Alfa Laval - Állapotfelügyelet

Állapotfelügyelet

Amennyiben még a váratlan esemény bekövetkezése előtt szeretne lépéseket tenni, akkor Önnek az Állapotfelügyeleti szolgáltatásunkat ajánljuk, melynek keretében megvizsgáljuk, vagy egy audit során kiértékeljük a berendezései állapotát, valamint folyamatos állapotfelügyeletet biztosítunk - így elkerülhető, hogy az intézkedésre már túl későn kerüljön sor.

Condition monitoring icon blue
.

Állapotfelmérő audit

A berendezés állapotának ismerete biztosítja a gyártási folyamatok fenntartását, a biztonság fokozását és a berendezések élettartamának növelését. Az Állapotfelmérő audit elvégzésével szakembereink megismerhetik a berendezés állapotát a mechanikai feltételek, a tisztítási követelmények vagy javítási igények szempontjából.

Amikor megváltoztatja a technológiai feltételeket, vagy a folyamat szempontjából kritikus berendezésről van szó, illetve a régebben telepített berendezések esetében érdemes megrendelnie egy Állapotfelmérő auditot.


.

Állapotfelügyelet

Optimalizálja a forgóberendezései karbantartási ütemtervét az érzékelőkről kapott valós idejű adatok, a kritikus alkatrészek állapotfelügyelete vagy a folyamatparaméterek alapján. A vezető szakértőink által kidolgozott algoritmusok segítségével elvégezzük a rezgésdiagnosztikát, és a kapott eredmények felhasználásával elkészítjük a főbb intézkedésekre tett javaslatokat is tartalmazó jelentést. Ez biztosítja, hogy a berendezése a megfelelő módon működjön, és lehetővé teszi a karbantartás tervezését.
 
A fix karbantartási időközök helyett érdemes a berendezés tényleges állapotát figyelembe venni, és a megfelelő időben történő szervizeléssel optimalizálni a szervizintervallumokat, melynek eredményeként a karbantartási időközök gyakran meghosszabbodnak.
 
Különösen ajánlott az állapotfelügyelet azokban az esetekben, amikor a szervizintervallumokat nehéz meghatározni, vagy a karbantartási költségek túl magasak a szakképzett személyzet hiánya miatt, illetve, ha a szeparáció a folyamat kritikus szakasza.

Online szolgáltatás

Az online szolgáltatás igénybevétele esetén rendszeres időközönként jelentést küldünk Önnek az átfogó rezgésdiagnosztikai eredmények alapján. Éjszakánként nyugodtan alhat, hiszen a riasztási jelentések biztosítják, hogy azonnal értesítést kapjon, ha az alkatrészek meghibásodnak, vagy egyéb problémák merülnek fel a berendezésével kapcsolatban.

Offline szolgáltatás

Az offline szolgáltatás igénybevétele esetén hordozható eszközzel töltjük le az adatokat a meghatározott időben.


.

Teljesítményaudit

A berendezés valós idejű üzemi teljesítményének ismerete lehetővé teszi a karbantartási időközök optimalizálását - ez fokozza a gyártás megbízhatóságát és a minimalizálja a költségeket.

A mérések célja a karbantartási igények pontos előrejelzése és a szervizintervallumok optimalizálása. A kapott adatok segítségével megállapíthatja, hogy melyik berendezés igényel karbantartást, még azelőtt, hogy nem tervezett gépleállás következne be, vagy a teljesítmény olyan szintre csökkenne, amely már kihat a termék minőségére.

Az Alfa Laval szakértői elvégzik a szükséges méréseket, speciális eszközeikkel kielemzik az adatokat, és átfogó jelentést készítenek, amely tartalmazza a helyzetelemzést és az intézkedésekre vonatkozó javaslatokat is.


Segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése van szervizhez kapcsolódóan?

Helyi szervizszakértői csapatunk a rendelkezésére áll, amennyiben segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése merült fel a berendezés üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban.

Service staff 640x360

Nézze meg szerviz- és karbantartási videóinkat

Videóinkkal elméleti hátteret és gyakorlati tippeket adunk a berendezéseink szervizeléséhez. A videógyűjtemény lejátszási listájának megnyitásához kattintson az alábbi hivatkozásra.

CE service video list image