2023-03-01 Hírek

A folyamat ismeret növeli az italszirup-keverés rugalmasságát és termelékenységét

Próbál lépést tartani az italtrendekkel, ugyanakkor meghatározó és nyereséges maradni? Az italgyártók számára elengedhetetlen a folyamatos innováció. A fogyasztók ízlése folyamatosan változik, ezért erre reagálva az egyik globális üdítőital-gyártónak szembe kellett néznie azzal, hogy szélesebb, változatosabb termékválasztékot kell kínálniuk. Az Alfa Laval széleskörű ismeretekkel rendelkezik az italszirup gyártó vonalak tervezésében és az innovatív keverési megoldások terén. Ennek segítségével az említett gyártó vállalat rövid időn belül nagyobb rugalmasságot és 50%-kal gyorsabb tételgyártást érhetett el.

A folyamat ismeretek és a terveket igazoló kísérletek elnyerik az ügyfelek bizalmát

A komplex italszirupok gyártása során a folyékony és száraz összetevők feldolgozása rugalmasságot és gyorsaságot igényel. Az Alfa Laval bizonyította, hogy elmélyült ismeretekkel rendelkezik az adott kihívás terén és ezzel elnyerte a globális italgyártó központi K+F és mérnöki részlegén dolgozó döntéshozók bizalmát. A kísérletek meggyőzték a gyártót arról, hogy a meglévő sziruphelyiség folyamat tervének megváltoztatása és az Alfa Laval innovatív keverési megoldásai növelnék a folyamat rugalmasságát és termelékenységét.

50%-kal gyorsabb tételgyártási idő

Az Alfa Laval folyamatismereteinek és a termelékenység fokozása iránti elkötelezettségének köszönhetően a szirupfeldolgozási idő tételenként két óráról egy órára csökkent. A meglévő szirup helyiségben újonnan üzembe helyezett Alfa Laval hibrid porbekeverő és Alfa Laval forgó jet-fejes keverő napi több órányi plusz gyártási időt biztosít. A gyorsabb szirupgyártás az energiaköltségeket is csökkenti.

Beverage Process Chart_From Dosing station_FS 2110 .jpg

 

Kevesebb idő szükséges karbantartásra

A karbantartási idő csökkentése egy másik példa az Alfa Laval technológiai leleményességére. A forgó jet-fejes keverő karbantartásához egyetlen szervizmérnökre van szükség, aki egy-két órán keresztül dolgozik padló szinten; ezzel szemben a korábbi meglévő nagy keverőgéphez több szervizmérnökre van szükség, akik egy egész napot dolgoznak egy többszintes szervizplatformon. A kevesebb állásidő nagyobb termelési üzemidőt jelent.

Fokozott munkabiztonság

Ugyanez igaz a folyadék-por keverésre is. Az összetevők kezelése és adagolása az Alfa Laval hibrid porbekeverővel a padló szinten történik, ami könnyebb kezelést és nagyobb munkabiztonságot eredményez. Így a dolgozóknak nem kell 25 kilogrammos zsákokat cipelniük egy többszintes emelvényre, hogy egy nyíláson keresztül az összetevőket a tartályba öntsék.

A termelés továbbfejlesztése keverési megoldásokkal

Az Alfa Laval hibrid porbekeverő egyedi kialakítása a forgó jet-fejes keverővel együtt felülmúlja az italszirupos helyiség korábbi felállását. Kevesebb padlótér szükséges és alacsonyabb beruházást igényel a kiszolgáló platformok építése. Az Alfa Laval összefogott és fáradhatatlanul dolgozott együtt rendszerintegrátorokkal, hogy olyan keverési megoldást tervezzen, amely alkalmazásával több tételben lehet előállítani komplex szirupkészítményeket - biztonságosan, gyorsan és hatékonyan.

Fenntartható optimalizálás

A következő lépés? A vállalat felkérte az Alfa Lavalt, hogy globális fenntarthatósági menedzserével együttműködve csökkentsék a kibocsátást, és vezessenek be nagyobb energia- és vízhatékonyságot az egész üzemben. Ez is bizonyítja az Alfa Laval technológiai szakértelmét a folyamatok optimalizálása terén, amely értéknövelő és versenyelőnyt jelent.

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: