2021-03-16 Hírek

Az új Alfa Laval CM vezeték nélküli állapotfigyelő növeli az üzemidőt, miközben védi az üzemi berendezéseket

Mivel az Ipar 4.0 megkönnyíti a működési hatékonyság növelését a vezeték nélküli cellás kapcsolat révén, az Alfa Laval bemutatja érzékelő és vezérlő termékeinek új tagját. Az Alfa Laval CM egy állapotfigyelő rendszer forgó berendezésekhez. Az új CM egy előrelépés a digitális átalakulás útján, amelynek során az Alfa Laval úttörő szerepet játszik a digitális adatok erejének kiaknázásában a higiénikus iparágak számára.

Az Alfa Laval CM figyeli a higiénikus folyamatokban használt forgó berendezések, például szivattyúk, keverők és agitátorok működését. Kompakt, könnyen használható és könnyen telepíthető, nyomon követi a berendezés rezgését, hőmérsékletét és teljes üzemidejét. Ez a három leggyakrabban használt paraméter a berendezés hibáinak felderítésére és diagnosztizálására. Ez lehetővé teszi a tejipar, az élelmiszeripar, az italgyártás, a tisztító- és testápoló szerek és a gyógyszeripar gyártói számára, hogy megóvják kritikus berendezéseiket, biztosítsák a folyamat üzemidejét, javítsák a munkavállalók biztonságát, csökkentsék a karbantartási költségeket és versenyelőnyt szerezzenek.

„A digitalizáció gyorsan halad. A versenyképesség megőrzése érdekében a higiénikus feldolgozó iparágaknak egyértelműen lépést kell tartaniuk ”- mondja John Walker, az Alfa Laval szivattyúinak portfóliómenedzsere. "A CM-mel az Alfa Laval fontos lépést tesz az Ipar 4.0 felé, és szorosan együttműködik az ügyfelekkel a releváns kapcsolódó megoldások fejlesztése érdekében, ezzel tovább javítva a felhasználói élményt."

Az Alfa Laval CM ereje olyan szenzorokban rejlik, amelyek prediktív karbantartási elemzés céljából továbbítják az adatokat egy csatlakoztatott mobil eszközre, ezáltal fejlett diagnosztikával, például trendfigyeléssel támogatják a döntéshozatalt. A karbantartó személyzet ellenőrizheti a berendezés rezgését és hőmérsékletét - a monitor LED-jelzőjén látható értesítéssel, vagy egy csatlakoztatott iOS vagy Android készülék mobilalkalmazásán keresztül, 20 méteres körzetben, időszakos bejárás közben.

A trendelemzés és az FFT (Fast Fourier Transform) rezgési adatok segítenek a hibák diagnosztizálásában. Ezek azt is lehetővé teszik az operátorok számára, hogy a tényleges futásidő és a tervezett szerviz leállás mellett, a CM által biztosított részletes adatok segítségével, megalapozott döntéseket hozzanak a karbantartás és a termelés leállításának ütemezéséről. Összességében elmondható, hogy a CM segít megóvni a berendezéseket, javítja a munkavállalók biztonságát, minimalizálja a nem tervezett leállásokat, maximalizálja az üzem hatékonyságát és csökkenti az összköltséget.

Kezdetben a CM-et az Alfa Laval SX és az SRU pozitív térfogatkiszorításos szivattyúkhoz optimalizálták, de a termék adaptációjával más forgó berendezéseket is figyelemmel kísérhet.

Tudjon meg többet az Alfa Laval CM-ről itt, és legyen részese ennek az izgalmas digitális átalakulásnak.

 

Kezdje el megismerni az Alfa Laval CM-et

 

 

Kapcsolódó tartalom: