Üreges lapmembránok

Az Alfa Laval üreges lapmembránokat gyárt, amelyek membrán bioreaktor (MBR) moduljainkban használatosak. A két eltérő membrántechnológia legjobb tulajdonságait, az üreges szálat és lapkivitelt ötvöző üreges lapmembránok széles körben használatosak szennyvíz- és iszapkezeléshez. Az Alfa Laval üreges lapmembránjainak egyedi szerkezetét a membránok közötti üreges távtartók adják. Kazettás kivitelben állnak rendelkezésre, amelyekből három rakható egymásra az MBR modul létrehozásához.

MBR_membranes_alfa_laval_wastewater_treatment_640X360 - Copy.jpg

Termék kialakítás

Az Alfa Laval PVDF üreges lapmembrán ultrahanggal van egy polipropilén keretre hegesztve, ami erősebb kötést biztosít pl. a ragasztott membránokhoz képest. Ráadásul ez az egyetlen olyan lapmembrán üreges távtartóval, ami lehetővé teszi a keringetéssel történő tisztítást, és ezáltal a teljes felület valóban egyenletes tisztítását. Ez csökkenti a membrán szennyeződését, növeli a membrán élettartamát, és csökkenti a vegyszerek használatát.

Modul felépítése

Az Alfa Laval membránszűrő modul (MFM) üreges lapmembránok egységesített csomagjaiból áll, amelyek a megfelelő csatlakozókkal ellátott rozsdamentes acél kereten, az ún. membrán bioreaktor (MBR) modulon belül vannak elhelyezve. Az Alfa Laval egy, két vagy három kazettás MBR modulokat (szimpla, dupla vagy tripla modulokat) kínál.

Az MFM kialakítás egyedi jellemzője, hogy a membrán teljes felületén keresztül kivételesen alacsony TMP-vel működik. Ez azt jelenti, hogy a membránon áthaladó kevert folyadék nem gyűlik össze és nem tapad a felületre. Ez jelentősen csökkenti az eltömődést, ami egyúttal az MBR technológia hatékony megvalósításának egyik fő akadálya. Az alacsony TMP a tisztítás szükségességét jelentősen csökkenti, ezáltal egyaránt csökkenti a költségeket és az állásidőt.

Előnyök

  • A teljes membránfelület egyenletes hasznosítása
  • Ultraalacsony transzmembrán nyomás (TMP)
  • Robusztus modul kialakítás
  • Teljesen egymásra rakható kialakítás, a mosó levegő jobb hasznosítása
  • Kevesebb vegyszeres tisztítás igénye
  • Könnyebb karbantartás
  • Kevesebb igény kiegészítő berendezésekre
Információkérés

Ajánlatkérés a következőre: Üreges lapmembránok

Kapcsolatfelvétel tárgya