtakarítás a gabonaalapú lepárlóüzemek használt mosófolyadékának koncentrálásával, a desztillációs oszlopokból származó alkoholgőzt használják egyetlen fűtőközegként/tüzelőanyagként.) 
Miután véglegesítettük az új biometános elhasznált mosófolyadék elpárologtató üzemre vonatkozó igényeinket, megvitattuk az Alfa Laval szakértőivel a zéró folyadékkibocsátás elérésére vonatkozó elképzelésünket. Az Alfa Laval felvetette az innovatív alapanyag-gáztalanító és kondenzátum-eltávolító rendszer lehetőségét. – H.K.Yadava úr, vezérigazgató – Lepárlóüzem, Harinagar Sugar Mills, Bihar, India (Zéró folyadékkibocsátás a lepárló szennyvízéből) 

Tekintse meg elpárologtatóink teljes kínálatát

.

Termékek

.

Szervizszolgáltatások

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

  • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
  • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
  • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

process_men_ipad_joulestool.png


Tányéros elosztó

 

 

A tányéros elosztóban lévő folyadék egyenletes eloszlása és a megfelelő nedvesítés kombinációja segít elkerülni a nem hatékony elosztást, és jelentősen csökkenti a csövek szennyeződését. A szellőzőcsövek nyomásegyensúlyt tartanak fent az elosztótányér felett és alatt, valamint fenntartják a folyadék állandó statikus tömegét az elosztótányéron. 

Szóró elosztó 

Az Alfa Laval FilmVap csőköteges elpárologtatókban elérhető másik típusú folyadékelosztó a szóró elosztó, amely tömör kúpos szórófejekkel van felszerelve. E fúvókák mérete és mennyisége a folyadékáramlástól és a hőcserélő csőlemezének átmérőjétől függ. A tányéros elosztóhoz képest a nyílás nagyobb mérete csökkenti a fúvóka eltömődésének kockázatát, és egyenletes elosztást biztosít a csövek között. 

A hőmérséklet csökkentése érdekében az elválasztási szakasz vákuumos körülmények között történik, amelyet az utolsó lépcsőből származó gőz kondenzátorban történő lecsapódása hoz létre. A vákuumszivattyú általában eltávolítja a nem kondenzálódó gázokat.  

A több szakasz alkalmazása csökkenti az elpárologtató gőzfogyasztását. Az egyik szakasz során keletkező gőz szolgál fűtőközegként a következő szakasznál. A termikus gőzvisszasajtolás és/vagy a mechanikus gőzvisszasajtolás alkalmazása ezekkel a szakaszokkal kombinálva tovább csökkenti a gőzfogyasztást, az elpárologtatási kapacitás töredékére. 

 

Jet distributor-2.png

.

Hogyan működik a FilmVap esőfilmes bepárló?

Az első szakaszban a technológiai folyadék az elpárologtató tetején lévő adagolóbemenetbe kerül. Egy speciálisan kialakított folyadékelosztó biztosítja a folyadék egyenletes eloszlását a fűtőcsövekben. A gravitációs erő hatására a folyadék a csövek belső felületén folyamatos filmként áramlik lefelé. A csövek külsejére juttatott gőz megemeli a folyadék hőmérsékletét. A forralás során a keletkező gőz által felgyorsított film a csövek aljára esik. A cső alján a gőz és a koncentrált folyadék keveréke belép a második szakaszba vagy az elválasztási szakaszba. 

Ezek is érdekelhetik...

Elpárologtatási megoldások 3D/VR

Tekintse meg egy 360 fokos bemutatón elpárologtató rendszereinket közelről. Tekintse meg az elpárologtató rendszerek 3D/VR modelljeit, egyszerűen rákattintva az egyik modulra.

AlfaFlash Decanter 640x360

Fedezze fel elpárologtatóink kínálatát

Az Alfa Laval az elpárologtató rendszerek széles skáláját kínálja a lemezes elpárologtatóktól a kúszófilmes bepárlókon át a csöves elpárologtatókig és az esőfilmes elpárologtatókig. Nézze meg, mi felel meg elpárologtatási igényeinek.

water steam drops 640x360