2023-12-05 Hírek

Csökkentse a költségeket és csökkentse a sör disztribúciós hálózat szénlábnyomát

A sörfogyasztás világszerte növekszik. Az előrejelzések szerint a sörtermelés 2025-ig 3,7%-os összetett éves ütemmel (CAGR) fog növekedni. A sör költségei azonban emelkednek, miközben a globális terméshozamok, például a búza és az árpa terméshozama csökken. Erről a Világgazdasági Fórum számolt be egy 2021. júniusi cikkében. Mindez a szélsőséges hőség, az aszály és az emelkedő energiaköltségek miatt, ami a jövőben is várható.

Mindezek fényében a sörfőzdék azon töprengenek, hogyan mozduljanak el az éghajlat-semleges működés felé, és hogyan segítsék elő fenntarthatósági céljaikat. Ennek eredményeképpen a sörgyártók - a nagyvállalatok és a kézműves sörfőzdék egyaránt - lépéseket tesznek a működésük szénlábnyomának csökkentése érdekében, ami a sűrített sört vonzó alternatívává teszi a mai hagyományos gyártási módszerekkel szemben.

Csökkentse a sör disztribúciós hálózat szénlábnyomát

Mi lenne, ha csökkenthetné sörfőzdéje szénlábnyomát, csökkenthetné a költségeket és minimalizálhatná az ellátási láncból eredő gondokat, miközben biztosítaná a sör minőségét? Az Alfa Laval RevosTM sűrítő rendszerével megteheti. A Revos egy nagynyomású, alacsony hőmérsékletű fordított ozmózisos sűrítő rendszer, amely eltávolítja a vizet a sörből és az italokból úgy, hogy azok rehidratáláskor megőrzik az eredeti ízprofilt. A szabadalmaztatott és energiahatékony technológiát alkalmazó Revos csökkenti a disztribúciós költségeket.

Csökkenti az ömlesztett szállítás költségeit

A Revos-szal jelentős megtakarítások érhetők el az ömlesztett szállítás és a csapolás terén. Az ömlesztett szállítás kapcsán például a sörkoncentrátum szállítása a hagyományos, nagy alkoholtartalmú sör helyett körülbelül 65%-kal csökkenti a tartálykocsi-utak számát (hl-enként 5-15 USD között). Ez csökkenti a kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást, valamint a munkaerő- és üzemanyagköltségeket is. A megtakarítások különböző tényezőktől, például az adott útvonal üzemanyagköltségeitől függően változnak.

Csökkentse a csapoláshoz kapcsolódó költségeket

A csapolt sörök adagolásával kapcsolatban a bárok több mint 20 $/hl-t takaríthatnak meg a hordók szállításán, és ezzel növelhetik fenntarthatósági mutatóikat. Az Alfa Laval Revos™ csapolt söradagoló rendszer automatizált monitoring rendszerével pedig folyamatosan ellenőrizhetik a csapolt sör vagy ital minőségét.

A hordókban sűrítményként szállított sör, amelyet a pultnál szűrt szénsavas vízzel kevernek, mindenki számára előnyöket kínál:

  • A sörfőzde és a forgalmazó akár hatodára csökkenti a szállítási költségeket, ami költségmegtakarítást és/vagy árnövelést tesz lehetővé az ellátási láncban.
  • A sörfőzde a csapoló rendszerből valós idejű adatokat kap a csapolás minőségéről (hőmérséklet, szénsavtartalom, ABV, áramlási sebesség).
  • A forgalmazó - például egy bár - csökkentheti a szállítások gyakoriságát és élvezheti, hogy kisebb tárolókapacitást is elég biztosítania.
  • A fogyasztó nagyszerű ízű csapolt sört élvezhet, egyenletes termékminőséggel, kisebb szénlábnyom mellett.

Nagyszerű íz a sűrítményből

A Revos sör-, bor- és almabor-koncentrátumok szigorú tesztek során estek át informális érzékszervi összehasonlításokon, nagyszabású hivatalos kóstolási paneleken és gőztér-analízisen - ahol az íz, az aroma és a szájíz alapján vizsgálták őket. Az érzékszervi tesztek minimális vagy egyáltalán nem mérhető különbséget mutatnak a kontroll ital (friss sör) és a kísérleti ital (rehidratált sör) között.

Alfa Laval Revos kezdőponttól végpontig tartó megoldások

Az Alfa Laval a teljes ellátási láncot átívelően támogatni tudja az ügyfeleket a sörsűrítmények bevezetésében a Revos rendszerek segítségével. Az ömlesztett szállítás és tárolás oldalán az Alfa Laval folyadékfeldolgozó és csomagoló megoldásokat kínál, míg a adagolás oldalán pasztőrözést, valamint a Revos csapoló rendszert kínál.

Próbálja ki, mielőtt megvásárolná

Ne higgyen nekünk. Tegye próbára az Alfa Laval Revos koncentrációs rendszerét. Küldjön nyolc hordó sört vagy italt az Alfa Laval két tesztelési helyszínének egyikére (az Egyesült Államokba vagy Dániába), és vegyen részt egy helyszíni kóstoláson és teljesítményértékelésen. Vagy béreljen és teszteljen egy kereskedelmi méretű egységet, hogy meghatározhassa a koncentrátum áteresztőképességét és minőségét az Ön telephelyén.

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: