LabStak M20

Az Alfa Laval LabStak™ M20 modul egy rugalmasan alakítható lapmembrános tesztberendezés különböző membránszűrési folyamatokhoz. Ideális kutatási és fejlesztési munkákhoz, minőségbiztosításhoz, valamint kísérleti üzemi folyamatoptimalizáláshoz és bővítéshez. Az egység az Alfa Laval összes RO, NF, UF és MF lapmembránjával felszerelhető. Az opcionális M20-2,5"-os házzal a készülék könnyen átalakítható spirál membránelemek teszteléshez is.

labstak m20 front 640x360

Kényelmes és rugalmas

Az Alfa Laval LabStak™ M20 modul megfelelő választás, ha munkája során a megbízható és reprodukálható eredmények kulcsfontosságúak.

Ezt a rugalmas egységet lapmembrános üzemmódra tervezték. Két külső rögzítőcsavar és egy teljes lökethosszal rendelkező alsó végkarima lehetővé teszi a modul membránfelületének gyors és egyszerű módosítását. 0,036 és 0,72 m² között bármekkora (0,036-tal osztható) felület könnyen, kiegészítő szerszám használata nélkül behelyezhető.

Az Alfa Laval LabStak™ M20 modul ellenáll a magas üzemi hőmérsékletnek és nyomásnak, és felszerelhető az Alfa Laval által forgalmazott lapmembránok teljes választékával. Az opcionális Alfa Laval Lab M20-2,5" házzal spirálmembránok tesztelése is lehetséges.

Opció:

Alfa Laval LabStak® M20 with housing

Az Alfa Laval LabStak™ M20 modulhoz egy speciálisan erre a célra tervezett Alfa Laval Lab M20-2,5"-os házat kínálunk, amely a modul karimái közé illeszthető.

Ezzel a speciális házzal az Alfa Laval LabStak™ M20 modul könnyen átalakítható spirálmembrán tesztelésre higiénikus, teljesen illeszkedő 2,5"-os spirálmembránokhoz. A berendezés így egyedülállóan kombinálja a lap- és a spirálmembrán technológiát.

Alfa Laval TestUnit M20

Alfa Laval TestUnit M20_320x180pxAz Alfa Laval TestUnit M20 egy teljesen integrált, kerekeken gurítható rendszer, amelynek rozsdamentes acélállványán helyezkedik el az Alfa Laval LabStak™ M20 modul és a többi alapvető komponens.

 

Előnyök

  • rugalmas membránfelületek 0,036 m² és 0,72 m² között
  • különböző membrántípusok egyidejű vizsgálata
  • spirálmembránok vizsgálatának lehetősége
  • spirál- és lapmembránok egyszerű cseréje
  • különálló permeátumkimenet minden egyes membránpárból
  • magas üzemi hőmérséklet és nyomás
  • a crossflow változása 3,5 és 24 l/perc között
  • kompakt és helytakarékos kialakítás
  • minden alkatrész megfelel az FDA és az EGK előírásainak, lehetővé téve az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazást

Hogyan működik

Flow diagram_LabStak® and LabUnit M20

Az Alfa Laval LabStak® M20 áramlási diagramja

Fizikai elválasztás

A membránszűrés egy olyan fizikai szeparációs eljárás, amely során egy speciális membrán két oldala közötti nyomáskülönbség jelenti a hajtóerőt. Ezt az eljárást a különböző méretű és jellemzőjű molekulák különválasztásának képessége jellemzi.
Szinte valamennyi ipari membránszűrés crossflow szűrésként történik, ahol a szűrendő folyadék a membránnal párhuzamosan nagy sebességgel és nyomás alatt áramlik.

Fizikai gát

Alapvetően a membránszűrés abból áll, hogy egyetlen termékáramot keringetünk át egy membránrendszeren, amely azt két különálló árammá, azaz permeátummá és retentátummá választja szét. Az anyagokat szétválasztó membrán egy rendkívül specifikus fizikai gát, amely csak a termékáram bizonyos kiválasztott komponenseit engedi áthaladni.

Áthaladás

Az ilyen membránnak a pórusai olyan kicsik, hogy Angströmben mérhetők (10-10 m) és nyomásra van szükség ahhoz, hogy a folyadékot keresztül nyomjuk rajtuk. Lényegében a nanoszűréshez és fordított ozmózishoz használatos membránok pórusai olyan kicsik, hogy még pásztázó elektronmikroszkóppal sem láthatók.

Kisüzemi és laboratóriumi teszt berendezések

Az Alfa Laval kisüzemi és kísérleti laboratóriumi berendezések széles választékát kínálja, amelyek vagy lemezes modulokon, vagy spirálelemeken, vagy a kettő kombinációján alapulnak.