Üzemi egyensúly

Az Alfa Laval a hűtési, szűrési és tisztítási megoldások széles választékát kínálja az atomerőművekben használt különböző típusú közegek kezeléséhez - a levegőtől, tengervíztől és édesvíztől kezdve a különböző típusú olajokig - mindezt kivételes hatékonyság mellett.

Balance-of-plant 640x360

Kiszolgáló rendszerek folyamatainak optimalizálása

Miközben a nukleáris szigetek és turbina sziget rendszerek alapvető fontossággal bírnak, az atomerőművek kiszolgáló rendszerei hasonlóképpen fontosak. Az atomerőmű üzemeltetők hozzáértő partnereként az Alfa Laval széleskörű tapasztalattal rendelkezik az olyan kisegítő rendszereket illetően, amelyek nem szerves részei a nukleáris mag rendszerének, vagy a gőzellátó rendszernek. Az összes Alfa Laval berendezés eleget tesz a nemzetközi, regionális és helyi előírásoknak, valamint az atomerőművekre vonatkozó szabvány előírásoknak. A berendezések teljesítőképességének fokozására az Alfa Laval 360° szerviz portfolió szolgáltatásai biztosítanak lehetőséget.

Az alábbi kiszolgáló rendszereket támogatja az Alfa Laval:

Ipari víz- és szennyvíz kezelés

Az ipari szennyvízre vonatkozó előírások jelentős változatosságot mutatnak az ipar jellegétől és a helyi előírásoktól függően. Sok esetben az ipari szennyvizet elő kell kezelni, mielőtt a lakossági szennyvízkezelőbe kerülne, vagy helyben zajlana a teljes kezelése. Az Alfa Laval kínálatában szerepel néhány kompakt, egyszerűen üzemeltethető szennyvízkezelő technológia, amelyek alkalmazásával olyan tiszta víz nyerhető, ami akár közvetlenül leereszthető, akár kezelve újrahasznosítható.

Radioaktív szennyvíz kezelés

A teljes szennyvíz mennyiségnek egy része radioaktívnak számít, és ennek megfelelően speciális kezelést igényel. Hasonlóan bármely más hulladék esetéhez, a radioaktív szennyvizet is szétválasztják szilárd, folyékony, és gáznemű részekre. Az Alfa Laval biztonságos és hatékony megoldást kínál ezeknek a radioaktív hulladékoknak a kezelésére.

Üzemanyag rendszerek

Az Alfa Laval a hűtési, szűrési és tisztítási berendezések széles választékát kínálja a különböző típusú közegek kezeléséhez - a levegőtől, tengervíztől és édesvíztől kezdve az atomerőművekben használt különböző típusú olajokig - mindezt kivételes hatékonyság mellett. Az tüzelőolaj rendszer megegyezik bármely hagyományos rendszerével – magában foglalva az olaj szállítását, betöltését/ürítését és tárolását.