Alfa Laval - AlfaVap rendszer

AlfaVap rendszer

Az Alfa Laval AlfaVap elpárologtató rendszerek a világ minden részén megtalálhatók a különféle termékeket kezelő üzemekben. Az AlfaVap kompaktságának és kivételes termikus hatásfokának köszönhetően nagyon energiatakarékos, és könnyen telepíthető kis helyeken is. Komplett elpárologtató rendszereink az Ön egyedi igényeinek megfelelően is optimalizálhatók.

evaporators-alfavap-tvr2 640x360

Nagy energiahatékonyság

A lemezes elpárologtatók nagy termikus hatásfoka lehetővé teszi különböző forrásokból, többek között mechanikus és termikus rekompresszióból, valamint szárítók hulladékgőzeiből származó hő használatát.

A elpárologtató rendszerekben a gőzfogyasztás csökkentésének leghatékonyabb módja az hőcserélő fokozatai számának növelése. Minden egyes hőcserélő funkció gőzt - és ezáltal energiaköltséget - takarít meg. A kompakt kialakításnak köszönhetően egy Alfa Laval rendszer több fokozatot tartalmazhat egy adott helyen, mint bármelyik hagyományos lemezes kúszófilmes rendszer.

A kis méret egyúttal azt is jelenti, hogy a meglévő lemezes kúszófilm rendszerek fejleszthetők egy extra Alfa Laval hőcserélővel, amely akár 33%-kal kisebb gőzfogyasztást eredményezhet.

Egyszerű karbantartás és több hasznos üzemidő

Az AlfaVap lemezes elpárologtatóban a nagy turbulencia csökkenti az eltömődés kockázatát. Speciális hullámosított lemezek biztosítják a nagy turbulenciát. Ez a turbulencia nem csak az lerakódást csökkenti, hanem nagyon hatékonnyá teszi a vegyi tisztítást is. Az eredmény egy olyan rendszer, amelyben lényegesen kevesebb a lerakódás, alacsonyabbak a karbantartási költségek, és több a hasznos üzemidő.

Minden felület könnyedén hozzáférhető a karbantartás során, és helyben tisztítható.

Rugalmas kapacitás

Az AlfaVap lemezes szerkezete a meglevő keret megtartása mellett egyszerűvé teszi a változó igények szerinti kapacitás beállítását – lemezek hozzáadásával vagy eltávolításával.

Kiváló termékminőség

Az alacsony hőmérséklet párosítva a rövid benntartózkodási idővel az elpárologtatóban (az alacsony feltöltési mennyiségek miatt) kiváló minőségű, minimálisan elszíneződött végterméket biztosít. Az alacsony feltöltési mennyiségek gyors, problémamentes, könnyen szabályozható beindítást garantál.

Ideális megoldás nagy viszkozitású folyadékokhoz

Az AlfaVap lemezes elpárologtatók nagy termikus hatásfokot biztosítanak viszkózus folyadék kezelésekor is. Az AlfaVap elpárologtató rendszer könnyen tudja a 
300 cP alatti folyadékokat kezelni. Nagyobb viszkozitások esetében az Alfa Laval AlfaFlash rendszereket javasoljuk.

Előnyök

  • Energiahatékony
  • Kompakt
  • Könnyen és gyorsan tisztítható
  • Rugalmas kapacitás

Hogyan működik

 

Az elpárologtatás folyadékok besűrítéséhez használatos.

Az Alfa Laval AlfaVap elpárologtató rendszerei egy kifejezetten elpárologtatók számára tervezett lemezes-keretes megoldáson alapulnak. Az AlfaVap lemezes kúszófilm elpárologtatók kazettás kialakításúak – az elpárologtató lemezek párokban vannak összehegesztve.

Az AlfaVap elpárologtató hegesztett csatornáiban hőforrásként gőz használatos, miközben a termék a tömített csatornákban áramlik. Forrás közben a gőz és a folyadék keveréke felemelkedik az elpárologtató tetejére. A ciklonos leválasztó edényben a gőz és a folyadék fázisok különválnak.

Az AlfaVap rendszerben vákumot alkalmazunk a víz forráspontjának csökkentésére. Ez azt jelenti, hogy a forrás 100 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten megy végbe. Egyes alkalmazások esetében a forráspont akár 40-50°C-ig csökkenhet.

A elpárologtató rendszerben a vákumot vákumszivattyú és a vákumos kondenzációhoz konfigurált kondenzátorban az AlfaVap rendszer utolsó fokozatából származó gőzök kondenzálása hozza létre. A elpárologtató rendszerekben a gőzfogyasztás csökkentésének leghatékonyabb módja a fokozatok számának növelése. Minden egyes kiegészítő fokozat gőzt - és ezáltal energiaköltséget - takarít meg.  Az optimális gőzfelhasználás érdekében a rendszer általában több fokozatot és valamilyen típusú gőz-újralfelhasználást, például TVR-t (termikus gőz rekompresszió) vagy MVR-t (mechanikus gőz rekompresszió) tartalmaz. A komplett AlfaVap rendszer lemezes elpárologtatókból, előmelegítőkből, ciklonos leválasztó edényekből, TVR-ből vagy MVR-ből, szivattyúkból, műszerekből, szelepekből, csővezetékekből és kezelőpanellel ellátott PLC-ből áll.

.

Az AlfaVap bepárló rendszer fő alkotóelemei

AlfaVap evaporation system, main building blocks