Unique SSV, kézi

A Unique SSV kézi működtetésű szelepek az elzáráshoz, a tartálynyíláshoz, illetve az egyszerű szabályozáshoz vagy adagoláshoz használhatók, ha olyan kis méretű, viszonylag egyszerű szelepekre van szükség, amelyek számos különböző opcióval és funkcióval rendelkeznek, beleértve a rögzíthető kézikarokat is.

unique ssv manually operated valve right side 640x360

Sokoldalú és megbízható együlékes szelep

Az Alfa Laval Unique együlékes szelepek (SSV) robusztus, sokoldalú, és rendkívül megbízható pneumatikus szelepek.

A modularitás költséghatékony és szinte végtelen lehetőséget biztosít a magas szintű higiéniai és aszeptikus kompatibilitásnak megfelelő együlékes szelepek adott célra történő kialakításához. A Unique SSV szeleptestek, szeleptányérok és működtetőegységek gyakorlatilag bármilyen követelménynek megfelelően konfigurálhatók.

Kiválasztási útmutatónk bemutatja a Unique SSV szelepválasztékban rendelkezésre álló funkciók és típusok számos lehetséges kombinációját. 

A Unique együlékes szelep megfelelője az Egyesült Államokban és Kanadában a Unique 7000.

Kimagasló folyamatbiztonság

A Unique SSV termékcsalád a világszerte több mint egymillió szelepnél alkalmazott, jól bevált moduláris platformra épül. Az egyetlen rozsdamentes acéllemezből préselt szeleptest rendkívül erős és tartós kivitellel rendelkezik, ezáltal biztonságos gyártási folyamatokat garantál.

Kimagaslóan higiénikus kivitel

A Unique SSV termékcsalád kimagasló higiéniát és tisztíthatóságot biztosít. Az Ra ≤ 0,8μm felületi érdességű, sima, hegesztésmentes szeleptest kiküszöböli a baktériumok megtelepedésére alkalmas rések kialakulását. A szeleptányér kialakítása lehetővé teszi a korszerű CIP tisztítási eljárások, valamint a keresztszennyeződés kockázatát minimálisra csökkentő, kettős működésű ajakos tömítés alkalmazását.

Az Alfa Laval Unique SSV szelepek megfelelnek a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak szinte minden követelményének. A Unique SSV termékcsalád EHEDG-tanúsítvánnyal rendelkezik, és jogosult a 3-A jelzés viselésére. A termékcsalád az élelmiszerekkel érintkező anyagokra vonatkozó 1935/2004/EU rendeletnek megfelelően teljes nyomonkövethetőséget biztosít.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Tartósabb kivitel

A minőségi tömítés biztosítása érdekében a Unique SSV termékcsaládra jellemző, hogy a szeleptányér és az ülék közötti fém-fém érintkezéshez egy meghatározott tömítőnyomásra meghúzott O-gyűrű kerül beszerelésre. Ez jelentősen csökkenti a kopást, és meghosszabbítja a szelep üzemi élettartamát. A standard Unique SSV szelepeket ötéves jótállással rendelkező, félig karbantartásmentes működtetőegységgel szállítjuk.

Alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltség

Az egyszerű, megbízható kialakításnak köszönhetően a Unique SSV termékcsalád hosszú üzemi élettartamot, kevesebb termékveszteséget, fokozott termékbiztonságot és nagyobb rendelkezésre állást biztosít. A kevés mozgó alkatrész csökkenti a karbantartási igényt és a készletezési költségeket. A hatékonyabb, kevesebb tisztítási ciklussal működő CIP-eljárások, és az ebből következő csökkentett víz, tisztítófolyadék- és energiafelhasználás szintén hozzájárul a Unique SSV alacsony tulajdonlási összköltségéhez.

Kivitel

Az Alfa Laval Unique SSV sorozat egy, kettő vagy három szeleptestből, szeleptányérból, tömítésből, működtetőegységből és szorítógyűrűből áll.

Termékelőnyök

  • Ellenálló és megbízható pneumatikus ülékes szelep
  • Költséghatékony 
  • Kiváló higiénia és aszeptikus kompatibilitás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval Unique SSV sorozat egy, kettő vagy három szeleptestből, szeleptányérból, tömítésből, működtetőegységből és szorítógyűrűből áll.

Működési elv

Az Alfa Laval Unique SSV egy levegőműködtetésű ülékes szelep. Vezérlése távolról, sűrített levegővel történik. A szelep általában két csatlakozónyílással rendelkezik a levegőbevezetés és a technológiai levegőellátás számára; az átváltószelepekhez szükség van egy harmadik csatlakozónyílásra.

Unique 

 

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval Unique együlékes szelepek - aktuátor

Alfa Laval Unique együlékes szelepek – aktuátor csapágy cseréje

Alfa Laval Unique együlékes szelep – termékkel érintkező tömítések

Alfa Laval Unique együlékes szelepek - termékkel érintkező tömítések cseréje