UF lap

Az Alva Lafal ultraszűrő lapmembránjainak kínálata az áramlási jellemzők és molekulasúly vágási érték széles körét fedi le. A membránok az élelmiszer-, ital-, tej-, biotechnológiai és gyógyszeriparban alkalmazott eljárások széles körében használatosak.

all flat sheet membranes left side 640x360

Az Alfa Laval a lapmembránok széles körét kínálja különböző molekulasúly vágási értékekkel (MWCO) és áramlási jellemzőkkel rendelkező ultraszűréshez (UF). A membránok a membrán természetével jellemzett, különböző sorozatokban állnak rendelkezésre. Valamennyi sorozat közös tulajdonsága, az optimális tisztítási feltételeket biztosító polipropilén (PP) kiegészítő anyagú egyedi kialakítás.

FS, UFX, RC és ETNA típusok

Az ultraszűréshez alkalmazható Alfa Laval lapmembránok termékcsaládjába az FS40PP, UFX10 pHt™, RC70PP, RC10PE, ETNA10PP és ETNA01PP típusú membránok tartoznak.

 • Az FS membrán fluorpolimerből készül, az MWCO-értéke 100 000.
 • Az UFX10 pHt™ membránt a magas pH-értékekkel és hőmérsékletekkel szembeni ellenállás jellemzi. Poliszulfonból készül, tartósan hidrofil, az MWCO-értéke 10 000.
 • Az RC membrán regenerált cellulóz-acetátból készül, az MWCO értéke 10 000.
 • Az ETNA típusú membránok kompozit fluorpolimerből készülnek, az MWCO-értékük 1000 vagy 10 000.

UF-pHt™ típusok

Az ultraszűréshez alkalmazható Alfa Laval lapmembránok ezen termékcsaládjába a GR40PP, GR60PP, GR61PP, GR70PP, GR80PP, GR90PP és a GR95PP típusú membránok tartoznak. Ahogy azt a típusmegnevezés is jelzi, ezeket a membrántípusokat a magas pH-értékekkel és magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás jellemzi.

 • A GR40PP, GR60PP, GR61PP és GR70PP membránok poliszulfonból készülnek, 100 000 és 20 000 közötti MWCO értékkel.
 • A GR80PP, GR90PP és GR95PP membránok poliéterszulfonból készülnek, 10 000 és 2 000 közötti MWCO értékkel.

Tejipari UF-pHt™ típusok

A tejiparban alkalmazható Alfa Laval ultraszűrő-lapmembránok termékcsaládjába a GR60PP, GR61PP, GR70PP, GR73PP és a GR82PP típusú membránok tartoznak.

 • A GR60PP, GR61PP és GR70PP membránok poliszulfonból készülnek, az MWCO értékük 20 000 és 10 000.
 • A GR73PP és GR82PP membránok polietil-szulfonból készülnek, 10 000 és 5000 MWCO értékkel.
  .

Előnyök

 • számos különböző tulajdonsággal, pórus mérettel, molekula súly értékekkel és szűrési kapacitással elérhető
 • kapható méterben, standard 20 x 20 cm-es laponként, vagy az Alfa Laval lemezes modulokhoz méretre vágva
 • a szükséges gyűrűkkel szállítva
 • számos folyamathoz alkalmas
 • Alfa Laval saját gyártmány

Hogyan működik

Membrantechnologie Beispiel Bild

Fordított ozmózis (RO)

A fordított ozmózis (RO) a legszűkebb membránt alkalmazza a folyadék szeparálásban. Elvileg a víz az egyetlen anyag, ami át tud haladni a membránon. Semmilyen más anyag (sók, cukrok stb.) nem tud átjutni rajta.

Nanoszűrés (NF)

A nanoszűrés nem annyira fimonszűrés, mint a fordított ozmózis, membránjai egy kicsit nyitottabbak. A nanoszűrés során kisebb ionok átjutnak a membránon, míg a nagyobb ionok és a legtöbb szerves komponens nem jutnk át.

Ultraszűrés (UF)

Az ultraszűrés (UF) nagyobb pórusú membránokat használ, relatíve alacsony nyomás mellett. Sók, cukrok, szerves savak és kisebb peptidek áthaladnak rajta, míg a proteinek, zsírok és poliszacharidok nem.

Mikroszűrés (MF)

Mikroszűrés (MF) során csak a szuszpendált szárazanyagok, baktériumok és zsírcseppek nem tudnak áthaladni a membránon.

Megfelelőség

Az Alfa Laval membránok gyártása során felhasznált valamennyi alapanyag - mind a spirál elemes, mind a lapmembránok esetében - megfelel az EU (EC) 1935/2004 előírásnak és a 2002/72/EC direktívának, valamint az FDA előírásnak (CFR), Title 21. Ennek köszönhetően a membránok megfelelnek az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazások követelményeinek.

Ez a megfelelőség kiterjed a membrán működéséhez kapcsolódó egyéb berendezésekre és fittingekre, beleértve például a tartólemezeket, membránházakat és szivattyúkat.