2023-08-01 Hírek

Bemutatjuk az Alfa Laval AC900-at - egy új generációs, egykörös, forrasztott lemezes hőcserélőt, amelyet kifejezetten kis sűrűségű, alacsony GWP értékű hűtőközegekhez terveztünk

Az idén júniusban megrendezett Net-zero rendezvényünkön bemutattuk az Alfa Laval AC900-at, forrasztott lemezes hőcserélő portfóliónk legújabb tagját. Extra nagy gázkilépő csonkjával az egykörös AC900 teljes- és részterheléses körülmények között egyaránt optimálisan üzemeltethető. 300 és 600 kW közötti kapacitással működhet csavarkompresszoros hűtőkben, ipari hűtőkben és hőszivattyús alkalmazásokban.

A gyorsan változó piac igényeinek megfelelően

A légkondicionáláshoz és fűtéshez kapcsolódó piac példátlanul nagy változást él át" - mondja Malgorzata Moczynska, a forrasztott és fúziós hegesztési eljárással készült hőcserélők üzletágának elnöke. "A hőszivattyúk gyorsan váltják fel a gőz- és gázkazánokat az ipari fűtési rendszerekben. Sőt, a közeljövőben arra számítunk, hogy a magas hőmérsékletű ipari hőszivattyúk iránti kereslet túlszárnyalja a hűtőgépekét, különösen Közép-Európában és a skandináv országokban."

Tökéletesen illeszkedik az ipari hőszivattyúkhoz és hűtőkhöz is

Ezzel egyidőben az F-gázokra vonatkozó új előírások is váratlan kihívásokat teremtettek - és fognak is teremteni - a hűtőberendezés- és hőszivattyúgyártók számára. A kis sűrűségű, alacsony GWP (globális felmelegedési potenciál) értékű hűtőközegek szabványossá váltak, ami számos hűtő- és hőszivattyúgyártót arra kényszerít, hogy újra tervezze rendszereit" - folytatja Malgorzata. Az Alfa Laval kifejezetten a piac ezen új kihívásainak megválaszolására alkotta meg az AC900-at, egy új generációs, egykörös forrasztott lemezes hőcserélőt.

A csöves hőcserélők hatékony alternatívája

Mivel az AC900 az átlagosnál nagyobb kapacitások kezelésére képes, új lehetőségeket teremt olyan alkalmazásokban, ahol jelenleg a csöves hőcserélők dominálnak. Az AC900 extra nagy gázkilépő csonkjával és DynaStatic elosztórendszerével akár 600 kW teljesítményt is képes lefedni. Emellett testre szabottan konfigurálható, hogy akár részleges akár teljes terhelés esetén számos alkalmazásban maximális teljesítményt nyújtson.

Pénz és erőforrás megtakarítás

Az AC900 nagyszerű megoldás a csavarkompresszorral ellátott, kis és közepes kapacitású hűtők, valamint a hőszivattyúk és ipari hűtők számára is. Sokkal kisebb hűtőközeg-töltetet igényel, és kompaktabb, ami olcsóbbá teszi a telepítést, és segít a létfontosságú acél- és rézforrások megtakarításában is.

Az alacsonyabb telepítési költség csak az egyik előnye. A másik, hogy környezetvédelmi szempontból is kedvező: hiszen annál jobb, minél kevesebb a hűtőközeg igény.

Világszínvonalú teljesítmény

Nemrégiben az AC900-at kondenzátorként és elpárologtatóként tesztelték egy hőszivattyúgyártónál, ahol alacsony sűrűségű hűtőközeget használtak. Az AC900 sokkal jobban teljesített, mint a versenytársai és új hőtechnikai teljesítményszintet ért el. "A számok igen lenyűgözőek voltak, az ügyfél az AC900-at tartja a kategória abszolút legjobbjának ebben az alkalmazásban" - mondja Roman Rathsack, a forrasztott és fúziósan hegesztett hőcserélők üzletág globális üzletfejlesztési vezetője.

Környezettudatosan terveztük

Az Alfa Laval elkötelezett a fenntartható megoldások elősegítése mellett. Ezt szem előtt tartva az AC900-at az AHRI Intézet által meghatározott SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) teljesítményelőírásoknak megfelelően terveztük. Emellett megfelel az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által meghatározott szigorú új ECO-tervezési követelményeknek is.

San Bonifacio gyárunk legújabb innovációja

Az AC900, az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélő portfóliójának legfrissebb tagja, egyben a legújabb innováció, amelyet az Alfa Laval modern létesítményeiben fejlesztettünk és gyártottunk az olaszországi San Bonifacióban.

Az új termékről és annak legfontosabb előnyeiről itt olvashat bővebben

Egyedülálló jellemzők

Az Alfa Laval AC900 számos egyedi jellemzőt tartalmaz.

  • Az Alfa Laval legújabb DynaStatic elosztórendszere rendkívül rugalmas, így az elosztón belül könnyen változtatható a geometria. Ezáltal az AC900 a jövőbeni trendeknek és vevői igényeknek megfelelően alakítható, beleértve az alkalmazási követelményekhez, az új hűtőközegekhez vagy bármilyen más változáshoz kapcsolódó kéréseket.
  • Az IceSafe segít az ügyfeleknek megelőzni és kezelni a fagyásos roncsolódást alacsony hőmérsékletű alkalmazásokban.
  • A ReFuture biztosítja, hogy az AC900-at nem csak a mai, hanem az újgenerációs hűtőközegekkel is optimálisan üzemeljen, így az AC900 jövőbiztos befektetés, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy proaktívan kezeljék a fenntarthatósági célokat és a jogszabályi követelményeket.

Nézze meg 2023. júniusi Net-zero rendezvényünket

Az új Alfa Laval AC900 egykörös forrasztott lemezes hőcserélőt először az Alfa Laval 2023. júniusi Net-zero rendezvényen mutattuk be. Online eseményünkön az energiahatékonyság, a tiszta energia és a körforgásos gazdaság témakörét jártuk körbe. Ha lemaradt volna róla, itt bármikor megtekintheti.

 

Kapcsolódó tartalom: