Hidraulika- és kenőolaj kezelés

Az Alfa Laval a világ minden részén segítséget nyújt a vevőknek abban, hogy a maximális teljesítmény érdekében hidraulikaolajaikat és kenőolajaikat lehűtsék és/vagy szűrjék. A hidraulika és pneumatika nyomás alatti folyadékokat vagy levegőt használ energia létrehozására, szabályozására és átvitelére. Példák a felhasználókra: műanyagipar, hajtómű szélenergiához, energia fejlesztő berendezések gyártói, hidraulikus prések, papíripari gépek és szerszámgépgyártók.

Fluid pwer 640x360

Egy általános kialakítású hidraulika rendszer fő komponensei: szivattyú, szelep és hidraulikahenger. A szivattyú kis mennyiségű mechanikus energiát alakít hidraulikus energiává, a szelep a hidraulikaolaj áramlását szabályozza, a hidraulikahenger pedig a hidraulikus energiát nagy mechanikus energiává alakítja át.

Miért melegednek túl a hidraulika rendszerek?

A hidraulikafolyadék működés közbeni túlmelegedését a gyenge hatásfok okozza. A gyenge hatásfok a ráfordított energia elvesztését okozza, ami hővé alakul. Egy hidraulika rendszer hőterhelése egyenlő a gyenge hatásfok miatti teljes energiaveszteséggel. Ha a ráfordított energia hővé alakuló aránya nagyobb, mint az eloszló hő, a hidraulika rendszer  végül túlmelegszik. A beépített hűtési teljesítmény jellemzően a ráfordított energia 25 és 40 százaléka között váltakozik a hidraulika rendszer típusától függően. A hidraulikafolyadék hőmérséklete nem haladhatja meg a 82ºC-ot. Magasabb hőmérsékleteken a folyadék minősége romolhat, csökkenhet a viszkozitása,  ami nem biztosít megbízható kenést a szivattyú- és motorkomponensekhez. Az olaj hosszú élettartama érdekében nagyon fontos, hogy a folyadék tiszta maradjon és hőmérséklete 82ºC alatt maradjon, illetve ne tartalmazzon vizet (150 ppm-nél kevesebbet tartalmazhat).

Channel partners

Alfa Laval channel partners provide product expertise and excellent service with the goal to help you purchase the right product for your application.

Find out more

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.