2023-10-12 Hírek

Alhop - hidegkomlózás hatékonyan

A hidegkomlózás az utóbbi években nagyon fontos témává vált. Az amerikai sörfőzdék előszeretettel kezdték el alkalmazni és kereskedelmi sikere nem kerülte el a világ más részein működő sörfőzdék figyelmét sem. A siker egyik kulcsa a technológiai folyamatok maximális hatékonysága volt. A hidegkomlózáshoz az Alfa Laval Alhop rendszerét ajánljuk.

Miért érdemes a sörfőzdéknek beruházni egy Alhop rendszerbe?

Gyors és hatékony extrakciót biztosít a dinamikus keverésnek köszönhetően. A keresztáram miatt magas az átfolyási mennyiség az eltömődés veszélye nélkül, illetve minimális mennyiségű friss komlót kell a tartályba adagolni. És talán a legfontosabb, hogy lehetővé teszi, hogy a fogyasztóknak a komlónak köszönhető jellegzetesebb, tisztább aromájú sört tudjanak kínálni. Az Alhop előnyeit már a közepes méretű sörfőzdék is ki tudják használni. A készüléket különálló, kis méretű egységként lehet megvásárolni, amely a tartályhoz csatlakoztatható. Nem foglal sok helyet és nagyon könnyen kezelhető.

Akár 120 kg pellet is felhasználható, és a sörtípustól függően akár 250 g/hl komló is komlózható. Az egyes folyamatok optimális idejét a felhasználó állítja be. Az Alhop felső és alsó erjesztésű sörök hidegkomlózására használható, beleértve az alkoholmentes söröket is.

two_men_drinking_beer_tasting640_360.jpg

A hidegkomlózás négy fázisa

Az Alfa Laval hidegkomlózó berendezés a folyamat minden főbb feladatát végrehajtja: pellet hozzáadása és eloszlatása, az aromák és ízek extrakciója, valamint a komlóanyag eltávolítása. Az Alfa Laval hidegkomlózáshoz kifejlesztett megoldásai segítséget nyújtanak a sörfőzők számára a jellegzetes sörök előállításához, miközben maximalizálják a hozamot, hatékonyabb tisztítási folyamatokat biztosítanak, valamint minimálisra csökkentik a feldolgozási időt és a veszteségeket.


Aktív extrakció

A komlópellet egyszerű tartályba adagolása számos hátrányt jelent a dinamikus komlózáshoz képest. Több komlót kell felhasználni, mégis kevesebb aroma marad a sörben. Ezzel szemben a dinamikus komlózásnál a pellet sokkal jobban feloldódik, a sör keverése a komlóval a dinamikának köszönhetően hatékonyabb és gyorsabb. Az egész folyamat igény szerint automatikusan vagy manuálisan is vezérelhető. A rendszer alkalmazásával minimálisra csökkenthető a sörveszteség.

 

Bővebben az Alhop rendszerről

 

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: