Az Alfa Laval rövid bemutatása

3 kulcstechnológia

Az Alfa Laval tevékenysége 3 kulcsterületen alapszik: a hőcserén, a szeparáción és az áramlástechnikán. Mindhárom technológia rendkívül fontos a legtöbb ipari vállalat számára. Az Alfa Laval vezető szerepet tölt be a kapcsolódó műszaki megoldások terén.

3 üzleti divízió

Az Alfa Laval vállalat a következő 3 üzleti divízióra épül: Energia, Élelmiszer&Víz és Hajóipar. Ügyfeleink számos iparágból kerülnek ki – például a vegyipar, olaj- és gáz szektor, papíripar, szennyvízkezelés, hajóipar, erőművek és élelmiszeripar területéről. Berendezéseink hosszútávú, kiválóan megbízható működését kiterjedt szerviz hálózatunk biztosítja.

Több, mint 100 országban

Az Alfa Laval termékeit több, mint 100 országban értékesítjük, ezek közül 50 országban rendelkezünk saját helyi szervezettel. A vállalatnak 42 nagy gyára van (22 Európában, 10 Ázsiában, 8 az USA-ban és 2 Dél-Amerikában). Berendezéseink megfelelő szerviz ellátását világszerte több, mint 100 szervizközpontunk is biztosítja.

17.000 munkatárs világszerte

Az Alfa Laval mintegy 17.000 munkatársat foglalkoztat világszerte – a legnagyobb szervezeteink Svédországban, Kínában, Dániában, az USA-ban, és Indiában találhatók.

Több, mint 134 éve lendületben

Gustav de Laval nagyszabású műszaki zseni volt, Ő találta fel többek között a centrifugális szeparátort és nevéhez fűződik az első működő gőzturbina megalkotása is. Élete során 92 szabadalmat jegyeztetett be, és 37 vállalatot alapított. 1883-ban üzlettársával, Oscar Lamm Jr.-ral megalapította az AB Separator vállalatot, amely a mai Alfa Laval elődje.

Folyamatos fejlődés

Az Alfa Laval a hőcsere, a szeparáció és az áramlástechnika területén vezető szerepet tölt be világszerte. A folyamatos termékfejlesztés alapvető fontosságú a versenyképesség fenntartása érdekében. Teljes árbevételünknek körülbelül 2.5%-át fordítjuk kutatásra és fejlesztésre, ami éves szinten 25–30 új termék piacra bevezetését teszi lehetővé.

 Globális szervizszolgáltatás

A berendezések folyamatos működéséhez elengedhetetlen a jó szervizszolgáltatás. Az Alfa Laval számára a szerviz teljeskörű feladat, amely a legapróbb alkatrészek beszállításától egészen a berendezések teljes élettartamára szóló karbantartási szolgáltatásig terjedhet. Az Alfa Laval globális hálózatában több, mint 200 jól képzett szervizspecialista dolgozik és világszerte több, mint 50 országban megtalálható szervizközpontjainkban versenyképes szervizszolgáltatások széles skáláját nyújtják. 

 

Több információ

Pure Performance_keytech_100x100.jpg