MF lap

Az Alfa Laval mikroszűrő lapmembránjainak kínálata különböző pórusméretekre és áramlási jellemzőkre terjed ki. A membránok az élelmiszer-, ital-, tej-, biotechnológiai és gyógyszeriparban alkalmazott eljárások széles körében használatosak.

mf flat sheet membranes left side 640x360

Az Alfa Laval a mikroszűrő (MF) membránok két sorozatát kínálja, eltérő pórusméretekkel és áramlási jellemzőkkel. A membrán anyagok poliszulfon polimerből vagy fluoropolimerből készülnek, amelyek optimális tisztítási feltételeket biztosító, polipropilén (PP) kisegítő anyagból álló egyedi kialakításon alapulnak.

MFG sorozat

Az MFG mikroszűrő membrán poliszulfon polimerből készül. A membrán a következő típusokban érhető el: 0,1 µm pórusméretű MFG 1 és 0,2 µm pórusméretű MFG 2.

MFP sorozat

Az MFP mikroszűrő membrán fluoropolimerből készül. A membrán a következő típusokban érhető el: MFP 2 (0,2 µm pórusméret), MFP 5 (0,5 µm) és végül MFP 8 (0,8 µm).

 

Előnyök

  • számos különböző tulajdonsággal, pórus mérettel, molekula súly értékekkel és szűrési kapacitással elérhető
  • kapható méterben, standard 20 x 20 cm-es laponként, vagy az Alfa Laval lemezes modulokhoz méretre vágva
  • a szükséges gyűrűkkel szállítva
  • számos folyamathoz alkalmas
  • Alfa Laval saját gyártmány

Hogyan működik

Membrane_filtration-HIW.jpg

 

Fordított ozmózis (RO)

A fordított ozmózis (RO) a legszűkebb membránt alkalmazza a folyadék szeparálásban. Elvileg a víz az egyetlen anyag, ami át tud haladni a membránon. Semmilyen más anyag (sók, cukrok stb.) nem tud átjutni rajta.

Nanoszűrés (NF)

A nanoszűrés nem annyira fimonszűrés, mint a fordított ozmózis, membránjai egy kicsit nyitottabbak. A nanoszűrés során kisebb ionok átjutnak a membránon, míg a nagyobb ionok és a legtöbb szerves komponens nem jutnk át.

Ultraszűrés (UF)

Az ultraszűrés (UF) nagyobb pórusú membránokat használ, relatíve alacsony nyomás mellett. Sók, cukrok, szerves savak és kisebb peptidek áthaladnak rajta, míg a proteinek, zsírok és poliszacharidok nem.

Mikroszűrés (MF)

Mikroszűrés (MF) során csak a szuszpendált szárazanyagok, baktériumok és zsírcseppek nem tudnak áthaladni a membránon.