Ipari víz- és szennyvíz kezelés

A legtöbb ipari folyamatban kezelést vagy ártalmatlanítást igénylő hulladékáram keletkezik, amelyek kapcsán sok cég szigorú követelményekkel szembesül. A további működéshez és a kapacitás növeléséhez kulcsfontosságú a hulladék megfelelő kezelése, és a megsemmisítendő hulladék mennyiségének a csökkentése. Az Alfa Laval számos megoldást kínál a helyszínen történő víz- és hulladékkezelésre, valamint a víz, a hő és a munkafolyamatokból származó egyéb termékek visszanyerésére.

Waste water treatment plant

Csökkentse környezeti lábnyomát

Valamennyi emberi, kereskedelmi és ipari tevékenység során keletkeznek olyan hulladékok, amelyek kezelés nélkül károsak környezetünkre. Ezért a világ folyamatosan új és új lehetőségeket keres a szennyezés csökkentésére, a tiszta víz biztosítására, az energiafelhasználás csökkentésére és a már felhasznált energia újrahasznosítására. A népesség növekedése, az életszínvonal emelkedése és a számos területen jellemző vízhiány szintén hozzájárul ahhoz, hogy növekszik a víz újrahasznosításának igénye. 

Úton a zéró kibocsátás felé

Az Alfa Laval a víz visszaforgatásának maximálisra növelésével, a hulladékok hasznosításával, illetve az energiafogyasztás és a hulladékok minimálisra csökkentésével segít mérsékelni a víz- és a hulladék-kibocsátások ökológiai lábnyomát. Berendezéseink széles választéka segítséget nyújt a cégeknek abban, hogy

  • hatékony, kompakt hulladékvíz-kezelő rendszerek alkalmazásával megfeleljenek a kibocsátásra vonatkozó kritériumoknak
  • harmadlagos szűrésre vonatkozó megoldásainkkal újrahasznosítsák a vizet
  • hatékony szennyvíziszap kezeléssel csökkentsék a megsemmisítendő hulladék mennyiségét, visszanyerjék a hőt, és biogázt termeljenek
  • értékes termékeket nyerjenek vissza a munkafolyamatokból újrahasznosítás vagy értékesítés céljára.

Miért érdemes együttműködni az Alfa Lavallal az ipari víz- és a hulladékkezelésben?

Egyetlen beszállítótól szerezheti be főbb ipari folyamataihoz, helyszíni szennyvíz- és  szennyvíziszap-kezeléshez, és az erőforrások újrahasznosításához  szükséges berendezéseket.

Magas színvonalú, energiahatékony folyamattervet kap garantált eredményekkel, amelyet az Ön ipari munkafolyamatának és a hulladékkezelésnek a pontos ismerete alapján úgy dolgozunk ki,  hogy csökkentsük a költségeket és tevékenységének környezetre gyakorolt hatását.

Mindig számíthat szakértelmünkre és globális jelenlétünkre.  Több mint 130 éve nyújtunk segítséget világszerte ipari ügyfelek ezreinek abban, hogy megbirkózzanak a hulladékkezelés szigorú követelményeivel - az élelmiszer- és söripartól a vegy- és gyógyszeriparon  keresztül egészen a cellulóz- és papíriparig, vagy akár az olaj- gáz- és egyéb feldolgozó iparágakig.  

Turn waste into value

See what you can gain from on-site water and waste treatment - and calculate your savings!Turn waste into value with Alfa Laval solutions

Why work with Alfa Laval on industrial water and waste treatment?

  • You can get equipment for both your main industrial processes, on-site wastewater and sludge treatment plus resource recovery from one and the same supplier.
  • You get a high quality, energy efficient process design with guaranteed results, designed to reduce the cost and environmental impact of your operations, based on deep understanding of your industrial process as well as waste treatment.
  • You can at any time draw on our expertise and global presence. We have more than 130 years of experience in helping thousands of industrial customers around the world tackle tough requirements for waste handling – from food and beverage, chemical and pharmaceutical to pulp and paper, oil, gas and other process industries.