M37 Modul

Az Alfa Laval M37 modult kifejezetten a nagy viszkozitású termékek (50-250 cP) és fermentlevek ultraszűrésére (UF) és mikroszűrésére (MF) tervezték. A modul különösen alkalmas a biotechnológiai és gyógyszeripar, az élelmiszer- és italgyártás, valamint a cellulóz- és papírgyártás folyamataihoz.

module m37 left side 640x360

Jobb termékek és folyamatok

Az ultraszűrés (UF) egyedülálló abban, hogy lehetővé teszi a folyadékok szeparálását, koncentrálását és tisztítását, mindezt egyidejűleg. A víz és az alacsony molekulatömegű anyagok áthaladnak a membránon, míg a nagy molekulatömegű anyagok fennakadnak rajta.

Mikroszűrő (MF) és ultraszűrő (UF) membránjaink kompozit szerkezete, amely egy mechanikai szilárdságot biztosító támasztórétegből és egy vékonyabb elválasztó rétegből áll a szeparáláshoz, a legjobb tulajdonságokat egyesíti: nagy mechanikai szilárdság és nagy kapacitás/áramlás.

Lemezes modul, M37

Az Alfa Laval lemezes M37 modul a rendkívül nagy viszkozitású folyadékok kezelésére szolgáló berendezés. Sok termék nem-newtoni, így hajlamos "elvékonyodni" az áramlási sebesség növelésével. Ezt a hatást teljes mértékben kihasználja az M37 modul vékonycsatornás rendszerének rendkívüli kialakítása, így a modulok olyan termékekhez is használhatók, amelyeket a legtöbb más UF-rendszerrel nem lehet kezelni.

A modul akár 27 m²-es membránfelülettel is kapható és akár 80°C-os hőmérsékleten, 15 bar nyomáson és 1 és 14 közötti pH értéken is működhet. Felszerelhető az Alfa Laval által forgalmazott ultraszűrő és mikroszűrő lapmembránok teljes választékával.

 

Előnyök

  • rendkívül nagy viszkozitású anyagok feldolgozása
  • nagy koncentrációjú termékek feldolgozása
  • alacsony energiafogyasztás
  • standardizált modulok akár 27 m²-es membránfelületekkel
  • alacsony nyomáson történő működés
  • ellenálló, mégis rugalmas rozsdamentes acél- és polimer szerkezet
  • nyitott csatornás kialakítás révén viszkozitások széles skáláját képes kezelni
  • egyszerű membrán hibafelismerés és csere
  • pontos termelésnövelés a modulok méretének vagy számának növelésével
  • higiénikus kialakítás, minden anyag megfelel az FDA és az EGK előírásainak

Hogyan működik

M37 drawing

A betáp áram/retentátum a LabStakTM lemezes modulban lévő membránfelületek nyitott csatornáin áramlik keresztül.

A membránt számos réssel rendelkező üreges lemezek támasztják alá, amelyek lehetővé teszik a permeátum összegyűjtését és eltávolítását az egységből a permeátumgyűjtő csöveken keresztül.

A lemezes egységek magát a membránt használják a betáp/retentátum elkülönítésére és a permeátummal való keveredés megakadályozására. Ezzel megelőzhető a szivárgás magából a lemezkötegből is.

Plate-and-frame membrane replacementAz Alfa Laval lemezes modul kialakításának köszönhetően az egyes membránok a modul többi membránjának érintése nélkül cserélhetők.