Hűtőfolyadék tisztítás

Kevesebb állásidő, nagyobb hatékonyság, alacsonyabb üzemeltetési költségek és több megmaradó idő. Ilyen és hasonló okok adnak késztetést a speciális folyadéktisztító modul bevezetésére. Ha nagysebességű szeparálást választ szűrők/fölözők használata helyett, a termelés zökkenőmentesebbé válik, csökkennek a költségek, és minimális lesz a környezetszennyezés.

coolant cleaning 640x360

Hűtőközegek és mosófolyadékok

Képzelje el, hogy évek óta használ mosófolyadékokat és hűtőközegeket. Az Alfa Laval tisztítómodullal akár 6-10-szeresére növelheti a mosófolyadékok és hűtőközegek élettartamát (egyes esetben akár örökre teljes feltöltés után). Ez azt jelenti, hogy a koncentrátum/tisztítószer fogyasztás kisebb, és az ártalmatlanítási költségek csökkennek. 

Legyen az termelés vagy egyedi hűtőközeg szűrő vagy zsírtalanító rendszerek gyártása, Ön vagy a vevői jelentős összegeket takaríthatnak meg, ha nagysebességű szeparálást választ hagyományos módszerek, például szűrők helyett. Kisebb vagy helyi tartályok esetében az Alfa Laval hordozható tisztítóberendezést kínál. Ha központi rendszert üzemeltet, tartós megoldást javasolunk. Minden esetben együttműködünk Önnel, hogy rendszerének a lehető legmegfelelőbb megoldást kínálhassuk.

Mosófolyadékok

A tiszta mosófolyadékok időt és pénzt takarítanak meg. A nagysebességű centrifugális szeparálással végzett folyamatos tisztítás akár hatszorosára növeli a mosófolyadékok élettartamát, ami nagymértékben csökkenti a lecserélési költségeket. A szennyezett folyadékok és szűrők ártalmatlanításának költségei szintén jelentősen csökkennek.

A tiszta olaj és a részecskéktől mentes folyadékok segítenek a termékminőség javításában. Emellett hosszú üzemi élettartamot biztosítanak, csökkentik a selejtet és az újramegmunkálást, illetve minimálisra csökkentik a következő műveletek során a kiegészítő munkaidőt.

A mosófolyadékok tisztításához az Alfa Laval az AlfaPure sorozatot kínálja. Az AlfaPure komplett szeparáló modulokból álló sorozat, amivel a fémfeldolgozó iparban használatos vízalapú üzemi folyadékok több fajtája tisztítható, beleértve a mosólúgot és a zsírtalanító fürdőket.

Hűtőközegek

Számos probléma elkerülhető az Alfa Laval speciális hűtőközeg-tisztító termékeivel. A szennyezett hűtőközegek hagyományos módszerekkel történő cseréje munka- és időigényes. A nagysebességű szeparátorokkal kevésbé bonyolult a tisztítási folyamat. Emellett megoldást kínálnak a szigorúbb környezetvédelmi előírásokra, valamint a szerszámok és berendezések kopása miatt keletkező költségekre.

Amikor nagysebességű szeparálásba fektet be, automatikusan nyereséges megoldásba fektet, mivel akár 10 évig meghosszabbíthatja a hűtőközegek élettartamát. Ugyanakkor alacsonyabbak lesznek a beszerzési és ártalmatlanítási költségek, kevesebb lesz a selejt, kevesebb kézi munka szükséges a tartály tisztításához, és több lesz a hasznos gyártási idő.

A hűtőközeg tisztításával szembeni egyedi igényeitől függően az Alfa Laval letelepített és mobil megoldást kínál az Alfie 200 vagy az Alfie 500 termékkel az egyes tartályokhoz. Nagyobb vagy központosított rendszerek esetében az AlfaPure jelenti a megoldást. Ez egy nagyobb kapacitású komplett szeparáló, kerekeken guruló modul. 

Bármit is választ, a szerelés egyszerű, és nincs szükség a meglevő rendszer módosítására. Mivel a központi szeparátor megkerülő ágban van beszerelve, a tisztításra sor kerülhet akár a termelés alatt akár akkor, amikor a berendezések leálltak.

Alfa Laval 360° Szerviz portfólió

 

A berendezések kiváló állapotának és teljesítményének megőrzése érdekében az Alfa Laval átfogó szervizszolgáltatásokat kínál.

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy együtt találhassunk megoldást a teljesítmény megtartására.