M38L/H modul

Az Alfa Laval rugalmas M38L/H modulját az összes alacsony és közepes viszkozitású termék (1-25 cP) és fermentlé ultraszűrésére és mikroszűrésére fejlesztették ki. A modul különösen alkalmas a biotechnológiai és gyógyszeripar, az élelmiszer- és italgyártás, valamint a cellulóz- és papíripar folyamataihoz.

module m38 front 640x360

Jobb termékek és folyamatok

Az ultraszűrés (UF) egyedülálló abban, hogy lehetővé teszi a folyadékok szeparálását, koncentrálását és tisztítását, mindezt egyidejűleg. A víz és az alacsony molekulatömegű anyagok áthaladnak a membránon, míg a nagy molekulatömegű anyagok fennakadnak rajta.

Mikroszűrő (MF) és ultraszűrő (UF) membránjaink kompozit szerkezete, amely egy mechanikai szilárdságot biztosító támasztórétegből és egy vékonyabb elválasztó rétegből áll a szeparáláshoz, a legjobb tulajdonságokat egyesíti: nagy mechanikai szilárdság és nagy kapacitás/fluxus.

Lemezes modul, M38L/H

Az Alfa Laval M38L/H lemezes modul egy energiatakarékos berendezés a biotechnológiai és gyógyszeripar számára, ahol antibiotikumok, amino/szerves savak, dextránsavak stb. feldolgozására használják. A modul az élelmiszeriparban és italgyártásban is népszerű választás, például a tejtermékek, gumik, cukor stb. feldolgozásához kapcsolódóan.

Az M38L/H modul alacsony (L) vagy magas (H) csatornájú lemezekkel és különböző szabvány méretekben kapható. Ezeket a membránfelület határozza meg, ami max. 60 m².

A modul 80 °C-ig terjedő hőmérsékleten, max. 10 bar nyomáson és 1 és 14 közötti pH-értékeken működhet. Felszerelhető az Alfa Laval ultraszűréshez és mikroszűréshez alkalmazott lapmembránok teljes választékával.

 

Előnyök

  • alacsony energiafogyasztás
  • szabványos modulok akár 60 m² membránfelülettel is
  • alacsony nyomáson működtethető
  • ellenálló, mégis rugalmas rozsdamentes acél és polimer konstrukció
  • nyitott csatornás kialakítása révén viszkozitások széles skáláját képes kezelni
  • egyszerű és olcsó membráncsere a helyszínen
  • pontos termelésnövelés a modulok méretének vagy számának növelésével
  • higiénikus kialakítás, minden anyag megfelel az FDA és az EGK előírásainak

Hogyan működik

M38 drawing

A betáp áram/retentátum a LabStakTM lemezes modulban lévő membránfelületek nyitott csatornáin áramlik keresztül.

A membránt számos réssel rendelkező üreges lemezek támasztják alá, amelyek lehetővé teszik a permeátum összegyűjtését és eltávolítását az egységből a permeátumgyűjtő csöveken keresztül.

A lemezes egységek magát a membránt használják a betáp/retentátum elkülönítésére és a permeátummal való keveredés megakadályozására. Ezzel megelőzhető a szivárgás magából a lemezkötegből is.

Plate-and-frame membrane replacementAz Alfa Laval lemezes modul kialakításának köszönhetően az egyes membránok a modul többi membránjának érintése nélkül cserélhetők.