2023-09-26 Hírek

Az Alfa Laval legújabb lemezes hőcserélői új szintre emelik a hőhatékonyságot

Az Alfa Laval ismét szintet emelt a megbízható, jól karbantartható és energiatakarékos hőcserélő technológia terén. Bemutatjuk szerelt lemezes hőcserélőink legújabb termékcsaládját, amely az alkalmazások és iparágak még szélesebb körében tud majd bizonyítani.

Az Alfa Laval fejlesztőcsapata keményen dolgozott, megkérdőjelezve minden egyes részletet a fejlesztések során. Ennek eredményeként innovatív új funkciók és a korábban nem látott műszaki megoldások születtek.

A TS45 a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélője. Kialakításakor minden egyes alkotóelemét a rugalmasság és a teljesítmény szem előtt tartásával hoztuk létre. A maga nemében a legsokoldalúbb berendezés a piacon, és gyakorlatilag bármilyen alkalmazásban megállja a helyét, a hűtési feladatokban kiemelten.

Az új, nagyméretű lemezek olyan újításokat tartalmaznak, amelyek új magasságokba emelik a hőhatékonyságot. Ezek közül az első az Alfa Laval OmegaPort nem szabályos kör alakú beömlőnyílása. Ez az apró változtatás jelentős eredményekkel jár. A megnövelt hőátadó felületnek köszönhetően nő a teljes lemezköteg hatékonysága. Bizonyos esetekben ez még azt is jelentheti, hogy kevesebb lemez is elegendő ugyanolyan teljesítmény biztosításához.

Still image of the TS45

A második újítás, amely segít abban, hogy a TS45 termékcsalád az élvonalban maradjon, az Alfa Laval FlexFlow. Ez az új lemezkialakítás aszimmetrikus csatornákat tartalmaz, amelyek optimalizálják a hőhatékonyságot. Ez akár 30%-kal magasabb hatásfokot és kevesebb elszennyeződést eredményez. Más szóval, segít a hosszú távú, költséghatékony és minőségi teljesítmény biztosításában.

A harmadik és egyben utolsó nagy újítás, amely a TS45-öt kiemeli, az Alfa Laval CurveFlow elosztóterület. Ez az új mintázat javítja a közegáramlást és -eloszlást, így jelentősen csökken az elszennyeződések és a nem tervezett leállások kockázata. Ennek az új technológiának köszönhetően az Alfa Laval ügyfelei még több időt, energiát és karbantartási költséget takaríthatnak meg.

Ez a három funkció is nagyszerű példája annak, hogy az Alfa Laval hogyan igyekszik növelni az energiahatékonyságot a net-zéró kibocsátásért folytatott versenyben. Carina Resare, a K+F részleg vezetője

Míg az említett innovációk célja a termelékenység új szintre emelése, a TS45-nek van még egy fontos előnye, ami büszekségre ad okot. Függetlenül attól, hogy milyen alkalmazásba vagy pozícióba kerül ez a szerelt lemezes hőcserélő, minden folyamat során támogatja az energia megtakarítást és minimalizálja a szén-dioxid-kibocsátást. Az Alfa Laval célja végig az volt ezzel a konstrukcióval, hogy fenntarthatóbb és költséghatékonyabb módon lehessen megoldani az ügyfelek kihívásait. A TS45 fejlesztése is ezt tükrözte. Minden újítás a teljes üzemeltetési költség csökkentését és a minőségi végeredményt célozza meg.

Az Alfa Laval új szintre emelei a hőhatékonyságot az ügyfelek, az iparág és a bolygónk érdekében. A TS45 a bizonyíték arra, hogy támogatni tudjuk a fenntarthatóbb megoldásokra való átállást és elérhetjük a net-zéró kibocsátást.

Olvasson többet az Alfa Laval ipari sorozatáról


Alfa Laval - Ipari sorozat

 

Címkék

Továbbiak
TS45 plate

        

Ismerje meg az új Alfa Laval TS45-öt

Kiemelt jellemzők

  • OmegaPortTM
  • CurveFlowTM
  • FlexFlowTM

Kapcsolódó tartalom: