Ipari hűtés

Az Alfa Laval élen jár a hűtési és hőszivattyús rendszerekben használt kompakt lemezes hőcserélők fejlesztése terén. A legtöbb berendezésünket hűtőházakban, jégpályákon, hajóipari, épületgépészeti, távfűtési, távhűtési, folyamathűtési, valamint élelmiszer- és italgyártási alkalmazásokban telepítik. Szorosan együttműködünk kivitelezőkkel és rendszerépítőkkel világszerte, akiknek standard és egyedi megoldásokat egyaránt szállítunk.

Alfa Laval industrial refrigeration

Kulcs a fenntartható ipari hűtéshez

  • Használjon természetes hűtőközegeket, például ammóniát, szén-dioxidot és szénhidrogéneket, optimalizált megoldásokkal.
  • Növelje a hatékonyságot hőcserélőinkkel, amelyek minimális nyomásesése és szoros hőmérséklet-megközelítése lerövidíti a rendszer megtérülési idejét.
  • Válassza az Alfa Laval megbízható lemezes hőcserélőit. Az általunk gyártott közel 100 000 darabból sok már évtizedek óta használatban van.

Készen áll arra, hogy megnézze, hogyan növelheti az ipari hűtés a fenntarthatóságot és a hatékonyságot és hogyan csökkentheti a költségeket? 

Elkötelezetten az ipari együttműködésért

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Az Eurammon olyan vállalatok, intézmények és magánszemélyek szövetsége, akiknek közös a célja a hűtéstechnika fenntarthatóságának ösztönzése. Az Eurammon 1996-os megalakulása óta a természetes hűtőközegek használatát támogatja. Az Alfa Laval alapító tagja a szövetségnek.


Bővebben

Industrial-ref-shecco.jpg

Shecco

A Shecco egy globális piac élénkítő szervezet, amely segít a vállalatoknak abban, hogy klímabarát megoldásokat dobjanak piacra. A fűtési és hűtési ágazatban a természetes hűtőközegekre szakosodtunk. A Shecco több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a piacra lépést támogató innovatív, hatékony és rugalmas megoldások terén. Az Alfa Laval a kezdetektől fogva partnere.


Bővebben

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

Az IIAR egy olyan műszaki tagszervezet, amely a természetes hűtőközegekkel foglalkozó közösség tagjait - beleértve például a gyártókat, mérnököket, vállalkozókat, végfelhasználókat, egyetemistákat, tudósokat és oktatókat - összefogja. Az IIAR az ammónia és más természetes hűtőközegek biztonságos, megbízható és hatékony használatának vezető szószólója.


Bővebben

U-turn

A U-Turn egy olyan folyadékszeparátor, amelyet kifejezetten ammónia-alkalmazásokhoz használt lemezes hőcserélőkhöz fejlesztettünk. A kompakt modul, amely magában foglalja a szeparátort és a lemezes hőcserélőt, csökkenti a nyomásveszteséget, miközben alacsony ammóniatöltetet és maximális energiahatékonyságot biztosít.


Tudjon meg többet a U-Turn-ről

 

RefTightTM tömítési rendszer

Nagy teljesítményű tömítés, nagynyomású feladatokhoz. A RefTight™ tömítési rendszer fokozott, hosszú távú teljesítményt tesz lehetővé a magas nyomással és hőmérséklettel dolgozó alkalmazásokban. A hegesztés a különálló gyűrűs tömítés hornyon kívül helyezkedik el, ami megbízható tömítést biztosít, meghosszabbítva a tömítés élettartamát és a szerviz intervallumokat.

Integrált túlhűtés

A legtöbb hűtőrendszer hatalmas mennyiségű villamos energiát fogyaszt; az energiatakarékos tervezés ezért jelentős megtakarítást eredményezhet. A lemezes hőcserélő kondenzátorába integrált túlhűtés lehetővé teszi a kompakt hőcserélők energiahatékonyságának javítását, anélkül, hogy további csővezetékekre vagy kiegészítő komponensekre lenne szükség.

Fejlett megoldások ipari hűtéshez

Semi_welded_range_640x360.jpg

Kazettás hőcserélők

Kompakt kazettás hőcserélőink még nagyobb hatékonyságot és megbízhatóságot tesznek lehetővé az ammóniát alacsony GWP-értékű hűtőközegként használó ipari hűtési alkalmazásokban. Az Alfa Laval kazettás hőcserélők megfelelő választást jelentenek olyan kaszkádrendszerekhez, amelyek fagyasztási alkalmazásoknál másodlagos közegként CO2-t használnak. Ezek a hőcserélők csökkentik az ammóniatöltet mennyiségét és a bevált RefTight™ tömítő rendszernek köszönhetően a keresztszennyeződés kockázatát is megakadályozzák.


