2021-05-26 Hírek

Kibővített Alfa Laval Unique DV-ST UltraPure szelep kínálat növeli az aszeptikus feldolgozás hatékonyságát

A hatékonyabb aszeptikus feldolgozás iránti növekvő igény kielégítése érdekében az Alfa Laval kibővíti a Unique DV-ST UltraPure membránszelepek választékát. A vadonatúj termékcsalád vékonyabb működtetőelemekkel és optimalizált, könnyű öntött szelepházakkal rendelkezik, amelyekkel lehetőség nyílik a verhetetlenül gazdaságos működésre. A továbbfejlesztett DV-ST UltraPure termékcsalád teljesen testreszabható, hogy megfeleljen az élelmiszer- és gyógyszeripar gyakorlatilag bármilyen aszeptikus folyamat követelményének.

A vékonyabb, helytakarékos működtetőelemek és a könnyű öntött szelepházak az optimális teljesítmény érdekében – ezek a továbbfejlesztett DV-ST UltraPure termékcsalád mögött rejlő újítások. Ezek a kisebb, aszeptikus membránszelepek nagy előnyt jelentenek – az alacsonyabb teljes használati költségektől kezdve a kézzelfogható fenntarthatóságig.

Ezek a fejlesztések a Unique DV-ST UltraPure membránszelepeinket teszik összehasonlíthatatlanná – mondta Paw Kramer, az Alfa laval szelepek és automatizálás portfólió menedzsere. 

Kisebb működtetőelem, nagy teljesítmény

A méret számít. Az új, rozsdamentes acélból készült, vékony (SS/SL) DV-ST UltraPure működtetőelem 42%-kal könnyebb, 25%-kal kompaktabb és 17%-kal alacsonyabb, mint a legtöbb működtetőelem. További plusz: energiatakarékosabb a csökkentett levegőfogyasztás miatt. Ez a teljesen hegesztett, karbantartást nem igénylő működtető szerviz nélküli millió löket elvégzésére tesztelt, és sokféle nyomást képes kezelni. Az opciók közé tartozik a löketkorlátozó, a gazdaságos szeleppozíció-kijelzés, valamint az átfogó automatizált szelepérzékelés és -szabályozás.

 

Új öntött optimalizált teljesítményű (OP) szeleptestek

Az új ASME BPE-kompatibilis Cast OP csatlakozik a DV-ST UltraPure szeleptest család. A számítási folyadékdinamikai elemzés alapján készítve, súlya átlagosan 36% -kal könnyebb, mint a szokásos öntött szelepház, és sokkal kisebb ülékkel rendelkezik. Ez számos előnyt jelent, többek között: a kisebb helyigény miatt csökkent telepítési költségek; gyorsabb, energiatakarékosabb tisztítási ciklus, mert kevesebb sterilizálandó acélt tartalmaz; alacsonyabb teljes használati költség a kisebb membránok, fogantyúk és/vagy működtetőelemek miatt; és biztonságos, egyszerű, olcsó karbantartás.

 

Pontos vevői előírásoknak megfelelően készült

Teljes mértékben testreszabható, a továbbfejlesztett Unique DV-ST UltraPure termékcsalád gyakorlatilag minden aszeptikus folyamat követelményeinek megfelel. Az Alfa Laval Q-doc dokumentációs csomag lehetővé teszi az alkatrészek teljes nyomon követhetőségét, a problémamentes minősítési és validálási folyamatokat és a hosszú távú nyugalmat.

 

Ha többet szeretne megtudni a továbbfejlesztett Alfa Laval Unique DV-ST UltraPure termékcsaládról, nézze meg a termék adatlapját: Alfa Laval Unique DV-ST UltraPure adatlap

 

Kapcsolódó tartalom: