RO lap

Az Alfa Laval fordított ozmózisú membránkínálata az áramlási jellemzők és kiszűrési kapacitások széles körét fedi le. A membránok az élelmiszer-, ital-, tej-, biotechnológiai és gyógyszeriparban alkalmazott eljárások széles körében használatosak.

RONF flat sheet membranes 640x360

Az Alfa Laval különböző polimer lapmembránokat kínál fordított ozmózishoz (RO). A membrán anyag optimális tisztítási feltételeket biztosító polipropilén (PP) vagy poliészter (PE) kiegészítő anyagú, egyedi kialakításon alapuló vékony rétegű kompozit.

Az Alfa Laval három különböző polimer lapmembrán típust kínál fordított ozmózishoz. Az RO90 és RO99 membránok 90 és >98% közötti nátrium-klorid kiszűrésű poliészter kiegészítő anyagon alapulnak. Az RO98pHt membrán, ami >98% nátrium-klorid kiszűrésű polipropilén anyagon alapul, ellenálló a magas pH-val és hőmérséklettel szemben.

Előnyök

  • számos különböző tulajdonsággal, pórus mérettel, molekula súly értékekkel és szűrési kapacitással elérhető
  • kapható méterben, standard 20 x 20 cm-es laponként, vagy az Alfa Laval lemezes modulokhoz méretre vágva
  • a szükséges gyűrűkkel szállítva
  • számos folyamathoz alkalmas
  • Alfa Laval saját gyártmány

Hogyan működik

Membrane_filtration-HIW.jpg

 

Fordított ozmózis (RO)

A fordított ozmózis (RO) a legszűkebb membránt alkalmazza a folyadék szeparálásban. Elvileg a víz az egyetlen anyag, ami át tud haladni a membránon. Semmilyen más anyag (sók, cukrok stb.) nem tud átjutni rajta.

Nanoszűrés (NF)

A nanoszűrés nem annyira fimonszűrés, mint a fordított ozmózis, membránjai egy kicsit nyitottabbak. A nanoszűrés során kisebb ionok átjutnak a membránon, míg a nagyobb ionok és a legtöbb szerves komponens nem jutnk át.

Ultraszűrés (UF)

Az ultraszűrés (UF) nagyobb pórusú membránokat használ, relatíve alacsony nyomás mellett. Sók, cukrok, szerves savak és kisebb peptidek áthaladnak rajta, míg a proteinek, zsírok és poliszacharidok nem.

Mikroszűrés (MF)

Mikroszűrés (MF) során csak a szuszpendált szárazanyagok, baktériumok és zsírcseppek nem tudnak áthaladni a membránon.