2022-11-15 Hírek

Kompakt és hatékony megoldás mikro-CHP rendszerekhez

Az Indop d.o.o. 2007-ben alakult a balkáni Gorenje háztartási gépgyártó leányvállalataként. A cég eredetileg különböző berendezések gyártásával foglalkozott, majd hamarosan a fejlett energetikai rendszerek, különösen a nagy hatékonyságú kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés (CHP) technológiájának fejlesztésére, gyártására és karbantartására összpontosított. 2010 óta Szlovénia egyik vezető kapcsolt energiatermeléssel foglalkozó gyártójává váltak. Bár az Indop számos CHP-rendszert gyárt, különösen sokat foglalkoznak a mikro-kogenerációs egységek fejlesztésével.

 

Ma a vállalat négy különböző méretű mikro-CHP rendszert kínál, 6, 9, 15 és 20 kW névleges teljesítménnyel, valamint 13, 20, 34 és 42 kW névleges hőteljesítménnyel. Az Indop termékei megkapták az EU legmagasabb energiaosztály-besorolását, és kifejezetten úgy tervezték őket, hogy jelentős megtakarításokat kínáljanak az ügyfeleknek.

Az Indop azonban számos kezdeti kihívással nézett szembe, amikor mikro-CHP rendszereihez hőcserélőt keresett. Először is, annak érdekében, hogy a rendszerek rugalmas, kompakt kialakításúak legyenek, fontos volt, hogy az egységeken belüli összes komponens is a lehető legkisebb alapterületű legyen. Másodszor, olyan hőcserélő megoldásra volt szükségük, amely egyszerre nyújt kivételes energiahatékonyságot és egyszerű telepíthetőséget. Végül az is kritikus volt az Indop számára, hogy a biztonságos és alacsony összköltségű rendszert hozzanak létre.

Egy kialakítás - számos előny

Szerencsére az Indop az Alfa Laval gáz-folyadék lemezes hőcserélőiben megtalálta a minden igényre megfelelő megoldást. A rézzel forrasztott konstrukció teljes mértékben kompatibilis az Indop mikro-CHP rendszereiben használt földgázmotorokkal, és az Alfa Laval egyedülálló gáz-folyadék technológiája lehetővé tette a vállalat számára, hogy 85% feletti termikus hatásfokot érjen el nagyon alacsony nyomásesés mellett.

Az Alfa Laval lemezes hőcserélőjének rendkívül kompakt kialakítása szintén egyszerűvé tette az Indop számára a telepítést, a hőcserélőt könnyedén be tudták építeni a rendszereikbe anélkül, hogy a teljes alapterületet megnövelték volna. Emellett rendkívül biztonságos és megbízható technológiáról van szó - a mai napig nem ismertek eltömődéssel vagy korrózióval kapcsolatos problémák.

 

Töltse le a teljes esettanulmányt

Címkék

Továbbiak
gas to liquid product line

        

Az Alfa Laval GL termékcsalád egy rendkívül kompakt, kimagasló hatékonysággal működő megoldás, amelyet a gáz és folyadék közegek egyidejű kezeléséből fakadó kihívások megoldására fejlesztettek ki. A forradalmian új kialakítás a nagyon alacsony nyomásesés mellett jól tűri a rendkívül magas hőmérsékleteket is.

 

Bővebben a GTL hőcserélőkről

 

Kapcsolódó tartalom: