Unique Control LKB

Az LKB pillangószelepekhez tervezett, beépített aktuátorral rendelkező automata Unique szelepvezérlő egység bármely alkalmazásban biztosítja az LKB pillangószelepek intelligens vezérlését. Ez az egyszerű, "all-in-one" működtetőegység kiváló áramlásszabályozást, higiéniát, tartósságot és megbízhatóságot kínál.

unique control right side 640x360

Megbízhatóság és intelligens vezérlés a pillangószelepekhez

A LKB pillangószelepekhez kifejlesztett Alfa Laval Unique Control LKB szelepvezérlő egység egy integrált szelepvezérlő és működtető egység, továbbfejlesztett, higiénikus egyrészes kialakítással. A karbantartásmentesen több mint egymillió löket végrehajtására tesztelt Unique Control LKB szelepvezérlő egység a napjainkban kapható legtartósabb aktuátor. A jól megtervezett kivitelnek köszönhetően a kompozit burkolat a legszélsőségesebb üzemi körülményeknek is ellenáll.

Az IP66/IP67 besorolású Unique Control LKB szelepvezérlő egység anyaga, formája és kiváló technológiája megakadályozza a kondenzációt, valamint a por, a víz és az egyéb szennyeződések behatolását a berendezésbe. Mindez jelentősen hozzájárul a maximális higiénia eléréséhez, valamint hatékonyan kiküszöböli a korrózióval, a külső szennyeződéssel és a fizikai behatásokkal kapcsolatos problémákat - beleértve a rezgést, a nyomáslökést, a fagyot, a hőt, az UV-sugárzást, és a zsírokkal, olajokkal és vegyi anyagokkal szennyezett környezetet -, a gyártási folyamat megszakítása nélkül.

Továbbá az Unique Control LKB integrált automatizálást biztosít 360°-ban látható kijelzéssel és levegőfelügyeleti rendszerrel, az üzemi levegőnyomás megbízható, valós idejű ellenőrzése érdekében. A legtöbb pillangószelep-aktuátor esetében használt hagyományos mechanikus rugóvezérlés helyett a Unique Control LKB működtetőegységét légrugó vezérli. Az intelligens érzékelő- és vezérlőegységgel ötvözve ez lehetővé teszi az alacsonyabb levegőnyomás melletti működést, és jelentős előnyöket biztosít a tartósság, a megbízhatóság és a rendszer rendelkezésre állása tekintetében.

Egyszerűsített beállítás a pillangószelep-vezérléshez

A Push n’ Play önbeálló konfigurációnak köszönhetően a Unique Control LKB szelepvezérlő egység a hagyományos megoldásoknál ötször gyorsabban működik. Egyszerűen nyomja meg az egyik gombot, és a digitális és AS interfésszel is kompatibilis Unique szelepvezérlő egység a lehető legjobb üzemmód biztosítására konfigurálja és kalibrálja saját magát. Ezzel a kényelmes, egygombos eljárással idő és pénz takarítható meg.

 

Egyetlen méret minden LKB pillangószelephez

A nagy nyomatéknak köszönhetően az egység bármely méretű szelephez felszerelhető, és a maximális kényelem érdekében egyetlen működtetőegység alkalmas a legtöbb szelepmegoldáshoz. Ezenfelül egyszerűen, a helyszínen lehet módosítani az alaphelyzetben nyitott (NO) pozícióról az alaphelyzetben zárt (NC) pozícióra, és vissza. Ez az „egy méret minden szelephez” kialakítás megkönnyíti a műszaki tervezést, a rendelést, a telepítést, a helyszínen történő konfigurálást és a raktározást is.

Egyszerű áttérés a korszerű pillangószelep-működtetőegységekre

A Unique szelepvezérlő egység az Alfa Laval LKB szelepválaszték minden kézi és automatikus működtetésű pillangószelepéhez alkalmazható. A meglévő berendezések egyszerűen korszerűsíthetők a Unique Control LKB szelepvezérlő egységgel; mindössze egy új konzolra van szükség. A Unique szelepvezérlő egység az LKB szelepválaszték bármely 1"- 4" és DN25 - DN100 szelepére könnyen felszerelhető, egyszerűen csak rendelje meg az adott LKB szelep méretéhez megfelelő opcionális konzolkészletet.

Szelepvezérlés és automatizálás

A Unique Control LKB szelepvezérlő egység biztosítja az Alfa Laval LKB pillangószelepek intelligens automatizálását és vezérlését, és kiegészíti a széleskörű szelepvezérlési és automatizálási megoldásainkat.

Termékelőnyök

  • Higiénikus kivitel 
  • A legtartósabb jelenleg létező aktuátor
  • Egyszerűsített pillangószelep vezérlés

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Nyitott vagy zárt

Unique Control NO NC

Hogyan működik

 

 

Működési elv

A Unique Control LKB szelepvezérlő egység légrugóval működik, amely lehetővé teszi az egység lényegesen alacsonyabb levegőnyomással történő működtetését a hagyományos vezérlőegységekhez képest. Ez csökkenti a kopást, ezáltal kiküszöbölhető a karbantartási igény.

A Unique Control LKB szelepvezérlő egységbe belépő levegőt a beépített mágnesszelep a dugattyú fölé vagy alá irányítja. A dugattyú belsejében lévő spirál a függőleges mozgást forgássá alakítja, így biztosítva a zökkenőmentes működést. A Unique Control LKB kialakítása lehetővé teszi, hogy az egység már 3 bar levegőnyomás mellett is működjön.

Beépített levegőfelügyeleti rendszer

A beépített nyomásérzékelő felügyeli a levegőellátást. A levegőnyomás kritikus csökkenése esetén az aktuátor figyelmeztető jelzést küld, azonban tovább működik. Abban az esetben, ha a levegőellátás megszakad, az aktuátor figyelmeztető jelzést küld, és az adott pozíciót tartja mindaddig, amíg a hiba elhárítása meg nem történik. Csak ezután működik tovább.

Váltás NC pozícióról NO pozícióra

Az alaphelyzetben zárt pozícióról egyszerűen lehet átváltani az alaphelyzetben nyitott pozícióra. Egyszerűen nyissa fel a felső fedelet, lazítsa meg a csavarokat, emelje fel és fordítsa el a felső részt 180°-ban, majd szerelje össze újra.

Opciók

Kommunikációs interfész: AS-interfész v.2.1, 31 csomópont; AS-interfész v.3.0, 62 csomópont; valamint digitális interfész.

Konzolkészlet: 1"- 4" és DN 25 – DN 100 méretekhez

Konzolméret: DN25-50, DN65, DN80 és DN100