LabStak M10

A LabStak™ M10 a legkisebb és legkompaktabb az Alfa Laval crossflow membránszűrő moduljai közül. Ez a sokoldalú egység ideális eszköz oktatási, valamint kutatási és fejlesztési munkákhoz. Az Alfa Laval LabStak™ M10 modul az Alfa Laval bármelyik ultraszűréshez és mikroszűréshez kapható lapmembránjával használható.

labstak m10 left side 640x360

Praktikus és rugalmas

Mindössze 336 cm² membránfelületével az Alfa Laval LabStak™ M10 modul a legkisebb egység az Alfa Laval által kínált laboratóriumi berendezések között. Kialakítása egyszerű, de a kapott eredmények átfogóak és megbízhatóak.

Az Alfa Laval LabStak™ M10 modul egy rendkívül megbízható, mégis könnyen kezelhető egység a folyamatok fejlesztéséhez és optimalizálásához, bővítéshez, valamint képzési célokra. Két membrán egyidejű telepítésének és tesztelésének lehetősége teszi rugalmassá és hatékony eszközzé az előzetes membránválasztás során.

Alfa Laval LabUnit M10

Alfa Laval LabUnit M10_320x180pxAz Alfa Laval LabUnit M10 egy teljesen integrált rendszer, amely egy Alfa Laval LabStak™ M10 modul mellett tartalmaz egy szivattyút, szelepet, hőcserélőt és a szükséges műszereket.

Előnyök

  • mindössze 336 cm² membránfelület
  • egyszerűen cserélhető membránok
  • átlátszó lemez a crossflow megfigyeléséhez
  • két különböző membrán egyidejű vizsgálata
  • magas üzemi hőmérséklet (80°C)
  • kis vizsgálati közeg térfogat (1-3 liter)
  • mindössze 57 ml-es feltöltési térfogat
  • a nagyobb modulokhoz hasonló áramlási mintázat
  • minden alkatrész megfelel az FDA és az ECC előírásainak, lehetővé téve a rendszer élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazását

Hogyan működik

Tipikus telepítés folyamatábrája

A betáp áram/retentátum a LabStakTM lemezes modulban lévő membránfelületek nyitott csatornáin áramlik keresztül.

A membránt számos réssel rendelkező üreges lemezek támasztják alá, amelyek lehetővé teszik a permeátum összegyűjtését és eltávolítását az egységből a permeátumgyűjtő csöveken keresztül.

A lemezes egységek magát a membránt használják a betáp/retentátum elkülönítésére és a permeátummal való keveredés megakadályozására. Ezzel megelőzhető a szivárgás magából a lemezkötegből is.

 

LabUnit M10 flow diagram

        

Kisüzemi és laboratóriumi teszt berendezések

Az Alfa Laval kisüzemi és kísérleti laboratóriumi berendezések széles választékát kínálja, amelyek vagy lemezes modulokon, vagy spirálelemeken, vagy a kettő kombinációján alapulnak.