M39L/H modul

Az M39L/H az Alfa Laval egyik legnépszerűbb lemezes modulja. Különleges kialakításának köszönhetően a modul kiváló választás a biotechnológiai- és gyógyszeripar, valamint az élelmiszeripar és az italgyártás számára a nagy viszkozitású termékek (1-30 cP) és fermentlevek ultraszűréséhez és mikroszűréséhez. Fejlesztése során figyelmet fordítottunk arra, hogy a berendezés megfeleljen az optimalizált áramlási dinamikára, az alacsony energiafogyasztásra és az alacsony nyomású működéssel szemben támasz

阿法拉伐M39L/H模块

Jobb termékek és folyamatok

Az ultraszűrés (UF) egyedülálló abban, hogy lehetővé teszi a folyadékok szeparálását, koncentrálását és tisztítását, mindezt egyidejűleg. A víz és az alacsony molekulatömegű anyagok áthaladnak a membránon, míg a nagy molekulatömegű anyagok fennakadnak rajta.

Mikroszűrő (MF) és ultraszűrő (UF) membránjaink kompozit szerkezete, amely egy mechanikai szilárdságot biztosító támasztórétegből és egy vékonyabb elválasztó rétegből áll a szeparáláshoz, a legjobb tulajdonságokat egyesíti: nagy mechanikai szilárdság és nagy kapacitás/fluxus.

Lemezes modul, M39L/H

Az Alfa Laval M39L/H modulja népszerű választás a biotechnológiai- és gyógyszeriparban, ahol nagy sikerrel alkalmazzák antibiotikumok, aminosavak/szerves savak, dextránok feldolgozására és ipari fermentációra. A modult széles körben használják az élelmiszeriparban és italgyártásban, például tejtermékek, gumi, cukor stb. feldolgozása során.

Az M39L/H modult úgy fejlesztettük ki, hogy optimalizált áramlási dinamikát, alacsony energiafogyasztást és alacsony nyomásérték melletti működést is biztosítson. Alacsony (L) vagy magas (H) csatornájú lemezekkel is elérhető és különböző szabvány méretekben kapható, amelyeket a membránfelület határozz meg, max. 60 m²-ig.

A modul legfeljebb 80°C-os hőmérsékleten, max. 8 bar nyomáson és 1-14 bar közötti pH-értéken üzemeltethető. Felszerelhető az Alfa Laval által forgalmazott ultraszűrő és mikroszűrő lapmembránok teljes választékával.

 

Előnyök

A korábbi modultípusokhoz képest az Alfa Laval M39 modulja a következőket kínálja:

  • akár 30%-os energiafogyasztás-csökkenés
  • akár 30%-os fluxusnövekedés
  • akár 6-szor nagyobb szelvényméret
  • összességében a rendszer árának 10-30%-os csökkenése
  • kb. 1,5-szeres üzemi nyomáscsökkenés
  • a koncentrációs fok akár 15%-os növekedése
  • kb. 1,5-szer nagyobb modulméretek

Hogyan működik

M39 drawing

A betáp áram/retentátum a LabStakTM lemezes modulban lévő membránfelületek nyitott csatornáin áramlik keresztül.

A membránt számos réssel rendelkező üreges lemezek támasztják alá, amelyek lehetővé teszik a permeátum összegyűjtését és eltávolítását az egységből a permeátumgyűjtő csöveken keresztül.

A lemezes egységek magát a membránt használják a betáp/retentátum elkülönítésére és a permeátummal való keveredés megakadályozására. Ezzel megelőzhető a szivárgás magából a lemezkötegből is.

Plate-and-frame membrane replacementAz Alfa Laval lemezes modul kialakításának köszönhetően az egyes membránok a modul többi membránjának érintése nélkül cserélhetők.