M30 Modul

Az Alfa Laval M30 modult kifejezetten fordított ozmózis (RO) és nanoszűrési (NF) feladatokhoz tervezték. Egyedülálló tulajdonságai miatt az Alfa Laval M30 modulja ideális választás számos alkalmazáshoz a biotechnológiai, gyógyszer-, élelmiszer- és italiparban, valamint a víz- és hulladékkezelés területén.

module m30 front 640x360

Kinyeri a vizet

Ahol a víz eltávolítására vagy visszanyerésére van szükség, ott a fordított ozmózis kiváló módszer. A tiszta víz szeparálható az oldott sóktól és szilárd anyagoktól. Folyamatos üzemmódban, nagy mennyiségben és költséghatékony módon.

A hőérzékeny termékek, mint a tojásfehérje, aminosavak, gyógyszerek, híg élelmiszerek és italok alacsony hőmérsékleten koncentrálhatók. A költségek sokkal alacsonyabbak, mint más, hagyományos eljárások esetében - gyakran akár 50%-os energiamegtakarítás érhető el például a porlasztva szárításhoz képest.

Lemezes modul, M30

Az Alfa Laval standardizált lemezes M30 modulja rozsdamentes acélból és ellenálló polimerekből készül. Ezt a távtartókból és membránnal borított lemezekből álló szendvicset egyetlen központi csavar tartja össze, és úgy tervezték, hogy a membránon az áramlási csatornák hidraulikus nyomás hatására alakulnak ki.

Az alapmodul minden iparágban azonos. Az Alfa Laval M30 modulja azonban bővíthető és kisebbé tehető, illetve bármilyen szivattyúval felszerelhető. Ez teszi az M30-at ideális választássá az olyan iparágakban való felhasználásra, mint a biotechnológia és a gyógyszeripar, az élelmiszer- és italgyártás, valamint a víz- és hulladékkezelés.  

Az Alfa Laval M30 modul akár 19 m²-es membránfelülettel is kapható és akár 60 bar nyomáson, 55°C-on és pH 9 értékig (CIP esetén 12-ig) is működhet. Az Alfa Laval által forgalmazott, fordított ozmózishoz és nanoszűréshez kínált lapmembránok bármelyikével felszerelhető.

 

Előnyök

  • higiénikus kialakítás, minden anyag megfelel az FDA és az EGK előírásainak
  • egyszerű tisztítás CIP (Cleaning-In-Place) segítségével
  • alacsony belső térfogat
  • egyszerű membrán hibafelismerés és csere
  • alacsony energiafogyasztás
  • a membránok és a lemezanyag típusa által meghatározott kémiai és termikus tűréshatárok
  • hőérzékeny és alacsony molekulatömegű oldatok koncentrálása

Hogyan működik

M30 GA drawing

A betáp áram/retentátum a LabStakTM lemezes modulban lévő membránfelületek nyitott csatornáin áramlik keresztül.

A membránt számos réssel rendelkező üreges lemezek támasztják alá, amelyek lehetővé teszik a permeátum összegyűjtését és eltávolítását az egységből a permeátumgyűjtő csöveken keresztül.

A lemezes egységek magát a membránt használják a betáp/retentátum elkülönítésére és a permeátummal való keveredés megakadályozására. Ezzel megelőzhető a szivárgás magából a lemezkötegből is.

Plate-and-frame membrane replacementAz Alfa Laval lemezes modul kialakításának köszönhetően az egyes membránok a modul többi membránjának érintése nélkül cserélhetők.