Cukorgyártás

A cukorgyártás és -finomítás a a különböző cukortartalmú léáramok felé és felől zajló, folyamatos hőátadást igényel - az első nyerslé fázistól a végleges melaszig. A cukorgyártás pénzügyi életképessége az energiaköltségektől függ. Az Alfa Laval WideGap lemezes hőcserélők és lemezes elpárologtatók termikus hatékonysága segítséget nyújt a cukorgyártóknak abban, hogy a legjobb termékminőséget érjék el a lehető legalacsonyabb működési és energiaköltségek mellett.

Sugar production 640 x 360

Technológiai ismeretek

Az Alfa Laval több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a cukoripar szükségleteinek kielégítésében, valamint a hőátadással és hővisszanyeréssel kapcsolatos kérdésekben.

Csúcstechnológiás hőcserélők és folyamat know-how.

Ha cukorgyártó üzemében Alfa Laval lemezes hőcserélőket telepít, azzal az energiafogyasztás csökkentésének igen hatékony módját választja. Számos melegítési és hűtési feladathoz kínálunk berendezéseket, beleértve a következőket: WideGap lemezes hőcserélők rostos cukorlevekhez, hagyományos lemezes hőcserélők tisztított levekhez, újraolvasztott anyagokhoz, szirupokhoz és melaszokhoz,  valamint AlfaVap elpárologtató egységek és AlfaCond kondenzátorok.

Bár a cukorgyártási alkalmazásokban használt Alfa Laval lemezes hőcserélők sokkal kisebbek, mint a csőköteges berendezések, termikus hatékonyságuk 200-300%-kal nagyobb. Ezért a pénzügyi előnyök szezonról szezonra sokszorozódnak.

A cukoripar számára kínált egyéb berendezéseink közé tartoznak az energiahatékony dekanter centrifugák és a forgóbütykös szivattyúk.