2023-11-21 Hírek

Az Alfacond által biztosított előnyök a cukorgyártásban

Ahhoz, hogy a cukorpiaci éles versenyben nyereséges maradjon, olyan fenntartható megoldásokra van szükség, amelyek csökkentik az energia-, víz- és karbantartási költségeket, miközben növelik a hozamot.

A PT. Permata Dunia Sukses Utama számára az Alfa Laval AlfaCond lemezes kondenzátorok a következőket jelentik:

Az Alfa Laval lemezes kondenzátorokkal visszanyerjük a kondenzált gőzt, amit újrahasznosítunk az olvasztóállomásunkon. Ezzel könnyen mérhetővé válik az energiamegtakarítás és a vízfogyasztásunk csökkentésének mértéke - nyilatkozta Choo Chun vezérigazgató úr. A kondenzátorok karbantartása könnyű és nagyra értékeljük a helyi Alfa Laval műszaki csapat támogatását.

Az indonéziai mezőgazdaság és ipar meghatározó szereplője a PT. Permata Dunia Sukses Utama (PT. PDSU), amely Indonézia egyik legnagyobb cukorfinomító üzeme. A nyerscukrot ipari felhasználásra szánt fehér kristálycukorrá alakítják át. A vállalatot 2003-ban alapították, jelenlegi névleges olvasztási kapacitása 1800 TPD.

A PT. PDSU tagja az Indonéziai Finomított Cukor Szövetségnek (AGRI). Jelenleg AlfaCond berendezéseket használnak cukor bepárló kondenzátorként és vákuum alatti kondenzálásra.

Az Alfacond által biztosított előnyök a cukorgyártásban

Az alacsony cukorárak világszerte nagy nyomást gyakorolnak minden cukortermelőre, hogy maximalizálják az energiamegtakarítást, és biztosítsák a termelés zavartalanságát a nagy nyomást jelentő, időben korlátozott betakarítási és az azt követő feldolgozási folyamat során.

Az Alfa Laval lemezes hőcserélőink korszerűsége és hatékonysága széles körben elismert. Berendezéseink lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy jelentős energiamegtakarítást érjenek el.

Az üzem összes berendezésének megbízhatósága, valamint a szerviz- és karbantartási költségek döntő fontosságúak az üzem működésének jövedelmezősége szempontjából.

Az Alfa Laval lemezes kondenzátorok biztosítják ezt. Magasabb termikus hatásfokkal és jobb áramlási geometriával rendelkeznek, mint bármely hagyományos alternatíva.

Ezek együttesen olyan előnyöket is nyújtanak, mint a kompakt méret, a jobb hővisszanyerés és a megnövekedett termelékenység.

Címkék

Továbbiak
Benefits of using Alfacond in the sugar process 1

Termékelőnyök

Az AlfaCond egy lemezes kondenzátor, amelyet vákuum alatti kondenzálásra terveztek. Az AlfaCond az Alfa Laval kazettás technológiáján alapul. A gőz a hegesztett csatornában kondenzálódik, miközben a hűtőközeg a szerelt csatornán halad át.

 

Jellemzők és előnyök

  • A kondenzátum és a nem kondenzálódó gázok opcionális túlhűtése
  • Rugalmas konfiguráció
  • A hőátadási terület módosítható
  • A hűtőközeg nem keveredik a kondenzált közeggel
  • Könnyű telepítés - kompakt kialakítás
  • Kiváló szervizelhetőség
  • Könnyen nyitható ellenőrzéshez és tisztításhoz - könnyen CIP-tisztítható

Kapcsolódó tartalom: