Biztonsági szűrők

Ha bármilyen nemkívánatos részecske van jelen a membránszűrő rendszerbe lépő termékáramban, a teljes szűrőrendszer hatékonysága és tartóssága jelentősen romlik. Az Alfa Laval biztonsági szűrők ennek megelőzésére szolgálnak.

safety filters right side 640x360

A membránszűrő berendezések nagyon érzékenyek a termékáramban jelenlevő bármilyen részecskére és törmelékre. Ez ellen a legbiztonságosabb és legkönnyebb védelmet a tápvezetékbe szerelt biztonsági szűrők használata nyújtja.

Az Alfa Laval biztonsági szűrők kifejezetten a higiéniai követelmények betartására tervezett részecske visszatartó, csöves szűrők. A standard Alfa Laval szűrőbetét 10 mikronos. Kérésre 50 mikronos, 200 mikronos és 300 mikronos szűrőbetétet is tudunk biztosítani.

Az Alfa Laval biztonsági szűrők 38 mm, 51 mm és 76 mm átmérőjű csatlakozókkal állnak rendelkezésre az áramlási igények széles körének kielégítése érdekében.

Ezeknek a szűrőbetéteknek a beszereléséhez és eltávolításához nem kell szerszámokat használni, így idő és munkaerő takarítható meg.

Valamennyi felhasznált anyag megfelel a vonatkozó FDA rendeleteknek, és valamennyi alkatrész AISI 316L rozsdamentes acélból készül.

Előnyök, kisegítő membrán berendezések

  • speciális kiegészítők, fittingek és eszközök széles választéka
  • teljes kínálat egyetlen szakértő beszállítótól
  • rövid szállítási határidők, hatékony logisztika
  • valamennyi komponens tökéletesen összeilleszthető
  • minden felhasznált anyag megfelel az FDA előírásoknak és alkalmas élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazásra

Hogyan működik

A biztonsági szűrők a membránszűrő rendszer tápvezetékébe vannak beszerelve, hogy védjék az érzékeny membránszűrő elemeket a termékáramban esetleg jelenlevő részecskék és törmelékek kedvezőtlen hatásai ellen.

Az Alfa Laval biztonsági szűrőkről további részletes információ a megfelelő dokumentáció letöltésével érhető el.