Tejsavó, kazein és laktóz feldolgozás

A savó lehetőségeinek maximális kihasználása érdekében fontos, hogy hatékonyan lehessen elkülöníteni és koncentrálni az egyes komponenseket sajátos jellemzőik kihasználásához. A nyers savó minőségének megőrzése alapvetően fontos, miközben hatékonyan kell eltávolítani a törmeléket és a zsírmaradékot. A membránok széles körét kínáljuk elkülönítéshez és koncentráláshoz, amelyek segítik a végtermék portfolió szélesítését és az energiahatékonyságot.

Whey-casein-lactose-processing

A savó-, kazein- és laktózfeldolgozás élén

A savófeldolgozás egy gyorsan növekvő tejipari szegmens. Az édes vagy savanyú savót, ami a sajtkészítés mellékterméke, savófehérjék, krémek és vaj gyártására használják fel. Emellett olyan savóalapú termékekhez is felhasználhatók, amelyek javítják az élelmiszer konzisztenciáját, növelik az atlétikai teljesítményt, csecsemőételeket egészítenek ki, támogatják az egészséges öregedést és a fogyást. Természetesen vannak kihívások, így a nagyobb hozamok és a jobb minőség iránti igény, a savóösszetétel változásainak ellenére, ami a tej vagy a tehéntartás szezonális változásainak az eredménye. 

Ahhoz, hogy a nyers savót még jobban ki lehessen használni, szaktudás és rendkívül hatékony membrános technológia szükséges. Az Alfa Laval a hőátvitel, elkülönítés és folyadékkezelés terén szerzett óriási tapasztalatát párosítja az egyszerűen tisztítható higiéniai párologtató/kondenzáló, elkülönítő és membránszűrő rendszerekkel, amelyek a savógyártás lelkét képezik. Ennek eredményeként jöttek létre azok a feldolgozósorok, amelyek optimális módon biztosítják a hosszú hasznos üzemi időt, a magas hozamokat és a kiváló termékminőséget, miközben minimálisra csökkentik az erőforrások fogyasztását és a kritikus alkatrészek kopását. Ráadásul az Alfa Laval higiéniai berendezései teljes nyugalmat adnak a savófeldolgozóknak.

Miért válassza az Alfa Lavalt?

  • Bizonyított megbízhatóság 
  • A membránok széles körét kínáljuk elkülönítéshez és koncentráláshoz, amelyek segítik a végtermék portfolió szélesítését

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Alkatrész katalógus

Alkatrész katalógus - legfrissebb online változat 

Alfa Laval alkatrészek

Brochure: At the heart of dairy

Szakcikkek (angol nyelven)

Hygienic equipment brochures

Alfa Laval brochures with hygienic equipmentFind the information you need about our equipment for hygienic use.

Heat exchangers 

Pumps 

Membranes  

Tank equipment 

Tubes and fittings 

Valves and automation 

Termék animációk

Nézze meg termék animációs oldalunkat és ismerje meg berendezéseink felépítését és működését közelebbről. 

Nézze meg az animációkat (angol nyelvű oldal)