NF lap

Az Alfa Laval nanoszűrési és fordított ozmózisú membránkínálata az áramlási jellemzők és szűrési kapacitások széles körét fedi le. A membránok az élelmiszer-, ital-, tej-, biotechnológiai és gyógyszeriparban alkalmazott eljárások széles körében használatosak.

RONF flat sheet membranes 640x360

Az Alfa Laval különböző polimer lapmembránokat kínál nanoszűréshez (NF). A membrán anyag optimális tisztítási feltételeket biztosító polipropilén (PP) vagy poliészter (PE) kiegészítő anyagú, egyedi kialakításon alapuló vékony rétegű kompozit.

A nanoszűréshez használt NF membrán >99% magnézium-szulfát kiszűrésű poliészter kiegészítő anyagon alapul, NF és NF99HF típusban kapható.

Előnyök

  • számos különböző tulajdonsággal, pórus mérettel, molekula súly értékekkel és szűrési kapacitással elérhető
  • kapható méterben, standard 20 x 20 cm-es laponként, vagy az Alfa Laval lemezes modulokhoz méretre vágva
  • a szükséges gyűrűkkel szállítva
  • számos folyamathoz alkalmas
  • Alfa Laval saját gyártmány

Hogyan működik

Membrane_filtration-HIW.jpg

 

Fordított ozmózis (RO)

A fordított ozmózis (RO) a legszűkebb membránt alkalmazza a folyadék szeparálásban. Elvileg a víz az egyetlen anyag, ami át tud haladni a membránon. Semmilyen más anyag (sók, cukrok stb.) nem tud átjutni rajta.

Nanoszűrés (NF)

A nanoszűrés nem annyira fimonszűrés, mint a fordított ozmózis, membránjai egy kicsit nyitottabbak. A nanoszűrés során kisebb ionok átjutnak a membránon, míg a nagyobb ionok és a legtöbb szerves komponens nem jutnk át.

Ultraszűrés (UF)

Az ultraszűrés (UF) nagyobb pórusú membránokat használ, relatíve alacsony nyomás mellett. Sók, cukrok, szerves savak és kisebb peptidek áthaladnak rajta, míg a proteinek, zsírok és poliszacharidok nem.

Mikroszűrés (MF)

Mikroszűrés (MF) során csak a szuszpendált szárazanyagok, baktériumok és zsírcseppek nem tudnak áthaladni a membránon.