2023-05-29 Hírek

Az alkoholmentes sör gyártási folyamatának optimalizálása

A fogyasztók egyre inkább a 0,0%-os alkoholmentes italokat választják; ez a trend különösen igaz az egészségtudatos millenniumi korosztályra. A globális alkoholmentes sörpiac 8,1%-os összetett éves növekedési ütemmel (CAGR) fog növekedni, és az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 35,6 milliárd dollárt.

Az Alfa Laval Revos™ koncentrációs rendszere a alkohol- és aromakivonással egyszerűen, költséghatékonyan és környezetkímélő módon teszi lehetővé, hogy a fogyasztók megkapják, amit szeretnének: nagyszerű ízű 0,0%-os sört, bort és almabort sűrítményből. Az italok alkoholtartalmának kivonásához (0,5% vagy 0,05% ABV) és az italok aromájának kivonásához (kemény szódabikarbóna semleges alap) szükséges szoftverfrissítések az Alfa Laval Revos alapkoncentrációs technológiájának kiegészítői.

Optimális termékminőség kevesebb víz felhasználásával

A Revos sűrítőrendszer, amely vezető aromamegkötési és aroma kivonási technológia, magas üzemi nyomást (120 bar) használ, ezáltal csökkenti az alkohol. vagy aroma kivonáshoz szükséges diaszűrő víz mennyiségét. A rendszer képes alkoholt kivonni, kemény szódabikarbóna alapot előállítani, vagy mindkettőt egyszerre elvégezni.

  • Alkohol kivonás a kiváló aromamegtartásért alkoholmentes sörökben.
  • Aromakivonás a hard seltzer alajaként szolgáló nagy tisztaságú, etanol-vízhez.

A titok? A szoros membrán pórusszerkezet, amely elválasztja az etanolt az aromavegyületektől. Ez javítja a termék minőségét és csökkenti az üzemeltetési költségeket. A standard Revos sűrítő rendszert szakaszos feldolgozásra konfiguráltuk,de folyamatos feldolgozásra is alkalmas.

A fenntarthatósági célok elérése

A sörsűrítmény vagy alkoholmentes sörsűrítmény szállítása a normál, nagy alkoholtartalmú sör helyett például mintegy 65%-kal csökkenti a tartálykocsi-utak számát. Csökkenti a kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást, valamint a munka- és üzemanyagköltségeket is. Az ellátási lánc fenntarthatóságának javítása mellett a Revos sűrítő rendszerrel történő alkohol- és aroma kivonás lehetővé teszi, hogy kevesebb diaszűrő víz felhasználásával állítsanak elő italokat, mivel a nagy nyomás fenntartja a membránfluxust a Revos sűrítő rendszerben.

A Revos sűrítő rendszer előnyei

A Revos sűrítő rendszerrel, alkohol- és aroma kivonással kapcsolatos legfontosabb előnyök a következők:

  • Minimális hígítási igény - A magasabb üzemi nyomás csökkenti az egyéb membránfolyamatokhoz szükséges hígítás szükségességét.
  • Gyorsabb termelés - Az alkohol kivonás kevesebb időt vesz igénybe, mivel minimális víz hozzáadása szükséges. Ez felgyorsítja a termelést, miközben csökkenti az energia- és vízköltségeket.
  • Nagyobb hozam - Nagyobb termelékenység a több mint 20%-os alkoholtartalmú (ABV) etanolbázisok előállításakor, mivel a magasabb üzemi nyomás megnöveli a koncentrációhatárt, amely gyakran víz hozzáadását igényli a folyamat végén.

 

 

Az alkohol kivonás előnyei

Az alkoholmentesítés kiváló íz- és aromamegmaradást biztosít. Az aromamegmaradás Revos eljárás alkalmazása esetén az alkoholmentes sörök esetében kivételes (lásd a fenti grafikont). A termikus eljárásokkal összehasonlítva a Revos a következőket nyújtja:

 

  • a magasabb alkoholok kivételes megtartása a < 0,5%-os és < 0,05%-os termékekben.
  • az észterek jobb visszatartása 0,5%-os és 0,05%-os szinteken
  • kivételes aromaszint a 0,5%-os szinten
  • jobb aromamegmaradás a termikus módszerekhez képest 0,0%-os szinten

 

Az aroma kivonás előnyei

A semleges malátaalapanyag előállítása megköveteli az aromavegyületek hatékony eltávolítását. A magasabb üzemi nyomásnak köszönhetően az Alfa Laval Revos sűrítő rendszere hatékonyan távolítja el az aromavegyületeket minimális hígítással, sokkal kevesebb vizet használva, mint más membrántechnológiák, miközben a membránfluxus megfelelő marad. Aroma kivonás:

 

  • Nagy mennyiségű aromavegyületet távolít el erjesztett alapfolyadékokból, beleértve az acetaldehidet, az izoamil-acetátot, az izoamil- és izobutil-alkoholt.
  • Javítja az etil-acetát és az n-propanol eltávolítását.
  • Nagy tisztaságú etanol-víz alapot eredményez hard seltzer gyártáshoz.

 

Hagyja, hogy a Revos sűrítő rendszer segítsen Önnek több bevételt elérni az alkoholmentes italokból, miközben pénzt takarít meg a sör- és italkoncentrátumokkal. Számítson az Alfa Laval Revos rendszerére a sör és az alkoholos italok költséghatékony sűrítésében, alkoholmentesítésében és aroma kivonásában.

 

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: