2022-11-02 Hírek

Az új Alfa Laval ThinkTop impulzus üléktisztító alkalmazásával akár 95%-os CIP-mosófolyadék megtakarítást érhet el az ürítőszelepek tisztítása során

Az ürítőszelepek egy tipikus technológiai üzemben az összes szelep kb. 20%-át teszik ki. Tisztításuk azonban költséges, nehézkes és időigényes folyamat, a hosszú tisztítási ciklusok és a nyomáslökések kockázata miatt. Az új Alfa Laval ThinkTop impulzus üléktisztító megoldást jelent ezekre a nehézségekre. Gyorsan és hatékonyan tisztítja meg tökéletesen az ürítőszelepeket, miközben akár 95%-os CIP-mosófolyadék megtakarítást is lehetővé tesz.

 

A ThinkTop ismét magasra teszi a mércét a víztakarékosság terén. Az új impulzus üléktisztító funkció az ürítőszelepek esetében azt hozza, amit 2019-ben a keveredésmentes szelepek esetében a burst üléktisztítás jelentett. Míg a burst üléktisztítással akár 90%-os CIP-mosófolyadék megtakarítás érhető el a keveredésmentes szelepeknél, addig az impulzus üléktisztítás akár 95%-kal csökkentheti az ürítőszelepek tisztításánál a CIP-mosófolyadék felhasználást.

Nagyobb megtakarítás, hosszabb üzemidő

Képzelje el mindazt a megtakarítást, amit ezzel a szabványos automatizált szeleptisztítási funkcióval elérhet. A programozható logikai vezérlő (PLC) által időzítő-vezérelt szeleptisztítást az Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 érzékelő és vezérlő egységek szabályozzák.

A ThinkTop impulzusos üléktisztítással kiemelkedő megtakarítás érhető el a CIP-mosófolyadék felhasználás terén a hagyományos programozható logikai vezérlő (PLC) által időzítő-vezérelt szeleptisztításhoz képest - mondja René Stietz, az Alfa Laval szelepekért és automatizálásért felelős termékportfólió-menedzsere. "Az Alfa Laval az első és egyetlen olyan vállalat, amelynek szelepautomatizálási megoldásával jelentős CIP-mosófolyadék megtakarítás érhető el ürítőszelepek esetében."

Gyorsabb, hatékonyabb impulzus üléktisztítás

A burst vagy impulzus üléktisztítás során a szelepek a nyíróerők tetőzésekor aktiválódnak. A pozíció alapú impulzusok mindegyike kevesebb mint egy másodpercet vesz igénybe, ezzel megelőzve a rendszerben fellépő nyomáslökéseket. A nagy hatásfokú pulzálás turbulens áramlást hoz létre, amikor a folyadék áthalad a szelepház és a szelepülék közötti keskeny résen. Ezzel hatékonyan eltávolít minden lerakódást és tökéletes szeleptisztaságot eredményez.

Az ürítőszelepek 100%-os tisztítási validálása

Az impulzus üléktisztítás megkönnyíti a szelepek tisztítási ciklusainak ellenőrzését és validálását. A szelep pozícióját nem a PLC által vezérelt időzítő, hanem az Alfa Laval ThinkTop vezérli. A felhasznált CIP-mosófolyadék mennyiségének csökkentése mellett a programozható gyors üléknyitás és -zárás alaposabb tisztítást és higiéniát biztosít, mint az időzítő-vezérelt tisztítás. A ThinkTop emellett ellenőrzi azt is, hogy a szelep tisztítása befejeződött-e.

Az együlékes szelepekhez vagy ürítőszelepként használt pillangószelepekhez tervezett impulzus ülésktisztítás, az egy mágnes szelepes ThinkTop V50 és V70 érzékelő és vezérlő egységek alapfelszereltségéhez tartozik. A vezérlés módjától függetlenül az ürítőszelep konfigurálható normál esetben nyitott vagy zárt elzáró- vagy váltószelepként. Az impulzus üléktisztítás leegyszerűsíti a szelep üzembe helyezését, megakadályozza a nyomáslökéseket, és csökkenti a CIP-folyadék felhasználását és a tisztítási időt.

Bővebb információért látogasson el az alfalaval.com/ThinkTop weboldalra.

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: