Műtrágya gyártás

A műtrágyagyártóknak meg kell találniuk egyrészt az energiafogyasztás csökkentése és a környezeti kihatás, másrészt pedig az üzemidő növelése és a talajhozam közötti finom egyensúlyt. Az Alfa Laval szakértelme, berendezései és szolgáltatásai segítenek a műtrágyagyártóknak abban, hogy sikeresen megbirkózzanak az említett kihívásokkal.

Fertilizers-640x360

A műtrágyaipar hatékony növekedésének segítése

 

A hatékonyság és az üzemidő növelése manapság döntő fontosságú a műtrágya-gyártók számára. Az Alfa Laval segít az energiaköltségek minimálisra szorításában, valamint az elszennyeződéssel és korrózióval kapcsolatos problémák csökkentésében, továbbá a hulladék-hő hasznosításában, melyet más üzemi folyamatok során használnak fel ismét.

A helytakarékos kialakítással az Alfa Laval hőcserélőinek széles választéka jelentősen csökkenti a tőkeköltségeket a hagyományos egységekhez képest. További jelentős energia-megtakarítás érhető el a hőcserélőinkben lévő ellenáramlásnak köszönhetően, mely lehetővé teszi a mindössze 2°C fokos hőmérséklet-különbséget a meleg és a hideg folyadékok között.

Az Alfa Laval Packinox hőcserélőiben egyesül a magas nyomással és hőmérséklettel szembeni ellenálló képesség a kompakt hőcserélők előnyeivel, mely ideálissá teszi őket a hővisszanyerésre vagy a hőcserélésre viszontagságos körülmények között is.

Az Alfa Laval öntisztító, nagysebességű szeparátorai hatékonyan birkóznak meg a szennyező közegekkel, így növelve a termelékenységet és az üzemidőt. A foszfát bányászathoz kapcsolódó meddőanyagok hatékony szeparálása érdekében az Alfa Laval dekantercentrifugái hatékonyan választják el az iszapban lévő szilárd anyagokat a folyadékoktól, a könnyebb hulladékkezelés érdekében száraz pogácsává alakítják a szilárd anyagokat.

Az Alfa Laval Olmi termékkínálata tartalmaz magas-nyomású berendezéseket a karbamid szintéziséhez, valamint hulladékhő-visszanyerő rendszereket, például kompakt, kis súlyú hulladékhő-visszanyerő kazánokat és folyamati gáz-hűtőket, melyekre a műtrágya-gyártás számára nélkülözhetetlen magas hőmérsékletű és magas nyomású alkalmazások esetén van szükség. Folyamati gáz-hűtőink például képesek kezelni az akár 200 bar nyomást is a folyamati oldalon (140 bar a gőz oldalán) és az akár 1000 °C belépő gáz-hőmérsékletet.

Boost profits - recycle your energy

Investments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery