BlueVap

A BlueVap hőszeparációs rendszer az olívaolaj kivonásakor keletkezett feketevizet tiszta vízzé változtatja, amely biztonságosan üríthető a helyi szennyvíztisztító telepekre.

bluevap 640x360

Tiszta víz és koncentrátum

Sok országban a lakossági szennyvíztisztító telepek általában nem fogadják be az olívaolaj-előállítási folyamatból származó feketevizet.

Az Alfa Laval a BlueVap zártkörű hőszeparációs rendszert kifejezetten az előállítási folyamatból származó szennyvíz kihívást jelentő tulajdonságainak kezelésére fejlesztette ki. A rendszer leveszi az olívaolaj-termelők válláról az ártalmatlanítással járó terheket, és lehetővé teszi az ártalmatlanítás költségeinek visszaforgatását.

A BlueVap rendszer a szennyező feketevizet tiszta vízzé változtatja, amely biztonságosan használható a földek öntözésére, elvezethető bármely megfelelő helyi szennyvíztisztító telepre, vagy biológiailag lebomló koncentrátummá keverhető a héjjal.

Gyárilag összeszerelt és teljesen automatikus

A BlueVap hőszeparációs rendszer egy gyárilag összeszerelt, teljesen automatikus kezelőberendezés, amelyet az olívaolaj-előállításból származó feketevíz folyamatos feldolgozására fejlesztettek ki.

A BlueVap a jelenleg elérhető legrugalmasabb elpárologtató technológiával rendelkezik, amely az Alfa Laval piacvezető hőcserélő-technológia know-how-ján alapul. A rendszer a kezelt feketevíz kilogrammonkénti nagyon alacsony villamosenergia-fogyasztása mellett kimagasló termikus hatékonyságot biztosít, ami rendkívül alacsony működési költségeket eredményez.

.

BlueVap_Thermal_separation_system_jars.png

Feketevíz (100%) a BlueVap-kezelés előtt.

Tiszta víz (80%) a kezelés után

Koncentrátum (20%) a kezelés után

Előnyök

  • Jól bevált, megbízható megoldás
  • Alacsony szennyvízkezelési költségek
  • Kompakt, „plug and play” berendezés, amely egyszerűen telepíthető, minimális ideig tartó üzemszünet mellett
  • Nincs szükség gőzre vagy hűtővízre
  • Nagymértékű ellenállóképesség a szennyeződéssel szemben
  • Felhasználóbarát, automatikus működés - csak minimális felügyelet szükséges

Hogyan működik

Korszerű elpárologtatási technológia

A BlueVap kezelőrendszer kialakítása során figyelembe vették, hogy számos olívaolaj-termelőnek nem áll rendelkezésére gőz vagy hűtővíz.

A feketevíz kezdeti szűrése után a BlueVap hőszeparációs rendszer az Alfa Laval korszerű elpárologtatási technológiáját alkalmazza a szennyvízáram két frakcióra - tiszta vízre és koncentrátumra - történő elkülönítésére.

A kezelt feketevíz megközelítőleg 80%-a tiszta vízzé alakítható, amelyet a földek öntözésére lehet használni, vagy biztonságosan elvezethető a helyi csatornarendszerben. A fennmaradó 20% olyan biológiailag lebomló koncentrátumból áll, amelyet általában az olívaolaj-üzemek dekanter centrifugáiból származó héjhoz adnak, vagy elégetnek a kapcsolt energiatermeléshez való hozzájárulás érdekében.

A BlueVap technológia 1000 liter/óra vagy 2500 liter/óra feldolgozási kapacitással áll rendelkezésre.

        BlueVap_Thermal_separation_system_flowchart.jpg