Herobanner VCA

Vizuális állapotfelmérés (VCA)

A lemezes hőcserélők biztonságos és megbízható üzemeltetésének proaktív megközelítése

Optimalizálja szerelt lemezes hőcserélőjét a jövőre nézve is

A szerelt lemezes hőcserélő egy mozgó alkatrészek nélküli, helyhez kötött berendezés, de a teljesítmény optimalizálása érdekében mégis rutinszerű karbantartást igényel - csakúgy, mint bármely más kritikus technológiai berendezés a gyártóüzemben. A hőcserélő karbantartási időközök azonban nagyon eltérőek lehetnek, különböző tényezőktől, például a közegtől, a hőmérséklettől és a nyomástól függően. Éppen ezért fontos, hogy felmérje szerelt lemezes hőcserélőjének aktuális teljesítményét.

Az Alfa Laval vizuális állapotfelmérése gyors áttekintést ad szerelt lemezes hőcserélőinek állapotáról. Megismerheti a berendezés valós idejű állapotát, a részletes mechanikai állapotot, hogy szükség van-e valamilyen javításra, illetve információt kaphat a tömítések várható élettartamáról. 

Jelentésünk, amelyet átadunk Önnek, a következőket tartalmazza:

  • Hőcserélő adatok, beleértve az esetleges változtatásokat és kiigazításokat
  • Képek és a problémás területek leírása 
  • A készülék hőképe és annak értelmezése
  • Megállapításaink és ajánlásaink összefoglalása 

A vizuális állapotfelmérés során szorosan együttműködünk Önnel a figyelmet igénylő problémák azonosítása és megoldása érdekében. A hőkamerás vizsgálat lehetővé teszi számunkra, hogy értékeljük a berendezés hőteljesítményét és elemzésünk alapján javaslatot tegyünk a hőcserélők csúcsteljesítményének biztosítására. Javaslataink segítségével Ön előre megtervezheti a karbantartást egy Önnek megfelelő időpontra és a munka során az Alfa Laval a helyszínen biztonsági tanácsokat adhat. 

 

VCA_phone.png

Szeretne többet megtudni? Töltse le ismertetőnket

Mit ad az általunk elvégzett vizuális állapotfelmérés?

Részletes jelentés hőképpel és ajánlásokkal minden egyes szerelt lemezes hőcserélőhöz kapcsolódóan

Látogatásunk után részletes jelentést küldünk Önnek minden egyes általunk megvizsgált berendezésről. A jelentés tartalmazni fogja a hőképet, illetve egyéb releváns képeket, a hőcserélő adatait, valamint az optimális teljesítmény eléréséhez kapcsolódó észrevételeinket és ajánlásainkat.

hanger-plate-Vignette 640x360

Gyors kivitelezés - nem kell megbontani a hőcserélőket

A vizuális állapotfelmérést üzemelés közben lehet a legjobban elvégezni. Ez teszi lehetővé számunkra a hőkép készítését. A hőcserélőket általában 5 percnél rövidebb idő alatt meg tudjuk vizsgálni, a berendezés méretétől és hozzáférhetőségétől függően.

alfa-laval-service-and-support 2-640x360

Felhívjuk figyelmét a lehetséges biztonsági és teljesítménybeli problémákra

Az Alfa Lavalnál a biztonság a legfontosabb. Minden szervizmérnökünk biztonságosan végzi a munkáját és azonnal felhívják az Ön figyelmét arra, ha biztonsági problémákat észlelnek a hőcserélők körül. A hőcserélő teljesítményét a hőkép, valamint az Öntől kapott információk alapján értékeljük. A berendezés teljesítményről közvetlenül a lemezes hőcserélője mellett beszélhet szervizmérnökünkkel.

heat-exchangers 640x360

Szerezzen rövid és hosszú távú karbantartási javaslatokat

Vizsgálataink és az Önnel folytatott párbeszéd alapján rövid és hosszú távú karbantartási javaslatokat tudunk adni Önnek. Ez segíti a karbantartás megtervezését és a tevékenységek rangsorolását.

plant sun Vignette 640x360

Készítsen karbantartási tervet vizsgálati eredményeink alapján

Ügyfeleink többsége a tervezett karbantartást részesíti előnyben a mindig kellemetlen üzemzavar mellett végzett javításokkal szemben. Vizsgálataink és a hőcserélőkhöz kapcsolódó szakértelmünk lehetővé teszi, hogy segítsünk Önnek a karbantartási tevékenységek rangsorolásában. Segítünk abban, hogy milyen munkát kell most elvégezni, és mit lehet elhalasztani.

VCA-service Vignette 640x360

Évtizedekig tartó hatékonyság

Egy rosszul működő hőcserélő hatással lehet a biztonságra, a termékminőségre és az energiaköltségekre. A meghibásodás költséges leállásokhoz és jelentős termeléskieséshez vezethet. A szerelt lemezes hőcserélők rendszeres és proaktív karbantartásával a teljesítmény megőrizhető, a működés pedig zavartalan és kiszámítható marad.

Szakértelmet biztosítunk Önnek, akár már meglévő probléma esetén, akár a jövőbeni problémák megelőzésére, akár saját maga szeretné megoldani a problémát online hibaelhárítónk segítségével.

Tekintse meg teljes körű szervizmegoldásainkat

Cleantech Service Watts it worth 01

Szervizszolgáltatás az energiahatékonyság optimalizálásáért

Évente 50 GW-tal csökkentik ügyfeleink kapacitásigényét azok a hőcserélők, amelyeket az energiahatékonyság optimalizálása érdekében szervizelünk. Ez akkora energiamennyiség, amelyet 10 000 szélturbina tudna megtermelni ugyanebben az időszakban.

A szén-dioxid-kibocsátás terén ez az 50 GW 25 millió tonnával csökkenti a globális lábnyomunkat, ami egyenlő a London városa által évente kibocsátott szén-dioxid mennyiségével.

Képzelje el, mit érhetnénk el, ha a világ valamennyi iparága rendszeresen karbantartaná lemezes hőcserélőit a hőátadás hatékonyságának optimalizálása érdekében.

Bővebben