LabUnit M10

A mindössze 336 m² membránfelülettel rendelkező Alfa Laval LabUnit M10 a legkisebb és legkompaktabb crossflow membránszűrő berendezés, amit az Alfa Laval kínál ultraszűréshez és mikroszűréshez. Teljesen integrált rendszer, amely népszerű választási lehetőség oktatási célokra, illetve kutatási és fejlesztési munkákhoz.

labunit m10 left side 640x360

Teljesen integrált rendszer

Az Alfa Laval LabUnit M10 rendkívül sokoldalú, mégis könnyen használható berendezés technológia fejlesztéshez és optimalizáláshoz, bővítéshez, illetve oktatáshoz. Két különböző membrán egyidejű rugalmas telepítésének és vizsgálatának köszönhetően hatékony eszközt jelent az első membrán kiválasztásánál.

Az Alfa Laval LabUnit M10 az Alfa Laval által ultraszűréshez és mikroszűréshez kínált lapmembránok teljes körével együtt használható.

Alfa Laval LabStak® M10

Alfa Laval LabStak® M10_320x180px

Az Alfa Laval LabUnit M10 egységben telepített Alfa Laval LabStak® M10 berendezés külön tesztberendezésként is elérhető, és az Alfa Laval LabUnit M10 alkalmazásaival azonos alkalmazásokra használható, valamint ugyanolyan jellemzőkkel rendelkezik.

Előnyök

  • teljesen integrált, mégis rugalmas rendszer
  • könnyen cserélhető membránok
  • áttetsző lemez megfigyeléshez vagy cross-flow-hoz
  • két különböző membrán típus egyidejű tesztje
  • magas üzemi hőmérséklet (80°C)
  • alacsony teszt közeg mennyiség
  • az áramlási minta megegyezik a nagyobb modulokéval
  • minden alkatrész teljes mértékben megfelel az FDA és EEC rendeleteknek, így lehetővé teszi az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazást

Hogyan működik

Tipikus telepítés folyamatábrája

A betáp áram/retentátum a LabStakTM lemezes modulban lévő membránfelületek nyitott csatornáin áramlik keresztül.

A membránt számos réssel rendelkező üreges lemezek támasztják alá, amelyek lehetővé teszik a permeátum összegyűjtését és eltávolítását az egységből a permeátumgyűjtő csöveken keresztül.

A lemezes egységek magát a membránt használják a betáp/retentátum elkülönítésére és a permeátummal való keveredés megakadályozására. Ezzel megelőzhető a szivárgás magából a lemezkötegből is.

 

LabUnit M10 flow diagram