Bővebben

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

A kereskedelmi- vagy kis kapacitású ipari hűtésben alkalmazott lemezes hőcserélők többsége rézzel forrasztott. Bár a réz számos feladatra alkalmas, negatívan reagál az ammóniával, ami egy fontos természetes hűtőközeg. Az AlfaNova egyedi fúziós hegesztési eljárással készül és a piacon az egyetlen 100%-ban rozsdamentes acélból készült lemezes hőcserélő. Ez egy kompakt, hatékony megoldás a nagyon tiszta, érzékeny folyadékok hűtésére, amely kihasználja az ammónia alacsony GWP-értékének potenciálját.


Bővebben

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők

Rézből forrasztott lemezes hőcserélőink kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást jelentenek fűtésre, hűtésre, elpárologtatásra és kondenzálásra a hűtési alkalmazások széles körében. A legtöbb környezetbarát, alacsony GWP-értékű hűtőközeggel működnek, beleértve olyan fontos természetes hűtőközegeket, mint a CO2 és a szénhidrogének. Mindegyik berendezést olyan egyedi jellemzőkkel terveztünk, amelyek kiváló hőteljesítményt és megbízhatóságot biztosítanak.


Bővebben

Industrial ref semi welded brochure

Kazettás hőcserélők: Az ipari hűtés előnyei

Az Alfa Laval kazettás hőcserélők a szerelt lemezes hőcserélők rugalmasságát és szervizelhetőségét ötvözik a nagyobb nyomásállósággal. Ez teszi őket ideálissá ipari hűtési alkalmazásokhoz.

Rendkívül ellenállóak a jégképződéssel, valamint a szélsőséges nyomás- és hőmérsékletváltozások okozta fáradással szemben. Alkalmasak arra, hogy a legtöbb típusú elsődleges hűtőközeggel és másodlagos folyadékkal dolgozzanak, beleértve az ammóniát és a szén-dioxidot is.


Bővebben

Fehér könyv: Navigáció a változó hűtőközegek piacán

A hűtőközegek piacán jelenleg hatalmas változás zajlik. A környezetvédelmi aggályok miatt a jogszabályok a hagyományos hűtőközegek fokozatos kivonását sürgetik az alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező új alternatívák javára. Töltse le ezt a fehér könyvet, amely alapvető ismereteket nyújt az alternatív hűtőközegek kiválasztásához és alkalmazhatóságához a különböző fűtési és hűtési alkalmazásokban.

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Gyors kiválasztás

Találja meg az alkalmazásának megfelelő terméket Online katalógusunkban. Egyre bővülő programunk segítségével megnézheti termékeinket és segítséget találhat a kiválasztásukhoz is. Emellett lehetősége van az Önhöz legközelebbi Értékesítési partner keresésére és ajánlat kérésére egyszerűen.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Az Ön fűtés- és hűtéstechnikai központi portálja

A hőcsere terén több évtizedes tapasztalattal rendelkező Alfa Laval szakszerű forrásokat kínál napjaink fűtéssel és hűtéssel kapcsolatos kihívásaihoz. Ismerje meg a komplex kérdésekre adott válaszokat az energiahatékonyságtól kezdve a természetes hűtőközegekig, valamint azokat a hasznos eszközöket, amelyek megkönnyítik az alkalmazásához megfelelő technológia kiválasztását.

heating cooling-hub-vignette-2021

Emelje új szintre a hűtőrendszerét

Az Alfa Laval több évtizedes tapasztalattal úttörő a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőinek kialakításában. Fedezze fel, hogy új generációs technológiáink hogyan javíthatják ipari hűtőrendszerének hatékonyságát, megbízhatóságát és szervizelhetőségét.

Demand-new-standards 640x360

Csatlakozzon valamelyik hűtési rendszerekről szóló webináriumunkhoz

A hűtési alkalmazások gyors átalakuláson mennek keresztül, a fenntarthatóság pedig teljesen új kihívásokat teremt. Az Alfa Laval azonban tud segíteni. Csatlakozzon szakértőinkhez az iparágat alakító legújabb trendekről - és megoldásokról - szóló webinárium-sorozatunkhoz. Vegyen részt élőben - vagy nézze meg utólag!

xchanging ideas vignette text